Beta Yüzgeç Erimesi


s3naÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2026
İl: Istanbul
Mesaj: 6
s3naÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: Dün 00:46
Selamlar, betamı 2 ay kadar önce aldım, ilk ay fanusta kaldı erime yoktu sonra akvaryum filtre ısıtıcı aldım bitkisi falan da vardı kurup balığı koydum ama galiba bakteri kültürü oluşması gerekiyormuş bunu bilmiyordum sonucunda yüzgeçleri erimeye başladı. Araştırmalar sonucu baktopura başladım. Önceki akvaryum klasik sünger bob temalıydı kumu falan beyazdı daha doğal bir ortam vermek istediğim için her şeyi değiştim. Anladığım kadarıyla kum bakterileri tutuyormuş ancak bitkiler için besleyici bir kuma geçmek daha mantıklı geldi. Akvaryumu kurdum, yeni bitkiler, kök, catappa ve hayvanlar ekledim (karides ve salyangoz) sonra balığı ekledim (su sıcaklığı 27 derece) . İlk hafta 1 hafta içerisinde kuyruğu çok hızlı bir şekilde erimeye ve kısalmaya başladı. Her gün su değişimi yapıp bakteri kültürü eklemesi yapıyorum yine de düzelmedi. En son sarımsak suyuna yem koyup vermeye başladım o şekilde erime durdu. Bir gün sarımsaklı yem veriyorum diğer gün yemine fishtavit emdirerek veriyorum, üçüncü gün de normal yem veriyorum, 3 günlük döngüde şu an. Sorumsa, şu anki durumda yanlış yaptığım ya da tedaviyi hızlandıracak eklemem gereken bir şey var mı? Uzun ve detaylı oldu farkındayım ancak yaptığım her şeyi bilin ki en iyi şekilde tavsiye alayım istedim, anlayışınız için çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UrarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2016
İl: Elazig
Mesaj: 346
UrarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Saat 39 Dakika önce
Bence guzel sorun yoksa kuyruk ermesı durduysa emın olduğunuz zaman normal duzende devam edın. Bana gore olayı bu mudahalenız duzeltmiş Her gün su değişimi yapıp bakteri kültürü eklemesi yapıyorum. Hızlı buyuyen bır bıtki öneririm. Bulunsun Akvaryumda Unutmadan aklıma geldıde sarmasaklı yemı ayarıını ıyı yapın fazla verısenız balığınızın sındırım sıstemıne cıddı zarar vere bılır Basıma geldı En son sarımsak suyuna yem koyup vermeye başladım [EDIT]Urar,2026-07-20 01:24:05[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]284282,s3na[/T]
+1: [T]284282,s3na[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

s3naÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2026
İl: Istanbul
Mesaj: 6
s3naÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Saat 2 Dakika önce
Öneriniz için çok teşekkür ederim. Sabah 2 akşam 2 olmak üzere günde toplam 4 tane granül veriyorum, sarımsaklı ve fishtavitli olanlar akşamları verdiğim 2 granül, fazla mıdır sizce, azaltmam gerekir mi? Akvaryumda şu an hygrophila corymbosa, anubias, bacopa, elodea, java fern, frogbit ve su mercimeği var sizce eklemem gereken başka bitki var mı?

Beğenenler: [T]190814,Urar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UrarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2016
İl: Elazig
Mesaj: 346
UrarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Saat 35 Dakika önce
Rıca ederşm ne demek Asıl ben Teşekkür ederim. Verdıyınız bilgıler deyerli bılgıler. Genelde buraya balıklarını tedavi edemeyenler yazar. Tedavı edenler cok azı yazar. Bıze de yardımınız oldu.Yem konusunda Sabah 2 Akşam 1 verın. Akşamları yatar zaten Enerjısinı korur. Suda daha az kirlenir.

Teşekkür Edenler: [T]284282,s3na[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir