Bitkilerimin Yaprakları


nus_retÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2007
İl: Trabzon
Mesaj: 13
nus_retÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2007 13:14
  90 Litrelik Akvaryumumda Tütün Gül Rotala Gibi Bitkilerim Var.Sorunum Bitkilerim Çok Güzel Uzuyorlar Ama Nedense Yeni Çıkan Yaprakları Hep Çok Küçük Kalıyor.Birde Gövdede Yaprak Çıkan Boğumlar Arasındaki Mesafe Çok Fazla Ve Bitkilerim Çok Seyrek Görünüyor.Aydınlatma Sorunum Olmamasına Rağmen Kırmızı Renkli Bitkilerimin Yaprakları Pembeleşiyor Ama Tam Kırmızıya Dönüşmüyor.Tablet Ve Sıve Gübre Kullanmıyorum Ve CO2 Veriyorum Düzenli Olarakda Su Değişimi Yapıyorum.Sizce Sorun Nerde Olabilir.Yaklaşık Olarak 30-40 Kök Bitkim Var Hepsinde Sorun Aynı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

St.JohnStoNeÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2007
İl: Antalya
Mesaj: 567
St.JohnStoNeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2007 13:18

Merhaba ;

Eğer bitkilerin güzel gelişim göstermesini sağlamak istiyorsanız öncelikle aydınlatmanız %100 şarttır.Eğer aydınlatmanız olmadığı sürece bitkilerde hiç bir verim alamazsınız.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YILDIRIMOZDEMIRÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 26/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 293
YILDIRIMOZDEMIRÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 12:05
Yaprakları arasındaki mesafelerin (internode) uzun olması ve yaprak boyutlarının farklılık göstermesi (morphometri) bütünüyle ışıklandırma kalitesi ve gölgelenme etkisi ile ilgili olarak belirlenmektedir. Örneğin tayfın mavi kesiminden yoğun ışık alan bitkiler daha yoğun ve küçük yapraklı olurlarken kırmızı kesimden yoğun ışık alan bitkiler daha uzun bir gelişim göstermektedirler. Bu nedenle sadece ışık miktarını yeterli seviyelerde tutmak değil aynı zamanda tayfın her iki ucunu da içerecek şekilde uygun kalitede (karışımda) bir ışığın uygulanması gerekir. Aydınlatma sorununun olmadığına karar vermek ise oldukça güç bir konudur. Şu kadar wat/litre ışığım var diyerek, yada akvaryumun aydınlık durumuna bakarak bu konuda fikir yürütmek tamamen yanlış olacaktır. Buna en uygun cevabı ya uygun elektronik teçhisatın kullanılmasıyla yapılan ölçümler neticesinde, yada bizim vakamızda daha uygun olacak olan bitkilerin ve akabinde buna bağlı olarak diğer faktörlerin de etkisi ile alglerin gelişiminin gözlemlenmesiyle bulabiliriz. Bitki yapraklarının renklenmesi ise tamamen ayrı ve daha kapsamlı bir konudur. Bu renklenme (örneğin daha kırmızı renk alma) ile ilgili olarak etkili olan faktörleri ise önem sırasına göre şu şekilde özetleyebiliriz:
1. Işık miktar ve kalitesi
2. Sudaki nitrat miktarının kısmen daha düşük tutulması
3. Genellikle ilk sıralarda düşünülmesine rağmen aslında daha gerilerde yer alan extra demir takviyesi
4. Ortam sıcaklığı
5. Bitkilerin suyun içinde yada suyun dışında (ithal bitkilerde ilk geldiği zamanlarda gözlemlendiği üzere serada gelişimin etkisi) yetiştirilmesi
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nus_retÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2007
İl: Trabzon
Mesaj: 13
nus_retÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2007 16:21
  Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim.80-90 Litre Civarı olan Tankımda 2 Adet 20 W'lık Üzarine Yazdığına Göre Bunlar 24000 K imiş (Kutusunda Japonca Bişilerde Yazıyo Çin Malı Olabilirmi Bilmiyorum). adette 30Cm 18 W'lık Kırmızı Renk Veren Flo Var.Ve Bu Floları Aldıktan Sonra Kumum Alg Doldu.Yorumlarınızdan Anladığım Kadarıyla Söylüyorum.Extra Demir Takviyesi Yapmıyorum Acaba Sorun Bu Olabilirimi.Nitratı Bilmiyorum Sıcaklık 27de.Bitkilerim Bana geldiklerinde Durumları Gayet İyiydi Zamanla Boyları Uzadıkça Bu Sorunu Farkettim.Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir