Betta Kum Değişimi Ve Salyangoz


hebranoÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2017
İl: Izmir
Mesaj: 21
hebranoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2017 22:50
Herkese merhaba.13 litrelik akvaryumumda bir halfmoon double tail betta besliyorum.Ekipman olarak pipo filtre ve 25 w lık ısıtıcı kullanıyorum.Maalesef bitki yok.Java fern tohumu sipariş edip çimlendirmeyi denedim ancak başaramadım.Akvaryum sıcaklığını görmek ve ısıtıcının doğru ısıttığını görmek için termometre sipariş edecektim ve gözüme hagen kum takıldı.Kum olarak midye kabuğu kırığı kullanıyorum ancak suyu sertleştiriyor.Hagen kum sipariş edeceğim termometre ile birlikte.Aynı zamanda hafif bir yosunlaşma var akvaryum camında bunun için de elma salyangozu alacağım.13 litre de bettam elma salyangozuna sorun çıkarır mı?
Ve en önemli sorum kum değişimini nasıl yapmalıyım.Şöyle bir plan yaptım
3 litre su alan bir kabım var.Oraya akvaryumdan su alıp balıkla bir saat tutacağım.Akvaryumu tamamen boşaltıp güzelce temizleyip boşaltacağım.Önceden yıkadığım hagen kumu akvaryuma koyacağım.Önce akvaryum a 4 litre civarı bekletilmiş su koyacağım .Daha sonra şuanki akvaryum suyunu ve balığı koyacağım.Ertesi gün kalan su miktarını ekleyip akvaryumu tamamlayacağım.
Eksta bir soru daha.Düzenli olarak su değişimi yapıyorum her hafta.Pipo filtre kullanmam şart mı?İlkbahar da bitki eklemeye çalışacağım.Şuan yapay ipek bitki kullanıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2017 23:32
Tohumla uğraşmayın java fern için tohum gerekli değil direk bitkisini alın kullanın ancak java fern kökleri kuma ekilmez kök veya kayaya sıkıştırın yada sadece duracak kadar kuma değdirin hafiften. Ekerseniz ölür. Hagen dediğiniz kumun orjinalini aquadeco firması üretir eğer o ise olabilir değil ise paslanma vs.. oluyor diyorlar. Değişimde ben olsam 4 litre direk beklemiş değilde bir miktarda akvaryum suyu ile karıştırıp koyardım mesela 2 lt + 2lt sonra balığı alıştırarak eklerdim tekrar suyu ile beraber. Pipo filtreyi bence kullanmaya devam edin akvaryum hacim olarak küçük zaten birde filtrasyonu eksiltmeyin.

Beğenenler: [T]196867,hebrano[/T]
Teşekkür Edenler: [T]196867,hebrano[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir