BOL RESİMLİ 150x50x60h 3D ARKA FON YAPIMIM....


chnglr26Çevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 88
chnglr26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2013 21:50
İlk olarak arkadaşlar uzun uzun ayrıntılı olarak yazıyorum ki yeni yapacak olan arkadaşlara diğer konularla birlikte bir ışık olması amacındayım. Bu yüzden resimleri bol bol koyuyorum ve ayrıntısına kadar yazıyorum herşeyi.
Öncelikle belirteyim benimde hatalarım eksiklerim muhakkak vardır.
Sadece Sorunsuz bir şekilde şu anda balıklarım mutlu olarak yaşıyorlar.
ilk önce hayalimdeki akvaryuma kavuştum. 150x50x60h mobilyalı dış ve iç filtreli bir akvaryum.Forumu ve bu bölümü uzun zamandır takip etmekteyim.Bu projeyi yaparken burdan öğrendiğim konular bana çok fazla yardımcı oldu.Artık Projemize geçmeden önce malzemelerimizi yazalım.

120x60x5 ebatından 3 adet strofor köpük = 12 TL
Sista Akvaryum silikonu 1 adet                  = 9.00 TL
Silikon tabancası (evde mevcut)                = 5 TL civarı
Maket Bıçağı                                                 = 1 TL
1 Adet Havya                                                 = 5TL
Kalekim Fuga 2300 5KG                               = 13 TL
Filli Boya Su bazlı                                         = 5 TL
Zımpara                                                          = 1TL
Fırça                                                               = 2 TL
TOPLAM MALİYET                                        = 53 TL

İlk önce Straforumuzu akvaryumumuzun ölçülerinde kesiyoruz arkadaşlar ben 3 parçaya böldüm çünkü buhar sürgü camı olduğu için anca bu şekilde sığıyordu. Daha sonra geri kalan straforları kafama göre şekillerde keserek maket bıçağı ve daha sonrada zımpara yardımıyla şekil verdim.Bu aşamada eğer dış filtreniizn ısıtıcınızın görüntü kirliliği yapmasını istemiyorsanız onları gizlemek için straforunuzu ona göre kesebilir yada saklama gözleri yapabilirsiniz.






Bu şekil verdiğimiz parçaları akvaryum camına yapıştıracağımız benim 3'e böldüğüm strafora kendi hayal gücüme göre bir adetde mağara yaparak aralarda çok fazla boşluklar olmayacak şekilde slikon yardımıyla yapıştırdım ve 1 gün boyunca üstüne ağırlık yapacak malzemeler koyarak kurumaya bıraktım.






2. gün havya yardımıyla yapıştırmış olduğum straforların daha doğal taş görünmesini sağlamak maksadıyla eritmek suretiyle desenlerini verdim





Derz malzemsini kullanma kılavuzuna göre hazırladım. Yaklaşık 2 litre suya 3 kg kalem ekledim. Burada bazı arkadaşlar kendi projelerinde ayran kıvamı olarak belirtmişler ilk kat için. Buda yapılabilirdi lakin bu biraz daha koyu kıvamlı yaklaşık olarak az güneşte kalmış nutella kıvamında bir karışım yaptım.   :)))) bu şekilde havya ile eritmiş olduğum doğal görünüme  ek olarak daha kolay dolgu ve şekil verebildiğimi farkettim.Yine buradaki bazı arkadaşlar derz malzemesinin belli bi kalınlıkta olması gerektiğini yoksa fazla kalın olursa aşınıp suya zerreciklerin kaçabileceğini söylemiş şu anda bazı yerlerde benim kalınlığım 1 cm üstünde oldu umarım salınım yapmaz ama şu anda gayet berak suyum var. Bu şartlar altında derz dolgu malzemelerimi fırça yardımıyla straforun akvaryuma yapışacak kısımları haricinde güzelce yedirerek ilk kat derzimi yaptım ve 1 gün süreyle kurumaya bıraktım. Buradada dikkat edilmesi yerler derzi kurumaya bıraktığınız zaman kışda olsa evde kalorifer yandığı için çabuk kuruyor ve kuruma esnasında çatlaklar oluşuyor. Bunu önlemek için ilk 3-5 saat ıslak bir süngerle hafifçe silersek bu durum yaşanmayacaktır arkadaşlar.









Arkadaşlar bir sonraki gün geri kalan 2 kg. derz malzemizi ve yine 2 litre suyumuzu karıştırırak bir önceki günkü kıvamımızdan biraz daha sulu bir kıvam elde ediyoruz ve ben burada boyamızı da kattım. Bazı arkadaşlar derz dolguyu 3 hatta 4 kat sürmüşler ben fazla masraf yapmamak ve uzatmamak için 2 katı yeterli buldum arkadaşlar. Boyamızı kattıktan sonra yine fırça yardımıyla derzimizi güzelce sürüp yine 1 gün kurumaya bırakıyoruz. Bu aşamada boya ile ince fırça yardımıyla gölgeler yada ektra renk vermek isteyen arkadaşlar boyama işlemini gerçekleştirebilirler. Buradada yine derzi ıslak süngerle silmeyi unutmayalım arkadaşlar.




Bir sonraki gün güzelce kurumuş olan yaprığımız arka planı silikonu bolca sürerek bir arkadaşınız ( ben eşimin ) yardımıyla akvaryumumuza güzelce yapıştırıyoruz ve iyice yapışması için ben arda kalan strafor parçalarından cama destek olarak parçalar kestim. Bu şekilde destekliyoruz sizin elinizde plastik yada tahta da kullanabilirsiniz ama bunu yapın çünkü arka cama güzelce yapışması lazım arkadaşlar.




1 gün bu şekilde bekledikten sonra akvaryumumuza suyumuzu yavaşca dolduruyoruz içine bolca kaya tuzu ve temizlik açısından ben metilen mavisi koyarak 1 gün boyunca bu şekilde suyu akvaryum içinde tutarak dezenfekte etmeyi uygun gördüm.









Daha sonra arkadaşlar suyu bir defa daha değiştirip 1 gün dinlendirdim yine bu sefer sadece kaya tuzu koydum
Suyu 3. kez doldurdum ve dış filtremi iç filtremi Diğer akvaryumumdan da bir miktar su eklemek suretiyle ( bakteri kültürünün hızlı oluşması için ) 3 gün dinlendirdikten sonra evde olan sarı prenseslerimi ekledim. 1 Hafta sonra Adanadan almış olduğum 2 e 8 d yunus kolonimi de ekledim ve şu anda akvaryumum oturma aşamasında. Yaklaşık 10 gündür balıklar içerisinde allaha şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım.







Adanadan otobüsle gelen balıklarım :))





Akvaryumumun son hali.





Arkadaşlar eğer bir nebze yapacağınız projeye katkım olursa ne mutlu bana Tabikide eksik yerlerim muhakkak olmuştur bunuda diğer konularıda okuyarak kendinize fikir oluşturur ve kendi projenizde uygularsanız sevinirim.



chnglr262013-11-27 22:18:37

Beğenenler: [T]121137,Özgür Uyar[/T][T]72176,Godlessturtle[/T][T]155865,alyagiz[/T][T]163557,Goldwel[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ozgur UyarÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 574
Ozgur UyarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2013 21:56
Cihan bey elinize, emeğinize sağlık. Sanki rengi biraz daha kaya görünümünü andıracak şekilde olsaydı yani biraz daha koyu, daha da güzel olacakmış.  Bir de birleşme noktalarını kamufle edebilecek şekilde şekil verseydiniz tatından yenmezdi. Tekrar tebrik ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chnglr26Çevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 88
chnglr26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2013 22:17
Renk olarak hakkınız var özgür biraz açık oldu çünkü koyu renk boya malesef bulamadım bu konu biraz aceleye geldi:)) birleşme yerlerini kamufle edemedim çünkü 3 parçayı ayrı ayrı sokmam gerekiyordu akvaryuma buhar sürgü camı olduğu için. Akvaryumun içerisindede derz falan yapmak istemedim Artık bu şekilde idare edicez :D Teşekkür ederim yorumunuz için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GodlessturtleÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 14
GodlessturtleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2013 12:00
Cihan Bey,
 
Ellerinize sağlık gerçekten çok güzel olmuş.Bence renk konusundaki seçiminiz biraz daha koyu olsaymış süper olacakmış :) Tebrikler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chnglr26Çevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 88
chnglr26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2013 22:44
Kaan bey teşekkür ederim yorumunuz için bu çalışmamıza acemilik diyelim inşallah bir dahaki sefere çok daha güzel çalışmalar yaparım :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir