bitkili akvaryumlar için illa co2 ve gübregereklim


Adem TANIŞÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1018
Adem TANIŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 18:54
[QUOTE=hosokawa]Engin bey ben CO2 kullanmadan high-tech akvaryum kurdum iddiasıyla ortaya çıkmış değilim.Niyetim burada tartışma ortamı yaratmakta değil.Siz yada başka kim biliyorsa bana high-tech akvaryumun tam tanımını yapsın high-tech deyince ne olması gerekiyor o standartları tanımlayalım sonra da ben Adem beyin sorusuna cevap vereyim.[/QUOTE]
 Volkan bey, elbette hiçbirimiz kişisel  tartışma amacında değiliz. Malumunuz forumların amacı fikirleri, bilgi ve tecrübeleri paylaşmaktır. Hepimiz bildiklerimizi, araştırdıklarımızı paylaşacağız ki hobi gelişsin. Siz kesin ifadelerle Co2 verilmesine karşıyım diyerek Co2 vermek yerine alternatif olarak havalandırmayı önerdiğiniz için çok ilgi gördü. Bu da çok normal. Tebessüm
   Bitkili tanklarda kullanılan bitkilerin ihtiyaçları doğrultusunda, dışarıdan tanka çok destek (Aydınlatma, Co2, Gübre) veriliyorsa  bu tanklara "Hi-tech " denir.  Az destek veriliyorsa "Low-tech" denir.  Bunu belirleyen bitkilerin kendisidir. Mesela Anubias gibi yavaş büyüyen bitkilerle Demersum gibi hızlı büyüyen bitkilerin ihtiyaçları farklıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hosokawaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2009
İl: Çorum
Mesaj: 101
hosokawaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 19:08
The high-tech planted aquarium was pioneered by Europeans and is sometimes referred to as a "Dutch Aquarium". You rely on nature for nothing. You use a purpose-made substrate. You fertilize that substrate periodically. You inject CO2 into the tank. Here is the formula that works for Phyllis, the woman behind www.trueaquariumplants.com, for a planted Discus tank:
  • Seachem Flourite substrate, 2.5-3" deep, thoroughly washed (this stuff makes the water incredibly turbid; you'll have to do a couple of 100 percent water changes after you put it in; the turbidity is bad for the plants and clogs their pores)
  • Seachem Flourish fertilizer tablets every three months (but not for the first two months; the Flourite substrate is already treated with fertilizer)
  • Eheim canister filter
  • a powerhead close to the bottom of the tank generating a current in the water but not on the surface -- this is so that plants develop strong anchor roots
  • CO2 injection, from a Carbo Plus if your tapwater has a high general hardness, from an Eheim bottle-based CO2 system if tapwater is soft (lower than 8 degrees of German Hardness)
  • Seachem Discus Buffer to lower the pH (the CO2 injection also lowers the pH)
Plants in a high-tech aquarium grow much faster than plants in even the most successful low-tech aquarium. What has never appealed to me about the high-tech approach is the CO2 injection. If it goes awry there is a danger of killing the fish. If you are using a bottle-based system, you have to obtain a new bottle from a gas supplier every 3-6 months.
 
Adem bey bu da Bir başka high tech tanımı zaten sorunuzun cevabı tanımın içinde.CO2 kullanmıyorsanız bu high-tech olmuyor.Dahası bitkilerimin çok hızlı büyümesi gibi bir amacım da yok,yavaş büyümelerinde az gübre kullanılmasında veya aydınlatmanın çok yüksek olmamasında bu nedenden dolayı herhangibir sakınca da yok.Buradaki yanlış anlama büyük ihtimalle benim' Fotosentez hızını artırmadan da yani CO2 kullanmadan Akvaryumunuzu yeterince havalandırarak High tech akvaryumlarda yaptığınız diğer uygulamaları yaparak ta sağlıklı bitkilere kavuşabilirsiniz'cümlemden kaynaklandı ancak ben orada aslında tankınızı iyi havalandırıp yeterli gübre yeterli aydınlatma kullanılırsa (ama asla çok fazla değil en azımdan CO2 kullanılan tanktaki kadar değil) demek istemiştim yazı aceleye geldi sanırım anlaşmazlık da bu nedenle başladı. 
hosokawa2010-03-01 21:02:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Clear06Çevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2015
İl: Adana
Mesaj: 274
Clear06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2015 23:30
Akvaryumda co2 olmadan buyutebilecegim bitki türleri nelerdir.hangi bir ki co 2 siz buyur.mesela amazon istiyorum co2 olmadan bakabilirmiyim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir