Bİr kaç fikir ve sorular


guardinyÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 297
guardinyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2013 19:17
Merhabalar.Bir kaç fikrim var fakat bunun sonucunda neler olabilir?(Lepistesler için)

1-Yavru lepistese 2 hafta boyunca artemia versek nasıl bir sonuç olur sonra pul yem yer mi?

2-Lepisteslerin erkeklerini kısırlaştırsak nasıl bir sonuç çıkar?Dişiye kur yapar mı ve diğer erkeklerle kavga eder mi?

3-Anaç balığı 20 derecede suda doğurtsak yavruların soğuk suya bağışıklığı gibi bir durumu olabilir mi?

4-Yavruları ilk doğduklarından itibaren yavru yemlerine bemiks evigen devit-3 vb vitaminler karıştırarak 3 aylık olana kadar versek mega lepistes elde edebilirmiyiz?

5-Anaç balığı ph sı düşük suda doğurtsak yavrular ph a alışır mı?

6-Yavruları klorlu suda ya da anaç balığı klorlu suda doğurtsak ve(direk dinlendirilmemiş)tutsak yavrular bağışıklık kazanır mı?

7-Anaç  balığı permasolün içinde doğurtsak yavruları istediğimiz akvaryuma koyduğumuzda bakteri çakışması yaşar mıyız?


Sorularım bunlar aklıma gelince düzenlerim sizce bunları yapsak ne olur?(Yapmayacağım tabiki sadece sonucunu merak ettim) guardiny2013-06-14 19:20:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2013 21:32
1.2 hafta artemiadan sonra 1-2 gün alıştırma ile ezilmiş pul yem yerler sorun olmaz ancak en verimlisi ve en iyi sonuç vereni artemiayla birlikte kuru yemde vermek ve bitkisel besinlerle hayvansal besinleri birbirine karıştırmamaktır.
2.Erkekleri nasıl kısırlaştıracağız sorusunu sormak gerekir sanırım en başta ancak kısır olmasının erkeklik hormonunun azlığı değilse yine de kur vb. davranışlar gösterecektir diye düşünüyorum.
3.Lepistesler zaten 20 derecede sorunsuz yaşayabilir önemli olan sürekli ani sıcaklık değişimleri olmamasıdır.
4.Mega lepistes dediğiniz şey 6-7 cmlik dişiler ise bunun için yemle birlikte akvaryum hacmi,su değişim sıklığı,su değerleri,sıcaklık ve ayrıyetten balıkların ilk 5-6 ay çiftleşmemesi gerekir.
6.Alışırdan kasıt yaşarlar ancak yine de gelişimleri vs. türe uygun su koşullarında olduğundan daha geri olacaktır çünkü düşük ph suda düşük kalsiyum ve mineral oranı demektir aynı zamanda.
7.Bana kalırsa yavrular zarar görür,ölüm oranı artar e anaç balığa da zarar verebilir bu işlem.
malawi_cheart2013-06-14 21:33:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

guardinyÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 297
guardinyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2013 10:10
4. soruda bir yavruyu cinsiyet farketmeksizin bu tür vitaminlerle desteklesek diyorum.Hiç döl vermemiş ve almamışta olsa nasıl bir sonuç çıkar?

3.soruda yavruyu 20 derecede çıkartsak mesela lepistes atıyorum; 18-28 derece yaşıyor ise bu 20 derecede doğmuş yavru 10-28 gibi bir değerde sorunsuz yaşar mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2013 15:52
3.Lepistesler 15-16 dereceye kadar düşük sıcaklıkta yaşayabilir ancak daha düşük dereceler hormon ve enzimlerin işleyişini bozacak,balığın hayatını,gelişimini vs. için tehlikeli olacaktır diye düşünüyorum.
4.Bazı vitaminler hormonların işleyişini daha düzenli hale getirebilir veya salgılanması artırabilir ancak gelişmedeki en büyük rol proteindir ki alınan yemde % 60-65 ten daha fazla protein oranı ( ki dana etinde bile % 30-40 arasında bir oran var) yüksek olasılıkla sindirim sistemlerinde büyük sorunlara yol açacak ve balık-yavru kısa sürede kaybedilecektir.Ayrıca büyüme ve gelişme olayı da salgılanan büyüme hormonunun miktarıyla alakalıdır ve bu her tür de büyük değişkenlikler,bireylerde de küçük değişkenlikler gösterir.Türün salgıladığı miktardan fazlasının dışarıdan verilmesi halinde de en büyük sorun bireylerin kısır olması yani hiçbir şekilde döl vermemesi,bağışıklık sistemlerinin çok zayıf  ve ömürlerinin çok kısa oluşudur.Buradan da şu sözü söylemekte yarar varki bu varlıklar kendi isteklerimize göre şekil verip yönlendirebileceğim oyuncaklar değil birer canlıdırlar ve bu hobide sınırı biz değil onlar koyar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir