Bitkili akvaryum hk.


sessizci123Çevrim Dışı

Kayıt: 07/08/2013
İl: Adana
Mesaj: 133
sessizci123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2013 19:10
İyi forumlar bir kaç sorum olacak

1-Akvaryumumumda küçük salyangozlar oluştu sanırım bunun için katil salyangoz almam gerekiyor tankım 150 lt bu katil salyangozun lepisteslere bir zararrı olurmu kaç tane alsam yeterli olur ?

2-Albino vatoz almayı düşünüyorum bunun bitkilere ve lepisteslere zararrı olurmu kaç adet alsam yeterli olur ?

3-150 lt tankımda haftalık 20 lt kadar su değişimi yapıyorum yeterlimi ?

4-Lepisteslerim günün belli zamanları motordan uzak bir yerde suyun yüzeyinde toplu bir şekilde duruyorlar bunun sebebi nedir?

5-Bitkili akvaryumumda dip çekimini nasıl yapmalıyım dipteki dışkıları ve yaprak kalıntılarını nasıl almam lazım?

Biraz uzun oldu ama zahmet edip cevap veren arkadaşlara şimdiden Teşekkürler....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

st0nedÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 354
st0nedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2013 19:42
Iyi forumlar
1 - Akvaryumunuzdaki adi salyangoz sayisina gore abartmadan katil salyangoz sayisini siz belirleyin. Cok fazla almaniza gerek yok zaten akvaryum degerleri duzgunse uremeye basliyorlar.
2 - Albino vatozlarin bitki ve lepisteslere zarari olmaz. Bir erkek bir disi ya da iki disi alabilirsiniz. Tek delikli testi gibi birsey alirsaniz belki yavru bile alabilirsiniz. Cok buyuk vatozlarin lepistes yavrularini avladigi soyleniyor ama ben hic gormedim.
3 - Bence yetersiz. Ben ve bir cok arkadasim akvaryum suyunun dortte bir oraninda su degisimi yapiyor. Forumdan bir cok arkadas ucte bir oraninda degisim yapiyor.
4 - Lepistesler akvaryumun yanina yaklasildiginda suyun yuzeyine cikip genelde yem beklerler. Akvaryumu gozlemleyip tekrar bildirirsiniz.
5 - Bitkili akvaryumlarda dip cekimi aslinda yapilmiyor. Sadece goruntu kirliligi olan diskilari alabilirsiniz (5 liraya pet shoplarda satilan pompali hortumlari kullanabilirsiniz) ve yapraklari elinizle ya da bir kepce yardimiyla alabilirsiniz.
Keyifli hobiler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir