Beyaz Benek


kerimkozÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2016
İl: Ankara
Mesaj: 336
kerimkozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2020 23:09
[QUOTE=FerKan]Beyaz benek hastalığını metilen mavisi ilacı (Contra Ichthyo) kullanarak kesin tedavi edebilirsiniz. Bilinen en etkili yöntemdir. 3 gün boyunca litrenize göre kullanım talimatındaki damla miktarınca (birinci gün 10 lt suya 2 damla, ikinci ve üçüncü gün 10 litre suya 1 damla) damlatıp, hava motoruyla akvaryuma bol hava vermeniz gerekir. ilaçlama anında ve devamında yarım-1 saat boyunca (bu benim uyguladığım yöntem) filtrenizi kapatarak uygulamaya başlayabilirsiniz. 3 gün sonra filtre malzemelerini yıkayarak normal şartlara dönebilirsiniz. Genel olarak üçüncü gün sonunda tedavi başarılı olur. Isıyı yükseltmeye ve tedavi sonrası su değişimine gerek olmadığı kullanım talimatında yazmaktadır, ama biz yinede ısıyı artırır ve su değişimi yaparız (alışkanlık herhalde[:)]). Sağlıklı hobiler.[/QUOTE] Teşekkürler , elimde şuan metilen mavisi yok pazartesi ilk iş almaya gideceğim şuan sadece ısı arttırma ve ışık almamasını sağladım. inşallah pazartesiye kadar bi sorun olmaz.[QUOTE=goldfishlove]
Çöpçü ve vatozlara da zararlı. Bir çöpçüm ölmüştü eskiden, kötü bir deneyimle öğrenmiş oldum. Özellikle çöpçü yani cory türü balıklar çok hassaslar. Vatozlar yine dayanabiliyor bi dereceye kadar.

Betta da dayanıyor ama ölçüyü iyi ayarlamak gerek. Beyaz benek için degil de kuyruk erimesinde kaya tuzunun çok etkisini gördüm. Lâkin tuz bu tarz baliklarin ömrünü kısaltıyor bana göre. Hiçbir sebep yokken erimeler düzelmiş dalga dalga yüzgeçleri çıkmışken gayet sağlıklı balik birden öldü. 1.5 yıl yaşadı. Bir yönden iyi sonuç almışken diğer yönden balığın iç organlarına zarar vermiş olabilir. O sebeple hiç kullanmamak en iyisi. Sevgiler...[/QUOTE] Teşekkürler , tuzlu suyu tamamen değiştirdim şuan sadece pazartesini bekliyorum .

Beğenenler: [T]215740,goldfishlove[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir