Bilgi


ercan22Çevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 6
ercan22Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2012 10:08
Herkese merhaba arkadaşlar ben henüz bu işin daha başındayım ve siz deneyimli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.İlk önce akvaryumun boyutlarından başlayayım 70*40*35 ve içindekiler 2 sarı prenses 2 beyaz Cichlid ,2 Orange Cichlid,6 yunus 2 çöpçü ve 2 vatos muhtemelen bana kızacaksınız ama dediğim gibi bu işi hiç bilmediğim için gittim akvaryumcuda bunları aldım oda bana hepsinin bir arada yaşayabileceğini söyledi lakin biraz araştırma yapıp konuları okuyunca saçmaladığımın farkına vardım tüm bu balıklar 2-3 cm civarındalar şimdi akvaryumdaki popülasyonu düşürmek istiyorum ve sizlerden görüşlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eng_771Çevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2012
İl: Balikesir
Mesaj: 1174
eng_771Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2012 10:12
Ercan abi sana tavsiyem sarı prenses harici hepsini çıkar ve yerine sarı prenses sayısını 1e4d ye yükselt. Şuanlık 2-3cm ler ama biraz büyüyünce ölesiye kavga edebilirler. Yunus çok büyük hacimler isteyen bir trdür onları hemen çıkartmalısın. Özellikler portakal ve beyaz prenses çok agresif bir türdür. Ssarı prensesleri küçüklükten başla büyütmeye büyüyünce yavruya doyamayacaksın. :) İyi Balıklarr :):)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mclyucelÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2012
İl: Izmir
Mesaj: 1136
mclyucelÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2012 00:26
Yeni olduğunuzu söylüyorsunuz.Japon türüne yöneltmemi ister misiniz?Zira rahat edeceğiniz balıklardan.Dediğiniz gibi hiçbiri birbiriyle uyumlu değil.Japonla başlayıp tecrübe ettikçe malawi/tanganyika türlerine yönelmek daha mantıklı geliyor yinede son söz sizde.

Akvaryumcuları anlamak çok güç.Geçen şöyle bir diyaloğa şahit oldum akvaryumcuda,adamda sık sık 48 yıldır usta olduğunu bu işte saçlarının ağardığını falan söyler usta olduğundan bahseder bişey sorsanız dakikalarca uzun uzun anlatır vs.Buraya kadar herşey güzel.Geçen 30lu yaşlarda biri geldi.İlk defa başlıyacağını evinde 70cm uzunluğunda fotoğrafını gördüğümde aşağı yukarı 50 lt olduğunu anladım gömme akvaryum vardı.İlk defa başlıyacağı icin cok hevesli herşeyi yapıyor haliyle.Muhabbete kulak misafiri oldum.

Böyle küçük bir akvaryuma 300 wattlık kenis ısıtıcı,lifetech 835 dış fiştre,fazlasıyla yapay bitki,plastik dekor ve dekor mercan verdi.Sürekli bişeyler söyleyerek satış yapmaya çalıştı.Ardından balık olarak frontoza önerdi.
İlk defa filtre görecek,su dolduracak adama,70 litre akvaryuma,48 yıllık ustaya ;

300 wattlık (verdiği fiyat 85tl) ısıtıcı,plastik bu kadar malzeme,frontoza balık önermek/satmak ne kadar yakışır?

İnsanlar gözlerini burada açıyor her yerde yazıldığı gibi.Millet olarak beklemeyi bilmiyoruz ve bişeyleri (bu forumdan) öğreninceye kadar iş işten geçmiş oluyor malesef.Böyle yaptıkları için insanlar buradan güvenilir hobicilerden iş alışveriş yapıyorlar.Doğrusu da bu.Daha sonra diyorlar ki internete güvenmeyin oradan alışveriş yapmayın.En basitinden yukarda arkadaşın yazdığı,daha sonra verdiğim örneğe bakaraktan sizden alışveriş yapılacak yer mi bırakıyorsunuz insanda?Taa İstanbullardan malzeme beklemeye gerek yokmuşta bilmem neymiştee.JBL 250 g elyafa 35 tl dedi geçen,100g JBL elyaf 6 liraya geldi arkadaşlar.Hayır gerçektende böyle platformlar olmasa aldanıp alırsınız yani olayın korkunç boyutu bu.

Not: Elbette tüm akvaryumcular böyle değildir.Aralarında normal olan bilmeyen birini düzmeye kalkmayan insanlar adam gibi adam esnaflarda vardır.Lakin nedense bana ve forumdaki çoğu insana böyle insanlık ve esnaflıktan bir haber insanlar denk geliyor ne yazıkki.

Ayrıca bu adamdan defalarca alışveriş yapmama karşın (aşağı yukarı fiyat olarak 300 lirayı geçmiştir sanırım) tek bir hediyesi olmadı.Bir defasında japon gelmişmi diye bakmaya gitmiştim gözleri yenmiş bir japon vardı onu hediye olarak verebileceğini söyledi.Elbette ben hediye istemeden o kendi söyledi ve elbette ben kabul etmedim.

Forumdan alışveriş yaptım misal bitki,arkadaş fazlasıyla gönderdi ayrıca başka birinden alışveriş yaptım adam misket gübre gönderdi.İnternet üzerinden alışveriş yaptım bir akvaryumcudan adam 2 defa saz,1 defa 2 adet erkek komando çöpçü gönderdi.Bende gereken malzemeyi buralardan temin ediyorum.Siz siz olun yeni başlayan arkadaşlar ; buradan araştırma yapmadan hiç bir yerden alışveriş yapmayın.Önerileri dinleyerek hareket ediniz.

Saygılar,
mclyucel2012-10-10 01:29:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omerulusoy_90Çevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 4
omerulusoy_90Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2012 15:34
Herkese s.a öncelikle imkanlar doğrultusunda 70*40*35 akvaryum kuracağım ve sarı p. beslemeyi düşünüyorum.
1) yanında başka hangi türler besleyebilirim.
2)toplam kaç adet balık lazım bu akvaryuma
3)ısıtıcı motor hacmi ne kadar olmalı ve kaç kilo kum ve dış filtre lazım mı ve nsl bitki gerekiyor
bunlar için yardımcı olursanız çok sevinirim hata sonu kuracağım .
eminönü gittim takım halinde akvaryum kum ısıtıcı motor 150 tl diyorlar nsl acaba fikirlerinize sunarım .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir