BİTKİLİ AKVARYUMDA TEMİZLİKÇİ BALIK TAVSİYELERİNİZ


ECZ.OSMANÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2009
İl: Isparta
Mesaj: 23
ECZ.OSMANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2009 10:45
bunların hiç birini tavsiye etmem 1e 2veya 3d cüce vatoz alırsan akvaryumun cam gibi olacaktır gecen yaz bende cok temizlıkcı balık aradım en sonunda cüce vatozu tercıh etmiştim ve şu an cok iyi bir tercıh ettiği anladım akvaryumun camları eskıden temizlerdim en az 4 aydır cam silmiyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

innfernooÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2009
İl: Bursa
Mesaj: 3
innfernooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2009 17:14
kesınlıkle frenatus cinsi tavsiye etmem cok agresif balıklar bi zaman sonra sorun cıkarabılırler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ancestralÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 82
ancestralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2009 01:42
Makrakantalar yeni ve güvensiz hissettikleri ortamda çok panik balıklar. Akvaryuma alışmaları çok uzun sürüyor. Yeterince mağaraya ve saklanma yerine sahip bir tankta abartısız 2 ay boyunca balığı göremezseniz şaşırmayın. Daha çok gece aktif balıklar.

Gerekli ortamı oluşturup geceleri tanktan uzaklaşırsanız, beslemesi çok keyifli, hareketleri, dip temizlikleri ile çok faydalı bir türdür.

Yukarıda bazı arkadaşların belirttiği gibi diğer tüm temizlik ekibi üyeleri gibi makrakantalar da çöp yemez. Dipte yem artığı ararken dışkıları parçalarlar ama yemezler.

Bu arada kalın kuma sahip tanklarda makrakanta bakacaksanız dip çekim normalden daha zor olacak sizin için, çünkü talan ederler dip kumunu, yüzeyde ne var ne yok kazıp gömerler dibe.

Kendi tankımda 11 frontosa, 4 makrakanta, 3 tanede cüce vatoz bakıyorum. Makrakantalarım sonradan dahil oldular tanka, en küçükleri en büyük frontosam kadar ama kesinlikle dokunduklarını görmedim.

Alacaksanız en az 3-4 adet alın, ideal koloni sayısı 6 dır, tek başlarına kalırlarsa uzun yaşamazlar, bunalıma girip ölüyorlar. Su değişimlerinde veya suyda genel bir sorun varsa hemen anlarsınız çok çabuk etkilenen balıklar. Bunun haricinde özellikle ufak boyutlu elma salyangozları tam gelişmemiş kabukları yüzünden kolay yem olurlar, kaçınılmalı. Büyük boylarda sorun yok, tabi makrakantalarınız çok büyük değillerse.

Tankın içine vatozlar için atılan salatalık dilimini vatozlardan önce kemirmeleri ve dişlerinden çıkan ses hayranlık verici. :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2009 09:32
Resimdeki balıklar leo bicolar ve labyo olarak geçiyor siyahı ve pembesi aynı cins olarak biliyorum. Matracanta için bilgi verilmiş salyangoz düşmanı olduğunu bilmeyen yok. Molly cinsi balıkların yavrularının özellikle ip alglerini yediğini duymuştum. Bitkilerin daha bakımlı gözükmesini istiyorsanız bir alternatif olabilir size birde neden kiraz karidesi gibi türleri denemiyorsunuz çok eğlenceli ve enteresanlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir