Bitkili kurulumu için tavsiyeleriniz ve kurulum
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 01:11
Herkese Merhaba , forumu uzun süredir takip etmeme rağmen ilk mesajım daha çok okumak anlamak ve deneyimli arkadaşlarımızın deneyimlerinden faydalanabilmek için kullandım forumu. Uzun süre canlı doğuran sonrasında ise malawi ve tanganyika ' dan sonra uzun süre ara verdim ama forumu ara ara takip etmeye devam ettim , tanıtmı yapılan tanklar kanıma girdi ve geçtiğimiz hafta 120*45*45 bir tank aldım. Ölçüler benim çok hoşuma gitti . Ancak bulduğum herşeyi okumaya başladım çok faydalı olan bilgilerin yanında sadece bigi kirliliği diyebileceğim çok sayıda makale , yazı ve fikirler okudum. Kafamda bazı noktalar oturmaya başladı. Ancak benim ricam low tech tanklarda gerçekten tecrübe edinmiş arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda ilerlemek.
Kullanılacak malzemeler :
Taban : 50 Lt. Aquaclay (ilk 2 cm. üzerine torf 6 cm. daha kum ve misket gübre toplam taban kalınlığı 10 - 12 cm )
Alımdaki dizayn için 2 adet büyük kaya gerekli istanbuldayım , taş kaya bulmak sorun değil ancak türü ne olmalı ? Yada Low tech tanklarda kaya olmalımı?
Filtreleme için dış filtre ve yeni aldığım elemanlar mevcut. (başarılı bir filtrem var debisi çok iyi)
Işıklandırma ise tam muamma orjinal kapak iş görmez kendi aklımda çok güzel bir fikir var uygulamak için zaman gerekli (2 ad. 120 lik uygun değerde florasan kullanmayı düşünüyorum bu 2 florasanın arasını ise power ledlerle desteklemek niyetim ledlerle ilgili çok şey okudum ancak florasanlarla birlikte çalışacağı için çok sorun çıkartacağını sanmıyorum bazı arkadaşlarımızın ise ledlerle bazı bitkilerde çok iyi sonuçlar aldıklarını okumuştum.Hazır çözüm bulamazsam aklımdaki kapağın yapım aşamalarını fotoğraflarla burada paylaşmak isterim)
Akvaryuma sehpa ve giydirilmesi işini gene ben yapacağım (işim bu değil malzeme tedariği ile homemade olacak) malzemeye para verdikten sonra bir çok arkadaşa uğraşmak ters gelebilir ancak uğraşmayı seviyorum birazda elim yatkındır.
Bitkiler konusuna gelince forumda Öğretmen Ali rumuzlu arkadaşla görüştük gerçekten ilgili bir arkadaş ve forumda kendisinden övgüyle bahsedilmekte. Bitkileri bu arkadaşımızdan alacağım.
Bitki önerilerinizide beklerim. Özellikle taban bitkisiYemyeşil bir taban hayalim ama nasıl ? Low techte bu hayal sanırım,Geri kalan bitki seçimlerim ise oturdu sayılır ancak tavsiyelerinizi esirgemezseniz sevinirim.
Cevap yazacak bilgisini paylaşacak bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
Belki bu başlık altında kurulumuda fotoğraflayarak paylaşabilirim(ortaya gerçekten fikir verenilecek bir çalışma çıkarsa tabiki )
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 13:09
Ersin bey öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun çok güzel ölçüleri var, bu akvaryuma 25 adet kırmızıburun tetra, bal gromi grubu bir erkek iki dişi çok güzel olur. Tabi tabana küçük tür 10 lu çöpçü aileside yakışır. Salyangoz olarak nerite türlerinden ekleyebilirsiniz.İki florasan başlarda yeterli olur, hatta kesinlikle yeterli olur, zamanında florasan değişimlerini yaparsanız tabi. Grolüx ve daylight olarak kombinasyon yaparsınız. Taban bitkisi olarak belli bir bölümde, zahmetsiz kolay olan subulata kullanabilirsiniz. Ayrıca saz, Cryptocoryne wendtii brown, java fern ve java moss köklere ve kayalar bağlayarak tabanda güzel bir görünüm oluşur. Sazlar herzamanki gibi filtre ve ısıtıcıları saklar. Diğer bitkiler hem zahmetli hemde devamlı budama ve destek isterler. Akvaryumunuzda fazla çeşit balık yada bitki kullanmazsanız ileride rahat eder ve gerekli gördüğünüzde canlı takviyesi yaparsınız. Mesela ben kiraz karides aldım ve çoğaldılar şimdi her balığı ekliyemiyorum. Ayrıca çok bitki oldumu balık yakalamak zor oluyor arka plan siyah olabilir yada bulabilirseniz hazır arka plan kullanabilirsiniz içten yapışmalı olan kabartmalı. Sitede yada yabancı forumlarda bir sürü örnekler var iki kök beş altı bitki ile bile çok güzel görüntüler ortaya çıkıyor, onlara bakarak güzel bir akvaryum hayal edip kuruluma başlayın derim. Size kolay gelsin güzel bir akvaryum kurmanız dileklerimle.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 14:01
Cevabınız için teşekkür ederim Muhittin bey , kırmızı burun tetrayı bende seviyorum gromi ise çok hoşlandığım bir balık değil ancak aklımda olacak bitki ve balık tavsiyeleriniz.Kaya konusunda düşüncesi olan varsa duymak iserim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 14:12
Merhabalar taşlarınızı kemerburgaz taş dünyasından alabilirsiniz.
Gnays taşı, lav kayası, fosil , serpantin kayası alabilirsiniz
yosun sorunu yaşamamak için balık eklemeyi bitkilerinizi dikip 2ay sonraya erteleyin .
çünkü herkez bitki işine bir hevesle başlayıp sonrasında yosun yüzünden bırakmak zorunda kalıyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 15:41
Gromileri öteki türden nispeten büyük olduğu için görsellik anlamında eklemenizi istedim melekte olabilir ama ileride zarar verebilir tetralara.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 17:44
[QUOTE=xclusive]
Merhabalar taşlarınızı kemerburgaz taş dünyasından alabilirsiniz.
Gnays taşı, lav kayası, fosil , serpantin kayası alabilirsiniz
yosun sorunu yaşamamak için balık eklemeyi bitkilerinizi dikip 2ay sonraya erteleyin .
çünkü herkez bitki işine bir hevesle başlayıp sonrasında yosun yüzünden bırakmak zorunda kalıyor
[/QUOTE]bitkili akvaryumda başarı isimli yazısına sadık kalarak ilerlemeyi düşünüyorum. İnsallah iyi olur. Peki low techte kaya sorun yaratır mı?
[QUOTE=acemibalık]Gromileri öteki türden nispeten büyük olduğu için görsellik anlamında eklemenizi istedim melekte olabilir ama ileride zarar verebilir tetralara. [/QUOTE]
Muhittin bey teşekkürler. Dedikleriniz aklımda olacak. Gramileri kesinlikle inceleyeceğim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir