Bizim Çocukların Betası


ozanbaseskiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 230
ozanbaseskiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2015 23:35
Selamlar
Evdeki 2 akvaryumdan sonra bizim çocuklar da akvaryuma ilgi duymaya başlayınca onlar için de bir tane ufak 10 litrelik Haqos 20 hazır akvaryum seti aldım ve beta beslemelerini düşündüm. Sonuç itibariyle yaklaşık 15 gün boyunca boş çalışan akvaryuma bu ay başında betamızı ekledik. Veil tail diye tabir edilen betalardan mıdır tam bilemiyorum türünü ama bizimkilerin çok hoşuna gitti. İsmini "Meraklı" koydu bizim veletler. Valla sağa sola sürekli geziniyor akvaryum içinde. Bir de tank arkadaşı olarak elma salyangozu koydum. Şimdilik sorun yok gibi.
İlk fotoğrafta arkadaki büyük akvaryumun ışığı yansımış. O yüzden biraz kötü çıkmış maalesef.
Bir de 4. resimde görülen yanaklarındaki izler hastalık mı yoksa bana mı öyle geliyor? Gerçi neşesi, yeme karşı ilgisi falan gayet yerinde. 
Yem olarak sera bettagran veriyorum sabah-akşam. Atison Beta Pro önerisi çok var. Ondan da edinmeyi düşünüyorum. Sera flora da var elimde ama ona pek ilgi göstermedi.
Bu arada ışık günde yaklaşık 8 saat kadar yanıyor bitkiler için. Tabanda Oliver Knot bitki toprağı bulunuyor ve Anubias, limon ve baccopa monneri bitkileri var. Haqos'un kendi arkadan sump sistemli filtresi çok fazla suyu hareketlendirdiği için günde yaklaşık 2-3 saat çalıştırıyorum. Üstten eksilen suyu tamamlıyorum birkaç günde bir. Ayrıca ısıtıcı da 26 dereceye ayarlı, sürekli çalışıyor.







Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TunabayÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 206
TunabayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2015 09:42
Öncelikle hayırlı olsun . Yanaklardaki çizgiler hastalık belirtisi değil aksine formunun yerinde olduğunu gösteriyor .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozanbaseskiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 230
ozanbaseskiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 00:16
Hastalık olmamasına sevindim. Cevabınız için teşekkür ederim. Yarın Sera Bettagran yanına Atison Beta Pro yemi de geliyor kısmetse. Bir de yine Ocean Nutrition'ın Beta Spa ürününü aldım. Su ilavelerinde kullanmam gerekiyor herhalde bunu. Sanırım suyu yumuşatıp Beta için gerekli eser elementleri suya ilave ediyormuş. Kullanan var mı bilmiyorum ama belki ilerde üretim vs deneriz diye erkeği formda tutmak iyi olur. Başka öneriniz var mıdır acaba? Rotifish'in soyulmuş artemia'sından da verilir mi? 

Not: 18.02.2014

Sipariş etmiş olduğum Atison's Beta Spa ve Beta Pro ürünlerini aldım. Beta Spa'yı tavsiye edildiği üzere her 8 litreye 4ml şeklinde suya ilave ettim. Her su ilavesinde de haftada bir az az koymayı planlıyorum. 
Atison's Beta Pro'ya ise bizimkisi hemen alıştı. Sabahları Sera Bettagran, akşamları Atison's Beta Pro ile beslemeye devam ediyorum. Haftada bir de ayarlayabilirsem haşlanmış bezelye veya ıspanak vereceğim. 
ozanbaseski2015-02-18 20:10:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir