beyaz benekte filtre kapatmak?


kardinalberkayÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 242
kardinalberkayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2014 16:32
Arkadaşlar çoğu beyaz benek tedavisinde filtreyi kapatın deniyor. Fakat 4 gün boyunca kapalı kalan filtrede yararlı bakteriler ölmez mi? Benim dış filtrem var ve kapatmayı pek istemiyorum sizce kapatmadan da tedavi etki eder mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2014 16:36
O iş öyle değil kardeşim. Şimdi şöyle birşey var anlatayım. Şimdi dış filtrede, iç filtrede bilirisin süngerler elyaflar emici malzemeler var, bunları kullanırsan bu ince elyaflar süngerler ilacı emiyor hapsediyor etkiyi öldürüyor. Onunu için tedavi boyunca bu filtreleri çalıştırmıyorsun sadece hava taşını çalıştırıyorsun oksijen daha çok lazım ilaçlamada balıklar için çünkü bu tür ilaçlar sudaki oksijeni düşürür bir miktar. Tedavi bitince tekrar filtrelerini çalıştırırsın. Hava taşın yoksa hava taşı hava motoruyla çalışır. O zaman ne yapacaksın bir iç filtrenin süngerini çıkaracaksın kutusundan, süngersiz kullanacaksın 3 gün kadar tedavi boyunca. Ama en güzeli nedir bir balığın şahsına münasip, ona ati bulaşmayan bir hastalıksa o balığı ayırırsın karantina tankın varsa akvrayumdan aldığın suyla onu 30-50 litrelik balığın boyutuna göre değişir bu miktar tanka koyar hava taşı atarsın suyuna orada ayrı tedavi edersin, böylece ana tankındaki dengeyi bozmamaşı olursun. Ama beyaz benek genelde uzun süre müdahale edilmemişse, tanktaki bir çok balığı tehtit etmiştir. Kurtuluş aslınad bütün balıklara uygulamak. Bunun için yine bir yöndem var tüm balıkları başka tanka alıp orada tedavi edip kendi sularıyla sonra tekrar ana tanka eklemek, bu sırada yaklaşık 3-4 gün aç kalmış beyaz beneklerde ana tankta kendiliğinden ölmüş olacaklardır, çünkü beyaz benek paraziti yaşamak için canlı bir organizmaya ihtiyaç duyuyor.
Anladım evet faydalı bakterilerinde yaşaması için oksijene ihtiyaç gerikyor ama ben senelerce ana tankada ilaç uyguladım filtreleride durdurdum, bu bakteriler yine çabucak ürediler bir balık kaybıda vermedin, rahat ol yani. Yanız tankında canlı bitkiler omurgasız salyangoz, midye gibi canlılar varsa bunları ayır kimyasallar bunlara oldukça zararlı.
mesutok2014-03-14 16:42:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir