Beyaz Benek Tedavisi Hk.


FISHERMAN01Çevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2020
İl: Izmir
Mesaj: 89
FISHERMAN01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2020 14:47
[QUOTE=erkanmazici]Bu kadar agresif bir dezenfekte işlemine gerek yoktu aslında. Ich parazitleri balıkların üzerinde birkaç gün boyunca görünmüyorsa, zaten tamamen kurtulmuşsunuz demektir. Tankı boşaltmaya gerek yok.

Bu Ich paraziti kene gibi birşey. Balığa yapışıyor, sonra ayrılıp ürüyor, sonra yeni çıkanlar yine balıklara yapışıyor. Bu üreme sürecinde onları yok ederseniz, ilelebet kurtuluyorsunuz. Balığa yapışmadan uzun süre yaşayamıyorlar. Yani ilaç kullandıktan sonra, birkaç gün içinde görmezseniz bu iş bitmiş demektir.

Başlıkta sürekli olarak karantina tankından bahsediliyor. Bu parazitin tedavisinde karantina tankı kullanılmaz. Çünkü balıkların bulunduğu tankta balık varsa, parazitler yaşamaya devam eder. İlaç ana tanka uygulanmalıdır. Tuz da etkili ama tuz bitkilere ve kedi balıklarına, vatozlara zarar veriyor. O yüzden Methilen Mavisi'nden çekinmemek gerekiyor. İlaca karşı insanlarda bir direnç oluştu. Bu anlaşılabilir bir duygu ama hastalıklar ve parazitlere karşı, halen elimizdeki en etkili silah bu ilaçlardır.[/QUOTE]

Teşekkür ederim cevabınız için. Umarım bir daha başıma gelmez bu olay ama bir daha olursa tecrübelendim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir