Betta kuyruk yapışması
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2012 13:49
Selamlar arkadaşlar, 2 hafta önce sağlam bir üreticiden aldığım halfmoon bettamda kuyruk yapışması sorunu var. Kaya tuzu ve mikofish ile hazırladığım banyoda sabah akşam 10 dk bekletiyorum ama 2 gündür düzelmedi. Ayrı bir yere temiz suya alıp sürekli mikofish tedavisi yapmayı düşünüyorum.
Kuyruk yapışması dışındaki belirtiler moly dişisinde vardı son 3-4 gündür, tuz banyosu ile iyiye gidiyor. Benzer bir sorunla karşılaşmış veya bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa paylaşmalarını istiyorum. Balığı kaybetmek istemiyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Canlıdaki Belirtiler: Seyrek de olsa solungaç çevresini sert kısımlara sürtmeye çalışma. Arka kuyrukta yapışma(ayna gösterince bile açmıyor, yapışık duruyor. yarımay şeklindeki kuyruk çeyrek aydan bile daha kapalı duruyor) Bir miktar da yeme isteksizlik var, aldığı yemi tükürüyor.
Akvaryum Kapasitesi: 50 litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 5 kırmızı burun tetra, 5 kiraz barb, 2 kılıçkuyruk, 1 plati, 1 vatoz, 1 çöpçü, 2 elma salyangozu, 2 moly, 6-7 kök bitki(gül, anubias, limon, bacopa, limonphila)
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Bilinmiyor. Haftada 1 kez %40 su değişimi yapıyorum.
Filitrasyon: Hailea bt-400 iç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 500 ml akvaryumdan alınan suya 2-3 damla mikofish ve yarım çay kaşığı kaya tuzu ile hazırladığım su banyosuna bettayı 10 dk bırakıyorum. Suyu akvaryuma boşaltmadan bettayı geri bırakıyorum.
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Sorun olduğundan beri hergün %30 su değişimi yapıyorum. Aynı zamanda Tetra aquasafe kullanıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2012 15:09
Arkadaşlar, bilgisi ve önerisi olan varsa sevinirim çünkü iyileşme yok.
Moly kötüleşiyor sanki, kuyruğu felç gibi pek oynatmıyor, kıvrık kaldı. Genelde durgun olsa da yem atınca iştahlı yiyor ama kuyruk aynı.Betta da aynı, sakalını, alt üst yüzgeçlerini açıyor ama arka kuyruk felçli gibi, kısık kaldı. Kuyruğun uçları da koyulaştı iyice.
Diğer balıklarımda sorun yok. Elma salyangozlarımı akvaryuma ekledikten sonra bu sıkıntı başladı diye tahmin ediyorum.
pH değeri: 8 civarında.
Sarımsak suyu ve bemiks compoze ile karıştırılmış betta yemi veriyorum akvaryuma. Ayrıca ısıtıcıyı da 29°C' ye ayarladım.
Moly ile bettayı ayrı bir yere alıp mikofish banyosunda tutuyorum sabah akşam 1-2 saat.
Henüz düzelme yok.
Yardımcı olabilecek arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 09:40
Moly dün akşam öldü, betta düzeliyor.
Yaptığım tedavi şöyle: Isıtıcı 29°C ve son iki gündür çeyrek tablet Flagyl'i çok az suda eritip yemlere karıştırdım. Sabah akşam bu yemlerden verdim. Yarım tablet Flagyl' i de eritip akvaryum suyuna karıştırdım. Bitki de var akvaryumda, sıkıntı olmadı. Diğer balıklar da gayet mutlu.
Molye üzüldük ama en azından bettayı kurtarıyoruz. Umarım bu bilgiler benzer sorunu olan arkadaşlara faydalı olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2014 12:03
çookk eski bi konuymuş ama benmde başıma geldi geçenlerde yüzgeçlerini açmıyor sanki normal vt betalar gibi bi görünümü oldu yanına başka bi erkek koydum ona bile kabarmadı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2014 12:13
Banyo yerine, suyuna mikofish uygulayıp 3 gün o su içinde yüzmesi uygun dozda daha iyi bir tedavi sonucu verirdi diye düşünüyorum.
mesutok 2014-09-22 12:14:07
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2014 16:12
Mikofish iyi geliyor genelde denemeden birşeyi başaramazsın, ben o mikofishli suda yüzerken 3 gün, yeminede sabah akşam yarım pirinç tanesi kadar terramycin melhem alır sürerdim atardım yüzdüğü suya yerdi 4.5 TL eczanede krem. 3 gün bunu yapardım yemlerine. Ben yapardım, ama sen ürküyorsan bundan yapma. Ben bunu çöpçü balıklarıma yaptım dış yapılarındaki beyaz colimnaris tabakasından kurtuldular gayet sağlılıklar. Yani bir balığın ölmesini beklemektense, önce bir metod deneyip olmuyorsa ona ek başka metodu eklemekte fayda var.
mesutok 2014-09-22 16:17:22
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir