Bitmeyen bulanıklık


UmitbÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 86
UmitbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2010 09:17
Arkadaşlar Merhaba,
 
Yaklaşık 6 aydır bitmeyen bir bulanıklığım var, bulanıklık ile yazılanların tamamını okudum ilk defa başıma gelen bir durum olduğu içinde şaşkınlıkla izliyorum durumu.Akvaryumum 100x30x45 ölçülerinde standart bir akvaryum.4 adet Aquarelle bağlı günlük yaklaşık 10 saat yanıyor,Co2 tüpten veriliyor.Taban olarak bir miktar midye kırığı ile aquaclay kum var gübre olarakta Tunç bey'in misket gübrelerinden kullanıyorum.Su değişimi haftalık %25.
 
Gelelim sorunumuza su değişimi yapılmasına rağmen suda anormal bir bulanıklık var aydınlatma süresini ve lamba sayısını değiştirdim değişen yok.Filtreyi komple temizledim içine ekstra zeolit ve karbon koydum sonuç yine aynı.Komple su değişimi yaptığımda düzeliyor ama sadece 2 gün, sonra yine bulanık.Su değişimini musluktan direkt doldurup veriyorum sonuç aynı dinlendirilmiş su koyuyuorum yine aynı.Akvaryumda sadece subulata,gül,ve zeytin bitkisi var balık yok.
 
Aklıma gelipte deneyemediğim 3 şey var,
 
1-Binanın sıcak suyu kuyu suyundan geliyor bende sıcak ve soğuk suyu karıştırarak veriyorum bir ihtimal kuyu suyunda sorun var.Normal şebeke suyundan ekleme yaptığımda bulanıklık yaklaşık 4 gün sonra başlıyor.
 
2- Misket gübrelerin akvaryuma 100 litre olarak 10-15 adet dikilmesi gerekiyormuş ben yaklaşık 30 adet dikiyorum buna bağlıyorum biraz.
 
3- Aquaclay kum yeni fakat midye kırığım yaklaşık 6 yıllık acaba sorun bundan kaynaklanabilirmi.
 
Konu hakkında benzer sorun yaşayan veya bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Bilgi verebilir veya yorum yapabilirseniz çok sevinirim.
 
Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Adem TANIŞÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1018
Adem TANIŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2010 10:55
1- Bulanıklık her iki suda da oluyorsa sularda sorun yok sanırım.
2- Misket gübreyi aşırı kullanmışsınız.  
3-  Midye kırığını yıkayıp koyduysanız sorun olmaz. Ama bitkili akvaryumda kullanılan bir taban malzemesi değildir.
  Misket gübre fazlalığından kaynaklanıyor gibi görünüyor. Bu etkenlerin dışında akvaryuma koyduğunuz kütük, dal gibi şeylerde buna yol açabilir.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PosseidonÇevrim Dışı

[B]2213,1[/B]
Kayıt: 19/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 836
PosseidonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2010 18:47
Bulanıklık ile ilgili bir resim çekerseniz daha net yardımcı olabiliriz.
Dış filitre kullanıyormusunuz ? Kullanıyorsanız hangi malzemeleri kullanıyorsunuz ?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmitbÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 86
UmitbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2010 08:55
Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim midye kırığını kullanmamın sebebi aquclay çok hafif bitki içinde durmuyor yukarı çıkıyor, koymadan önce güzelce yıkadım.Bir defasında bulanıklık için komple suyu boşalttım kumu defalarca yıkadım ve sürekli pis su akıyor sanırım misket gübreyi çok koymamdan kaynaklanan kil fazlalığı gübre içindeki kil suyu kirletiyor.
 
Filtre atman 3338 kullanıyorum içinde elyaf,karbon ve zeolit var karbon ve zeoliti geçen hafta ekledim.Bugün foto çekip eklemeye çalışacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir