BİR BAKAR MISINISIZ?


CbciÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2012
CbciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 14:01
 Selamün Aleyküm arkadaşlar bu hastalıkla 3-4 balığım öldü.Hepsininde bir ortak noktası var vücutlarında yara olması.Ve şimdide sarıprensesime bu hastalık geldi.Lütfen yardım edin.Ve bende 2 gündür metilen mavisi damlatıyorum.
AKVARYUMDA Kİ BALIKLAR: Yavru yunuslar,1 adet portakal,3 adet sp,1 adet iceman,1adet lepoar vatoz.
Sıcaklık:18 deydi(ısıtıcım bozulmuştu),Şimdi ise 24derece oldu.
   
Ve arkadaşlar spm 3-4 cm veya 5 ağız kısmı özellikle siyah bu sihaylık araştırmama göre erkeklerde çiftleşmek için oluyormuş ama vücudundada siyahlıklıklar var.
Lütfen yardım edin.
Şimdiden TEŞEKKÜRLER VE SAYGILARIMLA.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhittin1993Çevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 279
muhittin1993Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 14:27
Dostum kusura bakma ama bu balıkta gidici zamanında 35 adet damızlık sp mi kaybettim sebebi ise şu hiç tahmin etmediğim şekilde akvaryumuma kimyasal madde bulaştı ve tüm balıklarım resimdeki şekilde sarı vücutları beyazlamış ve üzerinde kırmızı lekeler olarak ölmüştü ve ölüleride kaskatı kesilmişti daha önce ölen balıllarımda böyle şeylere rastlamadım sanırım seninde su değişimi yada akvaryum temizliği sırasında suyuna kimyasal gelmiş olabilir komple su değişimi yaparak kurtarabildiklerini kurtar tabi su değişimi sonrası kaya tuzu eklemeyi ihmal etme

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CbciÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2012
CbciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 15:03
 Muhittin Bey sadece sp lerde görülen bir şey mi ve metilen mavisi bunu düzeltmez mi bulaşıcı mıdır lütfen yardım edin.



 Lütfen balığımın ölmesini istemiyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhittin1993Çevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 279
muhittin1993Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 23:13
Bende hiç bir canlı ölsün istemem ama ben bir kaç sarı prenses ve yunusumu komple akvaryum suyunu tazeleyerek dış filtre ve akvaryumun içinde ne varsa yıkayarak kurtarabildim ve bir avuçta kaya tuzu attım metilan mavisi hiç kullanmadım 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CbciÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2012
CbciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2015 13:37
 Teşekkürler Muhittin Bey lütfen kızmayın ama bir sorum daha var :
Akvaryum suyunun tamamını değiştirince balıklar şoka girmez mi ve akvaryuma koyacağım su ile akvaryum suyunu hemen hemen aynı yapmam imkansız dinlenen su çok soğuk ama akvaryumda ki su 24 derece.Bu sorum şu yüzden hem balıklarıma bir şey olmasın diye hem de benim bir akrabamın japon balığı vardı.Japon balığının akvaryumunda ki suyunu tamamen değiştirdi ve su da buz gibi olmuştu ve balık şoka girip öldü.Ve bildiğime göre japonlar soğuk suyu daha çok biliyorlar(yanlış biliyor olabilirim).Zaten vatozum hariç diğer bütün balıklar yavru bunu nasıl yapabilirim balıklar şoka girmez mi.Ya da başka yolu yok mudur?Lütfen yardım edin size de yordum ama kusura bakmayın.Hala balık ölümleri devam ediyor lütfen yardım edin.
SAYGILARIMLA...
Sizde yardım edin arkadaşlar ne olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2015 13:55
Haklısının buz gibi suyu ekleyince bütün balıklar ölür gider genelde. 
Şimdi sizin mevzua gelelim ağzındaki yaralar kavga dan dolayı olabilir ağız kavgası yapmıştır sudan mantar kapmıştır ama geçmeye doğru siyahlaşır kabuk bağlar insan elindeki yara gibi düşünün. Akvaryuma ekleyeceğiniz suyun içine biraz su kaynatıp aynı ısıya getirip sonra akvaruyma ekleyebilirsiniz, bir parmağınızı akvaryum suyuna sokun sonra aynı parmağı ekleyeceğiniz suya sokun birbirine yakınsa bir iki derece yukarı aşağı olsa sorun olmuyor. Bu balık bir şekilde sürüden dışlanmış olabilir zayıf düşmüş olabilir buna bağlı olarak iyi yem yemeyen dışlanan balık diyelimki filtreleriz doldu çok kirli yani, ve sunuyunda nitrada doldu diyelim dış yüzeyinde kanlı yaralar oluşabilir balığın kuyruk ve yüzgeçler eriyebilir, yahut saldırılardan yaralanan balık sudan çok kolay mikrop kapar yaralarından ve bu ölümcül yönde ilerler. kirlilik düşünülerik bir kereye mahsus biraz fazla su değişimi yapabilirsiniz yüzde elliye yakın bile olabilir bu ve birkaç hafta gerekirse su dinlendirdikçe 4 günde bir 1/3 gibi su değişimi yapabilrsiniz. Balıkların dış kanlanmalarını önlemek için ise ilgili balıkları 50 litrelik gibi rahat yüzecekleri bir akvrayuma ayırıp içine hava taşı atıp hava taşının üstüne bir ısıtıcı ısıyı sabit tutmak içni ve mikofish ilacıyla suyunu sarımtırak yapın bu suda üç gün yüzsün. Birçok balıkta bu kanlanma varsa balıklar birbirine saldırıp yaralamıyorsa öncelikle suyunuzdaki kirliliği düşünü ve filtre ve su bakımına dikkat edin haricinde birçok balıkta varsa sadece hava taşı çalıştırakak ana tanka mikofish uygulayabilirsiniz. Bu sırada bekleyen filtrelerinizi mutlaka yıkayın bir kenara koyun içi dolu filtreler günlerce bekleyip sonra çalıştırılırsa balıkları zehirleme riski yüksek olduğu için.


Size ayrıca link ekleyeceğim orada yüzgeç erimeleri başlığı altındaki konuları okuyabilirsiniz oradaki mikofsih teknigini uygulayabilirsiniz. 

Kavga yoksa balıklar bu hale geliyorsa kirliliği bir kenara bırakırsak iyi beslenmeyen balıkların mukozası zayıflar ve sudan rahat mikrop kapar hasta olur balıkları çok cılız bırakmayın biraz etlenecek kadar değişik sevdiği yemlerin oranını biraz artırarak verin kabızlığı önlemek içinde kabuğu soyulmuş haşlanmış bezelye tanesi atın yesinler. Balık vitamini sıvısı alın su değişimnden sonra örneğin Biyoteknik Vitafish her 50 liter akvaryum suyu için 5 damla damlatabilirsiniz, 3 günde birde kuru yemlerine 1 damla damlatabilirsiniz.

Yüzgeç erimesi başlığı altındaki linkleri okuyabilirsiniz.

Sonuç: ya balıklar birbirini yaralıyor yaralanan balıklar sudan mikrop kapıyo, yahut filtreler kirli aşırı dolu suyu bozuyor, su değişimi yetersiz nitrat yüksek, yahut yetersiz beslenme, önceki ısıtıcının bozulmasının etkisi belki.

Balıkların dışkısınıda kontrol edin, beyaz renktemi yapıyor beyaz nekte yapıyorsa iç hastalık ilerlemiştir ona ayrı bir tedavi tavsiye edeliriz. Dışkının yarısı beyaz yarısı kahverengi karışık ise akvaryumdaki suyun kirliği ve filtrelerin doluluğunu düşünün bunları temizleyin.

Bu aralar filtre bakımına ve su değişimine dikkat edeceksizin, su değişiminden kormayın yeterli aynı ısıda olsun ve klorsuz su olsun.
mesutok2015-02-23 14:00:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CbciÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2012
CbciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2015 15:58
 Mesut Bey gerçekten çok teşekkürler.
Buradan ya balıkların kavgalarından oluyor ya da dediğiniz gibi ki en büyük ihtimal yüzgeç erimesi ve bir de balıklar zaten yeme gelmiyor ve çok ürkekler 3-4 ay oldu balıklar geleli o yüzden yetersiz beslenme olmaz diye düşünüyorum.Ben verdiğiniz makaleyi okudum ve orada ''mikofish'' kullanmak yerine ''contra-ichthyo'' kullanılabilir mi?Çünkü; ben bu ilaç ile ALLAH(C.C.)' a şükür beyaz benekten kurtuldum diye bu hastalıktan da kurtulabilirim diye 3 gündür kullanıyorum SİZCE BU ETKİ EDER Mİ?.Ve en son olarak suyum sarı gibi ama ilaç kullanmadan öncede öyleydi.Ve sorunda yoktu.Dış filtreyi 2 hafta önce temizledim ama akvaryum suyuyla değil ondan da olmuş olabilir mi?Şimdiden TEŞEKKÜRLER VE SAYGILARIMLA.
LÜTFEN CEVAP VERİN...


 Balığım öldü bugün diğerlerininde ölmesini istemiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2015 14:16
Bu aralar su değişiminden korkmayın 3 günde dinlenmiş su oranınızda yüzde elliyi geçmeden su değişimi yapın klorsuz olsun ve akvrayumla aynı ısıda eklemeye çalışın yem yemiyorlar, yalnız gözlemleyin birbirine saldırıyorlarmı saldırma yoksa hepsi bunları yem yemiyor dediğinize göre bir iç hastalık düşünelim zor değildir sadece hava taşı kullanın ve şu aşağıdaki tedaviyi sizin akvaryuma uygulayın, bir iç parazitte olabilir bilemiyorum ölmesini beklemektense birşeyleri düşünmek denemek lazım. Suyun sarılığından bahsediyorsunuz suyun sarılığına birçok olumsuz sebep var, yetersiz filtre bakımı suyun rengini değiştirir, aşırı fazla yemleme, yetersiz su değişim ve temizlik şartlarının yetersiz olmasından nitratın yükselmesi bunlar birleşince balıklar zehirlenmeye başlıyor iç hastalıklar belirebiliyor, camları içten silin su değişiminden önce cam sileceğiyle sonra su değişimi yapın. Etkili ucuz bir iç hastalık tedaviyi linki ekleyeceğim onu iyice okuyun üşünmeyin uygulayın. İlaçları eczaneden bulabilirsiniz.3 Tl falan ucuz ilaçlar.


Metilen mavisi sudan balığın dış parazit almasını önler ama bakteriyel kanlı bir dış hastalıkta ise mantar ilacı daha iyi gelebilir mikofish gibi yahut deepfix baktodur gibi, bu üstteki linkteki tedaviyi uygularken bir kap suya bu ilaçları yogun damlatın balığı kepçeyle sokun suya ve çıkarın iki üç saniye içinde bu ilaçlar yağlı ilaçlardır balığın dışına sıvanır zaten sokup çıarınca bir miktar o balıkları salın suyuna geri bunu günde bir kez yapın, yahut önce üstteki linki uygulayın sadece kafanız karışmasın.

Önemli not: Su değişiminden ve filtre bakımından korkmayın, özellikle su değişimi böyle ani ölümlerde bir kereye bahsus yüzde 50 hatta daha fazla su değişimi yaptıktan sonra balıklar kendini toplayana kadar 2-3 günde bir yüzde 50 olmasada elinizdeki dinlenmiş su kadar örneğin akvaryum kapasitesinin 1/6 oranında 1/5 oranıda kirli suyu çekip yerine taze su ekleryebilirsiniz, balıkların temiz suda yüzmeleri önemli, ve iyi beslenmeleri önemli iyi beslenen , temiz ortamda yüzen balıklar kolay kolay hasta olamaz. Bir link daha ekleyeceğim vitamin linki onuda okuyun uygulayın mümkününüz varsa.
Vitaminle desteklemek:
link harici akvaryumcularda balık vitamini sıvısıda satarlar akvaryum suyuna uygun dozda katabilirsiniz. örneğin Biyoteknit vitafsih gibi, başka markada olur şart değil illa marka aynı olması. Cezanedekiler daha ucuz ve etkili hastalık döneminde faydalanabilirsiniz uygun dozda.

İnşaallah birkaçını kurtarabilirsiniz, birde rahatlıkla bana kafanıza tıkalan herşeyi sorabilirsiniz özel mesajda atabilirsiniz konunuzu farketmezsem her zaman cevap alırsınız, niye kızalım niye azarlayalım öyle birşey aklınıza gelmesin. Severek yadımcı oluruz.

Üstteki tedavi sırasında sadece hava taşı kullanın, hava taşınız yoksa bir iç filtrenizi süngersiz kullanın. Tedavi birkaç gün sürecek bu sırada dış filtrelerinizin içindeki süngerleri yakayın dışkılardan arındırın öyle beklesin çünkü kapalı ortamda duran çalışmayan filtrelerdeki dışkılar artıklar bozuluyor, sonra çalıştırınca balıkları zehirleyici etki yapabiliyor.

Büyük tanka ilaç uygulamak külfetli ve baş edilmez olabliir linkteki gibi 50 litrelik bir tankta yahut nüfus fazlaysa biraz daha fzala bir akvaryumda uygulayabilirsiniz, yahut mecburen akvaryum suyu seviyenizi düşürürsünüz gerektiği kadar yani birazda siz mantık yürütün gerektiği durumlada çözümcü olun, kendinizde birşeyler katın ilgili ortamları hazırlamak için.

Buda çeşitli tedavi edilebilmiş hastalıkların toplandığı link inceleyiniz:


Amaç: su ve filtreler temiz tutulacak suyun kirlenmesine mikropların çoğalmasına imkan verilmeyecekki açık yaralar sudan mikrop kapmayacak, üstteki çeşitli tavsiyelerde sudaki bütün olumsuz bakteriler balığın içindeki olumsuz bakteri parazitler öldürülecek yaşayabilen balıklar kurtarılacak.

Hiç birşey yapamazsanız ciproyu hapı alın ezin sıvılaştırın katın suya gözünüzde büyütmeyin yani olayı. 
mesutok2015-02-24 14:41:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aycan1903Çevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2015
İl: Tokat
Mesaj: 33
aycan1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2015 16:05
Su değişimi yaparken dinlendirdiğiniz sudan kullanmak suretiyle bir kettle doldurup kaynatınız ve çubuk termometre yardımıyla akvaryum suyu sıcaklığına denk gelene kadar suyu karıştırmak suretiyle ekleyiniz. böylelikle su değişimlerinde eşit su sıcaklığını yakalayabilirsiniz.

Bu gibi hastalık dönemlerinde akvaryumunuzun ısısını 30 derecelere yükseltmeniz hastalığa sebep olan bakterilerin daha kolay yok olmasını sağlar. Ancak sıcaklık artışı kademeli olarak yapılmalıdır.aycan19032015-02-24 16:18:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2015 16:26
Beyaz benek gibi dış parazitlerin yumurtalarının olgunlaşması hızını arttırmak için dış parazitleri balık üzerinden dökme kiçin ısıyı yükseltmek faydalı olabilir bir miktar. 
Ama bakteriyel mantar bazlı hastalıklarda ısıyı yükseltmek isabetli bir karar olmaz çünkü sıcak suda kirlilik ve mantarlaşma daha hızlı gelişiyor, oksijen düşüyor, özelilkle dış yapısı yaralı balıklar bunlardan olumsuz etkileniyor.
mesutok2015-02-24 16:29:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CbciÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2012
CbciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2015 21:30
http://www.akvaryum.com/Forum/dropsy_bloat_tedavisi_ve_clout_tablet_hakkinda_k784973.asp
Ama bu linktekilerden hangisini yapacağımı şaşırdım.Son bir yardım eder misiniz?
Ama maalesef başka tankım akvaryum yok(onda da canlı doğuranlar mevcut).İNŞALLAH bir an önce balıklarım iyilişir ve HERKESİN BALIKLARI İYİLEŞİR İNŞALLAH...
Özellikle Mesut Bey'e ve daha sonrada Aycan Hanım'a çok teşekkürler.SAYGILARIM VE SEVİGİLERİMLE HEPİNİZE İYİ AKŞAMLAR VE SAĞLIKLI HOBİLER.
Cbci2015-02-24 21:39:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2015 14:36
O linkte İlk sayfada Koray bey yazdı, 1.2.3 gün diye tedavi şekilleri var onu uygulayın aynen. 

Birazda sizin artık hızlıca birşeyleri yapmanız lazım ilk mesajlarımda dış yapıdaki kanlı yaralarla ilgili tavsiyelerde bulundum, sonrasında  iç hastalıklarla ilgili destekleyici birşeyler yazdım. Su değişiminden bahsettim üstte. Son kez değil her seferinde yardımcı oluruz  inşaallah iyi olur balıklar kalanları kurtarırsınız. 
mesutok2015-02-25 14:40:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CbciÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2012
CbciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2015 15:27
 İNŞALLAH balıklar iyiye doğru gidio.Size çok teşekkürler Murat Bey ALLAH(C.C.) razı olsun.İYİ VE SAĞLIKLI HOBİLER SAYGILARIMLA...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2015 15:32
İnşaallah daha iyi olur, hiçbirşey yapamıyorsanız, gün aşırı az az su değişimi yapın dinlenmiş uygun suyla, ve filtreleri fazla organik dışkı gibi artıklarla doldurmayın onlar düzelir diye düşünüyorum. Elinizdeki metilen mavisinden biraz damlatın 2 günde bir su değişiminden sonra abartmadan sudan açık yaralar bir parazit kapmasın diye, bizede kalan sağlıklı balıkların haberini verirsiniz seviniriz. mesutok2015-02-25 15:34:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir