BAŞINIZDAN GEÇEN VE ASLA UNUTAMADIĞINIZ ACI TECRÜBELERİNİZ.


ibrahim hkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
ibrahim hkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2011 10:25

Başlıkta da belirttiğim gibi benim başımdan geçen bir olayı sizlerle paylaşmak istedim,umarım sizinde bu tür acı tecrübeleriniz olmuştur.

Önceleri 60-70 litrede amerikan zebra vb.besliyorum,hep büyük hacimli tankların özlemini ve hayalini kurmuşum fakat hiç büyük hacimli tankım olmamış,zaten olamazdı da çünkü evdekiler izin vermiyorlardı.Ama artık evlenmiştim :)
Evleneli 1-2 yıl olmuş,ben yatak odasına bir akvaryum yaptırayım dedim,haliyle kendi evimiz ya, ayrı bir eve geçtik ya, artık kim tutar beni dedim ve camcıya 100x47hx60 tankın ölçüsünü verdim.Benim bu ölçüleri vermemde birazda camcının elinde olan çıkma camların etkisi oldu :)
Tankı bitmiş vaziyette camcıda gördüğümde şok olmuştum, çünkü bir havuz şeklinde olacağını hiç hesaba katmamıştım,ölçüler orantısızdı ve tank havuz gibi görülüyordu, aynı zamanda buhar camıda yoktu!
Kimsenin evde olmadığı bir gün tankı yatak odasına koyduk,tankın içine suyu doldurdum ve odamız buzhane gibi oldu,acemilik bir yanda heyecan bir yanda :) Balıkları tanka koydum  balıklar büyümeye başladı,hiç unutmuyorum bir koloni sarı p.bir koloni yunus :) tank pırılpırıl,o biçim bakıyorum ,iç motor,dış motor,hava taşı vs.
Aradan 1-2 ay geçti,tankın suyu azaldıkça ben tamamlıyorum,herşey yolunda gidiyor balıklar büyümeye başlamış,bir gün duvarlar dikkatimi çekti bir baktım ve çarpılmışa döndüm çünkü duvarlar küflenmişti,sadece duvarlar olsa iyi yatağın altı,gardolabın içi ve arkası,marleylere kadar odayı küf kaplamıştı  velhasıl oda küf kokuyordu,tabi bu bizimkilerin/annemlerin kulağına gitti,hemen geldiler ve gördüler,çeyizlere kadar küf,her taraf küf Aglama
Beklediğim fakat duymak istemediğim teklifi yaptılar,"ya evi boşalt ya bu havuzu kaldır at"Reis
Ben uzun uzun düşündükten sonra tanka buhar camı yaptırınca sorunun çözüleceğini vb.söylememe rağmen karar verilmişti.Kizgin
Tankı boşalttım bir arkadaşa gel tankı al dedim,geldi tankı aldı kapıdan çıkıp arabaya yükleneceği sırada karşı komşumuz olan 65-70 yaşlarındaki N.teyze ne yapıyorsun İbrahim cam vitrini arkadaşına mı veriyorsun demezmiBig%20smile detayları anlatmak istemediğim için Hehe Göz%20Kirpmadiyerek geçiştirdim.Bu duruma gülsem mi ağlasam mı ?Kahkaha
N.teyze halen İbrahim cam vitrini arkadaşına verdi biliyor,ben halen o tankı düşünüyorum,evdekiler ise o tanktan kurtulmanın sevincini yaşıyorlar.
Böyle acı bir tecrübe yaşadıktan sonra buhar camının önemini ve geniş tankta ki zevki çok ama çok iyi öğrendim.
Şimdilerde bazı arkadaşlar buhar camı ne işe yarıyor? diyorlar,Bende onlara balıkla beraber mantar yetiştirecekseniz buhar camına gerek yok  diyorumBig%20smile
Konu çok daha uzayabilirdi fakat ben özetle anlattım sıra sizde Tebessüm
Sayğılar.
ibrahim hk2011-03-22 10:28:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BloodRainÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2010
İl: Ankara
Mesaj: 82
BloodRainÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2011 10:34
O zamanlar frontoza hastalığı başlamıştı bende.
Uzun sürmeden ilanlara bakmaya başladım. Büyük bir hevesle gölbaşında 30 adet frontoza yavrusu bulmuştum. Fiyatıda uygundu.
Evim Mamak daydı üşenmeden gittim aldım balıkları. Frontozaların verdiği mutlulukla evime geldim. Dünden hazırladığım akvaryumun suyu dinlenmiş zannederken. Çok geçmedi 30dk sonra frontozalardan eser kalmadı. Çok büyük üzüntü duymuştum. O günden sonra frontoza alamadım. Frontozanın yerini tropheuslarla doldurdum. Fakat ilerleyen zamanlarda frontozalarımı tekrar alacagım :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir