Bitkili Akvaryum


ahmet edirneÇevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2021
İl: Edirne
Mesaj: 1
ahmet edirneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2021 21:00
Herkese merhaba uzun zamandir akvaryum hobisiyle ugrasiyorum,zaman zaman kaldirip zaman zaman yeniden kuruyorum.Son akvaryumumu kurali 1.5 sene oldu simdi 1 metrelik yeni bi akvaryum aldim.Onu bitkili yapmak istiyorum,kolaylikla bakimini yapabilecegim bitkiler hangileridir acaba ve bu bitkileri internetten hangi siteden almami onerirsiniz,kurulumu hakkinda bilgim var o konuda sikintim yok,tesekkurler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GaziGirayÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 29
GaziGirayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2021 21:23
Ahmet Bey
Hoşgeldiz hayırlı olsun kolay gelsin
Çok teknik bir bilgi olmayacak ama başlangıç olarak sizi yönlendirmek için bildiğim kadarıyla açıklayayım.

Bitkili akvaryumlar bitkilerin ışıklandırma ve co 2 ihtiyaçlarına göre lowtech ve hightec sistemler olarak ayrılmaktadır.

Lowtech akvaryumlarda yaşatılan bitkiler ekstra bir co2 ekipmanı koyulmadan daha az ışık şartlarında yetişen yetiştirilmedi daha kolay bitkilerdir.

Hightec bitkiler ise güçlü ışıklandırma co 2 kiti desteği isterler daha zorluk derecesi yüksek daha ptofesyonel akvaristlerin baktığı bitkilerdir. Dolayısıyla öncelikle lowtech ya da high tech olarsk hangi tür bitkileri yetiştireceğinize karar vermeniz gerekiyor. Ondan sonra da İnternette lowtech bitkiler ya da hightec bitkiler olarak detaylı bir araştırma yapmanız hangi türle başlayacağınızı kafanızda oturttuktan sonra kurulum için ekipman bitki tavsiyeleri için forumdan arkadaşlara danışırsınıız. Forumdaki makaleleri high tech low tech olarak ta aratırsınız. Kolay gelsin tekrar.
[EDIT]GaziGiray,2021-05-25 21:26:31[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]231478,ahmet edirne[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir