Başka öneri yok mu arkadaşlar?(güncell)


mendosÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 453
mendosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2012 19:53
 Merhaba 45 lt de lepistes neon beslemekteyim. Fazla zevk alamadım çünkü yavrular çok ve görüntü yeterli gelmiyor. Şimdi büyük bir akvaryum kurup ciklet beslemek istiyorum. Birçok arkadaştan sağolsunlar özel mesaj yoluyla yardımlar aldım yaz tatilinden önce akvaryumu kurmak istiyorum, yardımlarınızı bekliyorum.Kafam çok karıştı yakın zamanda inşallah kuracağım.

  Yeni başlayacağım için malawi türlerine baktım ve hobiyi ilerletincede tekrar akvaryumu büyütmemek için 120 60 60 ölçülerini kafamda tasarladım 10 mm cam dan yatırıcam bir kaç arkadaştan cam kalınlığı konsunda yardım aldım ömürlük olsun istediğim için (korktuğumdan 300 400 lt su alacak) bazı akvaryumlara baktım köşebentler var ne dersiniz?

 Mobilyalı akvaryumlar pahalı olduğundan profil yaptırıp ilerde kaplatacağım zaten koyacağım yerin 2 yanı duvar bir yanı yatak ön kısma belki kapak yaptırabilirim. Profilin altına ilerde aynı ölçü yaptırabileceğim düşüncesi ile (şimdi diğer akvaryumu ve birkaç eşya koyucağım) altında sağlam olması gerekli 4 ayaklı profil  yeterli mi?Profilin boyu yüksekliği ve kalınlığı konusunda ne dersiniz?

 Asıl kafama taktığım dış filtre çok araştırdım ama sonuca varamadım eheime pahalı ve şimdi çin malı olmuş kalite düşmüş ,fluval parça eksiği var, Dolphin boşluklu, atman elektrik çok harcıyor diğerleride  temizlemeyebilir. Uygun fiyata elektrik sarfiyatlı ne önerirsiniz yanına kaç l/h iç filtre almalıyım?(sump istemememin sebebi taşma riski ve akvaryumda delikten korkmam, ailem zaten karşı su falan taşsa hobim bitebilir. Koku sesde var.)

Tür olarak karma mbuna ve yunus arasında kaldım  bugün akvaryumuda gördüğüm kafalı yunuslar kafamı karıştırdı görenlerin beğeneceği zevkli ve yavru dolu bir akvaryum olmasını istiyorum ne önerirsiniz ve oranı nasıl olmalı? (lepistes gibi yavruların elimde kalmasını istemiyorum) Ankara da nereden balıkları alabilirim?

Çok fazla sordum ama sonradan pişman olmak istemiyorum tüm tavsiyelerinize açığım min masraf yapmak istiyorum ailemde karşı, 100 50 50 yapmaktansa bu ölçülerin daha iyi olacağına karar verdim yardımlarınızı bekliyorum. 
TEŞEKKÜRLER.
ozancp2012-05-01 20:03:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JohansonBurnÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 853
JohansonBurnÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2012 20:04
Kardeş akvaryumun ölcüsü kaplamasını pek bilmem ama hesaplamalardan hesaplaya bilirsin.  Akvaryumun büyükse sump daha iyi diye biliyorum . DIŞ FİLTRE OLARAK eheim güzel marka eheim in professional 3E adında bir ürünü var baya güzel bir dış filtre öneririm ben  600- .... lt arası akvaryumlarda 2 tane dış filtre duruma göre artabilir dış filtre sayısı öyle kullanmak gerek sana tavsiyem "Fluval ve Eheim" olacaktır akvaryumum 810 lt. di ama deprem oldu işte baya eskiydi hem akvaryum hem depremin oldugu gün 5.6 şiddetinde deprem olunca akvaryum kırıldı maalsef.Ben 3  tane dış filtre kullanıyordum haberin olsun. :) Umarım yardımcı olmusumdur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

painklerÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2011
İl: Antalya
Mesaj: 138
painklerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2012 20:14
Kardeşim düşüncen çok güzel dediğin boyutlardaki bir akvaryum senin büyün ihtiyacını karşılar ileride büyütme ihtiyacıda duymazsın.Şimdi filtre konusunda sana önereceğim tetra tec ex2400 yada 2 tane telratec ex1200.Fiyatları araştırırsan ehheim ya göre çok uygundur ve temizliğide çok iyi yapar sesi konusunda uzaktan duyman kesinlikle mümkün değil ancak filtreye kafanı yaklaştırdıgın takdirde duyabilrsin birde tetralarda su kaçırma sorunu var diyorlar ben tam olarak 1 senedir ex1200 kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok takıt takır çalışıyor sanırım eskilerde varmış ama yenilerin zaten kutusunun üzerinde büyük harflerle NEW ibaresini göreceksin o yüzden bir endişen olmasın.Balık konusundada senin akvaryuma şöyle sağlam bir yunus kolonisi alsan süper olur  ancak damızlık alacaksan tanesini 25 tlden aşagıya bulamazsın antalya için böyle en azından.Ben kendi akvaryumumda sarı prenes ve iceman besliiyorum mükemmel bir uyumu var yavru alma konusundada 200 lt olmasına ragmen her ay her balıgımdan yavru alıyorum bol şanslar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mendosÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 453
mendosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2012 20:22
Teşekkürler abi ama tatratec 2400 60 w ve 450 lira bütçemi çok aşıyor. Aslında 1 tane ex1200 alıp iç filtre ile deslekleyecektim ama su sızdırma nedeniyle vazgeçtim.  http://www.canpet.net/?urun-11546-Atman-DF-1300-Akvaryum-Dis-Filtre--Full-Dolu----Resun-AF-2003-Otomatik-Yemleme-Makinesi-Hediyeli.html  bu ya da

Yardım edecek yok mu?
ozancp2012-04-30 08:50:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir