Betta Beyaz Benek


bettas2Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 4
bettas2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2015 00:04
Merhabalar
Yaklaşık 2 hafta önce betta balıgı aldık. 10 litrelik akvaryuma bitki, bitki kumu, mangrow kökü, ışık, ısıtıcı ve filtre koydum. Yine de balığa yüzmesi için bayağı alan kaldı. Yem olarak da Sera’nın Bettagran marka yemini sabah akşam olmak üzere kullandım. Işığını gündüz açtım, gece kapattım ve ısıtıcıyı 26 derecede sabitledim. Yemesinde yüzmesinde vs bir problem yoktu. Yemeği gördüğü anda yiyor ve sürekli yüzüyordu. Ama bir hafta içinde aldığımız bitki çürümeye ve suyun içinde yosun, ağ gibi şeyler oluşmaya ve balıkta beyaz beyaz benekler olmaya başladı. Bir iki güne neredeyse tüm vücudunu kapladı. Balıkçıdan Contra Ichthyo marka ilaç aldım ve suyun yarısını değiştirdikten sonra üzerinde yazdığı gibi ilk gün 20damla sonraki hergün 2.5 litre su değiştirmek üzere 5er damla attım ve ısıyı 29 dereceye çıkardım. Ayrıca bitkiyi de çıkartıp hava motoru taktık. Ilk iki gün benekler bayağı azaldı. Bugün tedavinin dördüncü günü ve iri büyük benekler gitti ama yerine minik minik ve daha yaygın benekler aldı. Nerede yanlış yaptım acaba?

Betanın geçen haftaki hali aşağıdadır:
https://foto.akvaryum.com/fotolar/180780/IMG_9164.JPG

Bu da az önce çektiğim resmi:
https://foto.akvaryum.com/fotolar/180780/IMG_9216.JPG

Şimdiden teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BarışSavaşÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2014
İl: Ankara
Mesaj: 35
BarışSavaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2015 12:41
İyi günler;
Beyaz benekle ilgili forumda baya konu var, ama ben bir kaç bişey söyleyim, ısıtıcının derecesini yükselt, ilacı verilen ölçülerde kullan, akvaryumun içine (şuanda ölçüyü hatırlamıyorum) kaya tuzu at. Benim lepisteslerim yakalanmıştı, bu şekilde yaparken kısa süreliğinede tuz banyosu yaptırdım. Hiç kayıpsız atlattık. Kolay gelsin. Birde piyasada satılan Contra Ichthyo ya dikkat et derim eskisi gibi orjinal pek olmuyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hashheadÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2010
İl: Usak
Mesaj: 349
hashheadÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2015 12:46
Yakın zamanda benim de başıma geldi 30 dereceye cıkardım kademeli olarak ısıyı. Bir yoğurt kabında üstü kapalı şekilde karanlık bir ortamda duruyordu ilacı ilk gün tam doz diğer günler yarım doz olarak 4 5 gün boyunca tedavi ettim benek kalmadı hiç. Sizinki kadar ilerlememişti ama benekler daha azdı. Sürekli hava motoru da açıktı ayrıca. Su değişimi yapmadım hastayken de

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bettas2Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 4
bettas2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2015 00:32
Merhabalar,
Aldığım ilaç ile ilk iki gün iyileşme kaydetmiştim, daha sonra tekrar kötüledi hatta son iki gün balığın rengi değişti ve pazar günü balığımı kaybettim.
Kaya tuzu tedavisini de uyguladım işe yaramadı.
Uzun bir süre balık almayı düşünmüyorum fakat yeniden betta aldığımda hastalıklı olup olmadığını anlayabilir miyim?
Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir