Bitkili betta akvaryumda oluşan garip canlılar


trserialsÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 89
trserialsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2014 00:07
Arkadaşlar 10 lt lik bitkili bir betta akvaryumum var. İçerisinde eledoa, chrismass moss, javamoss ve japon sazı var.. 3 adet elma salyangozum ve bitkiler ile gelen videodada görüldü gibi 1 adet katil(emin de değilim katil olduguna ) ve 2-3 adet narita oring salyangozum var.. Betam kendi kendine köpük yapmaya başladı bi artık üretime geçim dedim ve bir dişi aldım yavruluk benzeri bişeyle koydum yanına . Elmalar erkeğin yuvasını bozar düşüncesiyle elmaları başka bir akvaryuma aldım . Işıkları kapadım ve bu akşam ışıkları açtığımda erkeğim yuvayı gayet güzel yapmış ama akvaryumda türeyen yeni canlılar gördüm. Videoda görebilileceğiniz gibi camda kurtumsu birşeyler geziyor gariptirki bettam da  onları yemiyor ve ayrıca suda cok hızlı haraket eden iğne başı kadar küçük başka bir yaratıklar daha var bunlar nedir  zararı varmıdır yardımcı olursanız sevinirim :S.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=ZFRCs0SlOUQ&feature=youtu.be[/VID]
trserials2014-12-27 00:08:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VasfiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 789
VasfiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2014 08:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpkadircetinÇevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 126
alpkadircetinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2014 08:48
Ostorcoda, nematod ve infusoria olduğunu düşündüğüm birkaç canlı gördüm. Tankınız ufak ve bitkileriniz basit olduğu için müdahale oldukça kolay. Balıkları ve diğer canlıları temiz bir tanka (yada kaba) ayırın. Tankı tamamen temizleyin.Kumu 30 dk kaytın. Bitkileri permasol(eczanelerden) ile (5dk banyo)  dezenfekte edin, kökleri olan bitkilerin köklerine elyaf yada sünger sarıp temizlediğiniz akvaryuma koyun.Bir takvim oluşturun 1. gün akşam 4. gün akşam 7. gün akşam 25. gün akşam bu işemi gerçekleştirin.  26. gün itibari ile kumu akvaryuma geri koyun ve bitkilerinizi ekin ve balıklarınızı ve diğer canlıları geri ilave edin.

Yukarıda anlattığım yöntem dezenfekte etmeye yönelik bir çözüm önerisidir. Eğer balıkların veya salyangozların taşıyıcı olduğunu düşünüyorsanız. Levimazol ve Praziquantel'i sırayla içindeki canlıları boşaltmadan uygulayabilirsiniz. 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir