Batırılan uçak balıkların yuvası olacak.


Tayfun-A.Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 01/01/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 702
Tayfun-A.Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2011 08:48
İZMİR - Mordoğan Belediyesi ve 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği tarafından iki yıldır sürdürülen Mordoğan Sualtı Arkeopark ve Yapay Resif Projesinin son ayağı olan C- 47 Dakota uçağının batırılması, 21 Mayıs günü gerçekleştirilecek.
     
360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mualla Erkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava şartları uygun olduğu takdirde uçağın, Mordoğan'ın 1 deniz mili açıklıkta 18 metre derinlikte bir alana batırılacağını söyledi.
     
Batırılacak olan C-47 Dakota modeli uçağın üzerindeki doğada salınım yapacak tüm kimyasal maddelerinde söküldüğünü belirten Erkurt, şunları kaydetti: ''Sualtı Arkeopark ve Yapay Resif projesinin son ayağı olan C-47 uçağının batırılma işlemini büyük bir heyecan ile gerçekleştireceğiz. Mordoğan Belediyesi, 360 Derece Tarihi Araştırmaları Derneği ve Gaziemir Dalış Merkezi arasında imzalanan protokol gereği uçağın temizlik işlemleri tamamlandı. Doğada salınım yapacak tüm kimyasallar uçaktan söküldü. Türkiye'de bir ilk olacak olan yüzdürerek götürme işlemi için yüzdürme ekipmanları imal edildi. Tonozlama ve şamandıralama işlemlerinin tamamlanmasından hemen sonra 21 Mayıs Cumartesi günü hava ve deniz şartlarının da müsaade etmesi halinde uçağımızı Türkiye'nin dördüncü, İzmir'in ilk ve tek C-47 batığı olarak batırmayı planlıyoruz. Uçak batığı deniz altında daha fazla canlı türlerine yaşam, üreme alanı olacak.''

Ege'de Son Söz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2011 09:26
Bu tarz işlemleri yani batırmaları yurt dışında sıklıkla yapıyor devletler.

Türkiye'nin de bunu yapıyor olması sevindirici zira ciddi bir yuva potansiyeli taşıyor bu batıklar.

İlerleyen yıllarda mutlaka batmış halinin son görüntülerini vereceklerdir üzerinde oluşmuş olan dünyayı gördüğümüz de kesinlikle heyecan yaratacaktır.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reddiyeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/12/2010
İl: Hatay
Mesaj: 333
reddiyeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2011 17:35
İskenderun' da ufak bir teknemiz var batmış, oraya dalışa gidiyoruz bazen güzel görüntüler için. Tabi balıkçılardan bir şey kalırsa :)  reddiye2011-05-12 17:36:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir