beyaz çöpçü
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2009 21:45
Merhaba arkadaşlar beyaz çöpçüm 3-4 gündür suyüzeyine dik olarak çıkıp hava alıyor.Yanına gittiğimde ise yere iniyor bir de sol tarafında yüzgecinin alt kısmına doğru bi kesik gibi düz kırmızı yara var.yardımcı olursanız sevinirim..!
LÜTFEN YARDIM EDİN KİMSE YOK MU BİLEN YA?
saygılar...
Burak DÜNDAR
LÜTFEN YARDIM EDİN KİMSE YOK MU BİLEN YA?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2009 17:40
Çöpçüleriniz sürekli yüzeyde asılı kalıyor mu, hava kabarcıkları çıkarıyor mu?
Bahsettiğiniz kesik gibi yara içinde fotoğraf görmeden birşey söylemek zor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2009 14:04
Burak bey, bu hastalığa henüz teşhis koyamadık.Balığınız gün geçtikçe yemden kesilecek ve zayıflayacak, 1-2 ay gibi bir sürede de ölecek diye düşünüyorum.Konunun yakından takipçisiyim, daha öncede aynı sorun gündeme geldi ama sonuç hep hüsran.Özellikle albino çöpçülerde görülüyor ve bulaşıcı olduğunu düşünüyorum.Özellikle yemlemeden sonra sıkıntı en üst seviyeye çıkıyor.Gözlemlerime göre kafamda çeşitli düşünceler var ama somut elle tutulur bişey ortaya koyamıyorum.
Balık deli gibi hava almaya çalıştığına göre kandaki oksijen seviyesi yetersiz seviyede olmalı.Corydoraslarda kana oksijen geçişi bağırsaklar yolu ile hücre duvarlarından olduğuna göre herhangi bir bakteri yada parazit sebebi ile bu hücre çeperlerinde bir kalınlaşma oluşuyorsa balık oksijen açlığı çekiyor olabilir.
Balık bir kan hastalığına yakalanmış olabilir.Ağzına alıp tükürdüğü veya solungaçların arasından tahliye ettiği yemlerle bulaştırma olabilir.
Yine ortam kirliliği sebebi ile (nitrit,nitrat) kana karışan bu maddeler kandaki oksijen moleküllerini oksitliyor olabilir.
Bazı balıklar bu hastalığa yakalanıp direnç gösterebiliyor, bahsettiğiniz belirtiler ile anormal yaşamlarını sürdürebilyorlar ama ömürlerinde bir kısalma oluyormudur bilemiyorum.Benim böyle balıkların bulunduğu bir tankım mevcut, hepside gayet iştahlı ve besili ama bu sendromdan kurtarmak için ne yaptıysam fayda etmedi.Ama kalan balıklarda ölüm olayı bitti ve artık olacağınıda düşünmüyorum.Çok fazla detaylara girmeden kabaca yazacaklarım böyle.Dediğim gibi konu farklı sitelerde değişik zamanlarda açıldı ama pek bir rağbet görmedi, çözümde gelmedi.
Sizden ricam tankınız ve balığınız hakkında biraz daha detay bilgi vermeniz.
Tank hacmi, su değişimi,filtrasyon,balık sayısı ve türleri,yemleme , balığı alallı ne kadar zaman oldu, aldığınızda boyu ne kadardı ve sorun ne zaman başladı, balığı aldığınızda bu hareketler dikkatten kaçmış olabilir mi.Başka çöpçünüz var mı, varsa bir süre sonra anlarda da aynı hareketler gülürse buraya yazmanızı rica edeceğim.
Saygılarımla.
Sizde
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2009 21:26
Tank hacmi=72 lt.
su değişimi=2 ayda bir
filtrasyon=sobo wp 1200 f iç filtre
balık sayısı=18 balık= 1d 1e melek,1d1e aykuruk kılıç,1d1e düz kılıç,2d1e mavi platy,1d kiraz moli,1d1e kırmızı kuyruk sade neon,1 komando,1brons,1beyaz çöpçü,1 leopar vatoz,2 mavi platy yavrusu(en fazla 2.5 cm)
yemleme=her gün saat 22.00 sularında veririm balıklar cok acıkmışsa eğer saat 15.00 de de veririm.
balık=beyaz çöpçüyü alalı 5 ay oldu.aldığımda da boyu aynıydı.sorun son 2 haftadır var.balığı aldığımda bu hareketler yoktu gayet sakin ve işinin başındaydı.Dediğim gibi 3 çöpçüm var birbirlerine saldırmazlar.1brons,1beyaz,1 de komando.
tetkikleriniz ve verdiğiniz bilgiler için size teşekkürlerimi sunuyorum Mustafa Bey...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2011 15:04
Merhaba arkadaşlar.
Bu hastalık benim çöpçüme başınada geldi yalnız artık atlattı galiba. Balık için en büyük sorun yem yiyememesi. Bunun için çöpçümü ayrı bi kaba aldım ve yalnızca yaklaşık 2cm su koydum böylece balık hem su yüzeyinde asılı kalamıyor hemde yerden yem yiyebiliyor. Bitek günde 2 kez su değiştirmek biraz uğraşılı oluyor ama işe yaradığını düşünüyorum. Çöpçümün en hasta olduğu günden beri yaklasık 2 ay geçti hala aynı kapta tutuyorum yalnız artık çok su koyduğumda su yüzeyinde asılı kalmıyor iştahı yerinde artık rengide geldi (hastalıktan dolayı şeffaflaşmıştı) artık iyileştiğini sanıyorum. Hastalığa karşı dirençli çıkan balıklardanda olabilir ama en azından bu şekilde beslenmesini kolaylaştırdımı düşünüyorum. Biraz uğraşılı ama denenebilir. İnş yardımım dokunur. Önemli iki nokta var. 1.si su seviyesi çok önemli. Az olup balığın sırt yüzgeçi su yüzeyinden çıkmamalı. Çok olup balığın yine yerden de kopmaması gerekiyo. (benim çöpçüm için 2 cm idealdi) 2.side suyun temizliği. Az su olmasından dolayı çabuk kirleniyo tabi havalandırma imkanıda yok bunun için bence günde en az 2 kez suyu değiştirilmeli. Dediğim gibi biraz uğraşılı ama ilk kez başıma gelmesine rağmen sonuç aldım. Kolay gelsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir