Bettalarda Yüzgeç Erimesi - Kuyruk Yapışması


FitilÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2018
İl: Düzce
Mesaj: 70
FitilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2020 23:08
[:)]Önclikle selamun aleyküm. Buraya uzun uğraşlar sonucu balığımı hayata tutunduran hikayemi sizlere anlatıcam. Öncelikle yeni gelen balıklar veyaakvaryuma yeni eklenmiş balıklar stres yapabilir ama bu durumda hemen hastalıağ kapılmazlar öncelikle bu yalan bilgiyi bi kenara koyun. Yeni tanka girişinden itibaren balık o tankın yüksekliğine basıncına göre şoka girer çünki satıldıkları ilk yer bardağın içi. Bu metni sizlere ve aleme ibret olsun diye gönderiyorum aldığınız her balığın canını sizler üsleniyorsunuz. O kadar forumlarda araştırmama rağmen bir tane allahın kulu çıkıp dopru düzgün bilgi vermiyor onları dinleyeceğim diye balık kaybeden birsürü arkadaşım vardır eminim. Sizden ricam balıkların hayatı söz konusu olunca onu göz önüne alıp ciddi ve yardım edici metinler yazmanız. Şimdi sorunumuz kuyruk erimesi - kuyruk yapışması size bilmediğiniz terimleri söyleyip bilgili bir insan saygın bir insan gibi görünmek istemem bana uymaz.
Sorun: Kuyruk Erimesi - Yapışması
Sorunun Oluşma Şartları: Kötü su şartı, fazla yemleme , (Suyu Kirletecek veya Suyu Bakımsız Bırakacak Her Hareket Diyebiliriz Zaten Hastalığı kapmışsa nedeni önemli değil iyileşsin yeter )
Belirtiler: Fazla hareket etme isteği olmaz suyun yukarısına sadece hava almak için gelir ve hızlıca geri tabana iner . Yem yeme isteği hastalık ilerledikçe azalır. Hızlı soluk alıp verir ayna tutulduğunda ya kaçar yada tepki vermez.
Hastalığın Tedavisi: Geldik tedavimize size o çok duyduğunuz 60 70 tllik ilaçları önermiyeceğim ama onlarda bir seçenek tabii ( mikofish , sera ürünleri) bazılarımızın ekonomik durumu buna el vermeyebilir o nedenle size kaya tuzu önereceğim çoğu kişi balığın bakterilerden koruma zarını kırar e zaten balık hastalanmış ne zarından bahsediyorsunuz :D herneyse ilk önce akvaryumunuz küçük ise satın alma su veya 2 gün bekletilmiş bir suyu alın ve akvaryumdaki herşeyi çıkarın hepsini banyonuzda en sıcak suda elinize kalın bir eldiven geçirerek yıkayın burdaki amaç bakteriler varsa ölmesi(belli bir derece altında ve üstünde bakteriler ölür) aynı şekilde filitrenin süngerinide sıcak suda temizleyin akvaryumu 0 dan kuruyorsunuz gibi düşünün içine kum eklemeyin ne olur ne olmaz iyileşene kadar akvaryumunuzu süngerle iyice temizleyin dekorlarınızıda öyle akvaryumunuz bomboş olsun ve suyunuzu doldurun ısıtıcınızı takın hızlı ısınması adına etrafına kıyafetlerinde kapatabilrsiniz hemde karanlıkta stresleri azalır. evet herşey tamam balığı akvaryuma atın ve hastalık sürecinde tahmini 5 günde iyileşir sadece 2 veya 3. gününde az yemleyin. Kaya tuzu edinin ve ufak bardağı akvaryumdan su alarak içine 10 litreye tam çay kaşığı kaya tuzu olmak üzre ekleyin badakta karıştırın ve akvaryuma tuz eridikten sonra dökün hafif akıntılı bir filitre sayesinde suyu heryere yayabilirsiniz balığın eğer çk akıntılı bir akvaryumun varsa gizlenmesi için bir cisim koyun kendisi girecektir
evet herşey bukadar bu hastalık sürecinde ışık kullanmayın hergün akvaryumun %20 su değişimi ( 10 litreye 2 kavanoz) su değişimi yapın dipten veya üst kısımdan önemli değil zaten tabanda bakteri varsa tuzdan ölme ihtimali çok yüksek %20 su değiştirdikten sonra yarım çay kaşığının yarısı kadar kaya tuzu ekleyin gene aynı mantık akvaryuma ekleyin ve bunu balık ilk haline dönene kadar yapın tahmini 5 gün aklınızda sorular kalmasın eğer hastalığınız çok ilerlemediyse kopmuş kuyruk 1 ay içinde yenilenir yırtıklar varsa 3 gün içinde geçer eğer kuyruklarında yüzgeçlerinde yapışmalar varsa korkmayın hastalığı bittiğinde tamamen eski haline dönecektir tedavinin ilk günü balığınız biraz hareketlenecek ama kuyrukları gene aynı olacak 2.günde ise balığınız bu dediklerimi yaparsanı diğer güne nazaran kuyruğunu açmış veya erime varsa ufak kökleri çıkmış oalcak gün gün iyileşmeye devam edecek maksimim 1 hafta sonra hiçbir problemi kalmayacak (kim okur bilmiyorum ama bunu balığımın hastalığı sürecinde yaptığım araştırmalar sonucunda her ağızdan farklı birşey çıktığı için açık ve net açıklama yapma ihtiyacı duydum işi düşüp görüp okuyan kesin sonuç alacaktır teşekkürler.) [:)]

Beğenenler: [T]225931,AlperYmn[/T]
Teşekkür Edenler: [T]225931,AlperYmn[/T]
+1: [T]225931,AlperYmn[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir