Bitkili Akvaryumda Dip Çekimi


Gia_Çevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 46
Gia_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2011 23:52
Merhabalar

Bitkili akvaryuma başlayalı henüz 1 ay kadar oldu. Akvarymda zeytin , gül , anubias ve elodea var .  Geçen gün akvaryumcudan java moss aldım alırken java mosslar dibi kapladığında nasıl dip çekimi yapacağımı sordum.

Akvaryumcu bana her hafta dip çekim yaparken anubias hariç bütün bitkileri çıkartıp öyle dip çekimi yapıp sonra tekrar yerlerine koymam gerektiğini söyledi tabiki mosslar içinde. Bu ne kadar doğrudur acaba?

Ben bitkilerin fazla diplerine doğru girmeden dip çekimi yapıyorum ama çıkartmıyorum yerlerinden tabiki. Benmi yanlış yapıyorum yoksa yanlışmı bilgilendirildim ?

Mosslarla kumun üzerini tamamen kaplamayı düşünüyorum acaba bunu yaptığımda nasıl dip çekimi yapmam gerekir ?

Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan_cetinkolÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
Kayıt: 14/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 3895
serkan_cetinkolÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 00:18
Bitkilerin yerleri değiştirilmez. Her yer değiştirildiğinde kısa da olsa bir adapte olma mücadelesi gündeme gelebilir. Devamlı tabanın karışması, pisliklerin ve zararlı atıkların havalanması istendik bir durum değil.

En önemli adım balık sayısını abartmamak ve çok tüketen türler tercih etmemektir. Zemini komple bitki olan bir tankta zararlı atık birikmez, hatta yüksek dozajı canlılar için risk teşkil eden bir takım maddeleri bitkilerimizin beslenmesi için biz tanka ilave ederiz. 

Özetle dip çekmeyin, su değişimi yaparken istediğiniz yerden su çekin ve taze-dinlenmiş suyunuzu tanka ekleyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ercantigaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 108
ercantigaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 09:38

Sakın akvaryumcunun dediklerini yapma. Bitkileri söküp dikerken en önemli olan kumun yüzeyindeki dentirifikasyon bakterilerine zarar verirsin. Zaten bitkili bir akvaryumda kolay kolay nitrat yükselmez hele hele oturmuş bir akvaryumsa düzenli su değişimi yap bence.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir