Betta Kanlı Kuyruk


DogukaneÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2019
İl: Ankara
Mesaj: 42
DogukaneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2021 21:09
[QUOTE=JapoJupo]Kuyruk ve yüzgeç kanlanması YÜKSEK AMONYAK nedeniyle olur.Tankta amonyak yükselmesinin sebebi de kötü su koşulları, yetersiz filtrasyon aşırı yemleme v.s. dir.Tek balık olduğunu düşünürsek balığınızı kısa sürede tüketeceği kadar yemleyin.Mümkünse yemi yediğini izleyin.Suda çözülen yenmemiş artık yemler amonyağı yükseltir.Yaz aylarındayız ve hava sıcak yüsek ısı sudaki oksijen miktarını düşürür.Bu da suyun daha hızlı bozulmasına sebep olur.

Herhangi bir ilaç kullanmanıza gerek yok EN İYİ İLAÇ SU DEĞİŞİMİDİR!

Tankınızda her gün %50 dinlenmiş su değişimi yapın doğrudan çeşme suyunu tanka koymayın içindeki klor balığınızı zehirler.Dinlenmiş su ile değişim yapın balığınız toparlanacaktır.BETTA lar etçil canlılardır yakınlarda pet shop varsa ve dondurulmuş canlı yem alma imkanınız varsa tavsiye ederim.Sakın açıkta satılan canlı TUBIFEX falan vermeyin ama.Steril dondurulmuş canlı yem verme imkanınız varsa balığınıza daha hızlı kondisyon kazandırırsınız.

Alma imkanı yoksa sevdiği kuru yemlerden azar azar kısa sürede tüketeceği kadar verin.[/QUOTE]

Yem konusunda iştahı hiç kesilmedi atar atmaz yiyor. Zemin lav kırığı arasına kaçanlar olabilir dediğinizi uygulayacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JaponBalığımÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 91
JaponBalığımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2021 23:28
[QUOTE=Dogukane]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218361/240720211830261.jpg[/IMG]
Selamlar. Dediklerinizi yapabildiğim ölçüde yaptım. Kanlanma daha arttı gibi fakat yeme ilgisi ve enerjisi hala var. Kuyruk erimesi olduğuna emin misiniz? Teşekkürler.
[/QUOTE] bir veterinere yada pet shopcuya gösterin aynı şekilde peçeli kuyruk japon balığımı kaybettim hiç değilse tedbir alın umarım iyidir keyifli hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir