Bitki dezenfekte?


ozan_bolatÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 107
ozan_bolatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2009 12:38

Mrb arkadaşlar bitkili akvaryumuma yeni bitkiler ekleyeceğim.Fakat gerek parazit,bakteri v.s gerekse salyangoz için ne gibi bir dezenfekte işlemi yapılmalı? Şu an akvaryumum son derece dezenfekte ve hiçbir çeşit salyamgoz mevcut değil.Ayrıca yeni alacağım bitkiler farklı akvaryumlardan olacağı için beslediğim balıklarada zararlı olabilir diye düşünüyorum.Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1556
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2009 12:57
Dezenfeksiyon için forumda yeterli bilgi mevcut. Ama kısaca permasol alıp kullanabilirsin 4-5 tl falan eczanelerde satılıyor. Yeni bitkileri permasollu suda 20-30 dakika tutup çeşme suyunda bir kaç defa durula bu yöntem bakteri  ve canlı salyangozların çoğunu yokeder ama salyangoz yumurtalarına etkili olmaz aldığın bitkileri ayrı bir kapta 1-2 hafta beklet bu sürede salyangoz yumurtası varsa açılır zaten sen de tekrar temizlik yaparsın. Eğer elma salyangozu beslersen o diğer salyangozları ve yumurtalarını yer. Elma salyangozu bende 6 tane var eğer balıkların uyumlu ise beslemeni tavsiye ederim
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasmutÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 29/08/2007
İl: Agri
Mesaj: 786
yasmutÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2009 22:45
Permasol bitki dezenfektasyonu için fazla güçlü gelecektir. Ayarını kaçırırsanız bitkiler ölür.
 
Metilen mavisi gibi çözeltiler ile bakterilerden arındırabilirsiniz daha zararsız olur. Salyangoz için ise bol tuzlu suya bitkileri 2-3 dk yatırmanız yeterli. Çok tutmayın tuzda bitkileri yakar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir