Bazalt/hagen/dere Kumu Tavsiyeniz Nedir?


MRHaquascapeÇevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2020
İl: Bursa
Mesaj: 192
MRHaquascapeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2021 21:12
Arkadaşlar biliyorsunuz ki piyasada gerçek Hagen bulmak çok zor ve 1kg fiyatı pahalı satılıyor şuanda. Siz olsanız low teach bir tank için taban kumu hangisini kullanırdınız?

Alta 4kg lav kırığı üste 6kg bazalt düşünüyorum. Bazalt kumunu önerenler de var önermeyeler de var. Siz ne diyorsunuz?
Uçuk fiyatlara satılan: Aquaclay, jbl manado gibi türler düşünmüyorum hight tech olsa olabilir ama low tech için gerek yok.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ölçüler: 48x24x48
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228233/170620210030261.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OsmanSezenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/04/2018
İl: Ankara
Mesaj: 328
OsmanSezenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2021 21:24
Alta lav kırığı koyma işini hobiye yeni giren herkes dener. Tankın 6. Ayından sonra bitkilerin kökleri/balıkların kuma etkisi/dip çekimi vs. gibi olaylar sonucunda kum karışır ve çirkin tatsız bir taban oluşur. Önermiyorum. Düşük destekle hayatta kalabilen bitkiler besleyiciliği sıfır olan silis kumda dahi yalnız sıvı gübre desteği ile hayatta kalıp coşabiliyor. Düşük destek bitkiler için tabanı önemsemeyin. Hacme uygun geniş spektrumlu bir ışıklandırma ve sıvı gübre desteği ile çözersiniz. Saydıklarınız arasından gözünüze hitap etmekte olanı seçmenizi öneririm. Ben olsam yalnız bazalt kırığı kumu tercih ederdim. Yalnız bazalt kullandığım tankımda tilki kuyruğu, anubias, moss, java fern, zeytin, eledoa ve saz yetiştirdim. Hepsi de bolca yeni sürgün verdi. Sağlıklı hobiler dilerim.

Beğenenler: [T]228233,IzzetCaglar[/T]
Teşekkür Edenler: [T]228233,IzzetCaglar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MRHaquascapeÇevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2020
İl: Bursa
Mesaj: 192
MRHaquascapeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2021 21:30
[QUOTE=OsmanSezen]Alta lav kırığı koyma işini hobiye yeni giren herkes dener. Tankın 6. Ayından sonra bitkilerin kökleri/balıkların kuma etkisi/dip çekimi vs. gibi olaylar sonucunda kum karışır ve çirkin tatsız bir taban oluşur. Önermiyorum. Düşük destekle hayatta kalabilen bitkiler besleyiciliği sıfır olan silis kumda dahi yalnız sıvı gübre desteği ile hayatta kalıp coşabiliyor. Düşük destek bitkiler için tabanı önemsemeyin. Hacme uygun geniş spektrumlu bir ışıklandırma ve sıvı gübre desteği ile çözersiniz. Saydıklarınız arasından gözünüze hitap etmekte olanı seçmenizi öneririm. Ben olsam yalnız bazalt kırığı kumu tercih ederdim. Yalnız bazalt kullandığım tankımda tilki kuyruğu, anubias, moss, java fern, zeytin, eledoa ve saz yetiştirdim. Hepsi de bolca yeni sürgün verdi. Sağlıklı hobiler dilerim. [/QUOTE]

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. İnce taneli lav kırığı koymayı düşünüyorum bu büyük olanlardan değil. Sizin gibi tavsiyeler üzerine sadece kum da koyabilirim. Sıvı gübreleme yapacağım low tech bi tank kuracağım. 18w led yaptırıyorum özel olarak. Özellikleri de 6500k beyaz 130lümen + fullspectrum 110 lümen+  10000k beyaz 130lümen eşit dizilim 2 sıra şeklinde olucak.

++

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir