Beyaz Benek illeti Tüm yollara rağmen sardı akvaryumumu


mmr.ugurhanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 8
mmr.ugurhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2013 11:44
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Üzerinde beyaz benek,Yüzgeçlerinde beyaz benek

Akvaryum Kapasitesi (litre):50lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Bitki Çeşitleri 2-3 adet

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:Eheim 2008 iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:20 cl Biyo Ichthyo Çözelti

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Forumda okuduğum kadarıyla gün aşırı dip temizliği yaptım,akvaryum ısısını arttırdım.Hasta olan balıkları çıkarıp Bir kaba koydum içine hava motorunu bağladım ve yarım Kontil tablet atıp 2 saat bekleyip akvaryuma aldım ancak bu sabah kalktığımda 1 erkek lepistesimde ölmüştü.Dişinin de üzerinde beyaz benekler gördüm..Bugunde dip temizliği yapıp kaya tuzunu deniyeceğim balıklarıma bu hastalık nereden geldi nerden bulaştı gerçekten insanın canı çok sıkılıyor ve umutsuzluğa bağladım artık..Sanırım kalan tüm lepisteslerim(ki zaten 12 taneden kaldı 2dişi 1erkek) ölücek hiç bi şekilde çözüm bulamadım umarım yardım edersiniz ...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 989
@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2013 12:05
Uğurhan bey beyaz benek ani su ısısındaki değişimler yeni eklenen bir balık yada stress başlıca sebeplerdendir.Beyaz benek hastalığı çok çabuk oluşan ama tedaviside doğru uygulandığında çabuk atlatılan bir hastalıktır.Bende zamanında  yaşadım sizin yaşadıklarınızı istemeyerekte olsa.Sizin yapmanız gereken ısıyı 28-30 dereceye sabitlemek ısıyı kademeli olarak arttırın ancak.Bitkilerinizi çıkartın metilen mavisi alın contra ıchthyo faydalı bir ilaçtır üzerindeki talimata göre kullanın.Filtrelerinizi kapatın  akvaryuma bol oksijen verin ilaçlama yaptıktan 2 bilemediniz 3 saat sonra filtreyi çalıştırın bunu 3-4 gün boyunca uygulayın ama bu arada su değişimi yapmayın çünkü ilacı inceltip etkisini yok edersiniz.En son iş akvaryumu ve filtrenizi dezenfekte edip yeniden kurun bu arada balıklarınızıda hemen eklemeyin tanka biraz otursun tankınız sonra ekleyin balıklarınızı.Bu tedaviyi başka bir tankta yapabilirseniz diğer tankıda dezenfekte edip yeniden kurarak dinlenmesini sağlayabilirseniz daha iyi olur.Tankınızıda sıcak hatta kaynar suyla dezenfekte edebilirsiniz hatta bir süngere biraz kireç sökücü döküp akvaryumun içini siler gibi yapıp sonrasında iyice durularsanız bir sorun olmayacaktır aynı şekilde kumunuzuda kaynar suyla dezenfekte ederseniz iyi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.TunaÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 3395
M.TunaÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2013 17:24
Uğurhan Bey,sadece hastalık sonrasında yaptıklarınızı yazmışsınız,peki ya önceden tankın durumu neydi?
Beyaz benek çok kolay tedavi edilebilir.
Pek çok kez ilaçsız bile geçebilir.
Mutlaka ilaç isterseniz bu ürünü uygulayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iyeni30Çevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2011
İl: Bilecik
Mesaj: 18
iyeni30Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2013 18:24
Geçen yıl benim balıklarımda da çıkmıştı. Akvaryumcumdan ilacını da aldım. Tavsiyesi üzerine 5-6 saat aralıklı 1'er derece ısıyı artırıp 29'a çıkarttım. 2-3 gün içinde beyaz benekten eser kalmamıştı balıklar üzerinde. İlacı kullanmaya gerek bile kalmadı. Sanırım benimkisi henüz başlangıç aşamasındaydı. İlerlemiş vakalarda ilaç kullanımı önemli hale geliyor. Şimdiden geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir