Bardaktan betta kurtarmak?


yılmazbaşÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 1222
yılmazbaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2014 21:40
Merhabalar üst üste gördüğüm bir kaç konudan sonra bu konuyu açmak istedim. Forumda görüyorum ki bir çok kişi bardakta betta satılmasından rahatsız ve imkanı olanlar bir betta sahiplenerek ona yardım ediyor(ya da ettiğini sanıyor). Benim anlamadığım ise şu; biz bu bettaları aldığımızda bundan para kazanan o bettayı bardakta satan akvaryumcu oluyor ve kısa sürede o bettanın yerine yenisini alıyor. Başka bir betta tutsak oluyor işkence çekiyor. Biz o bettaları almak yerine o şekilde satan akvaryumlardan alışveriş yapmasak ve bunu onların yüzüne söylesek bence bettaları kurtarmak için çok daha büyük bir adım atmış oluruz. Bu benim gibi bir çok kişinin söylediği bir şey ve uygulayan da belki vardır ancak toplu şekilde bunu yapmak çok daha faydalı olacaktır. Bu önerime şu an aklıma gelen tek itiraz o akvaryumcular ne yapsın 10 bettaya ayrı akvaryum mu kursun sonuçta bunlar tek bakılan balıklar olacaktır. Haklısınız onların hepsine 30 litrelik akvaryum kurmasını bekleyemeyiz. Büyük ve kaliteli akvaryumlar zaten bettalar için ayrı bir bölümde balık başına bir kaç litre düşecek sistemler kurmuş(kısa süre orada duracağı ve sonra satılacağı düşünülünce uygun bana göre) ancak mahallenin küçük akvaryumları bu sistemi kuramaz zaten o kadar çok da betta olmaz ellerinde onlar için de basit bir önerim var. Neden bardak yerine 5 litrelik pet şişelerde tutmuyorlar çok yer kaplamaz, sorun yaratmaz, maliyeti de çok azdır.
Benim aklıma gelen tek aksaklık bu sizin de aklınıza gelen bir şey varsa lütfen yazın ve artık örgütlü bir şekilde protesto edelim şu akvaryumları.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaryum22Çevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2013
İl: Edirne
Mesaj: 1106
akvaryum22Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2014 22:11
Örgütlü halde protesto etmek hiçbir işe yaramayacak gerçekçi olmak gerek bunun tek çözümü duyarlı bilgili satıcı olabilmek

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yılmazbaşÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 1222
yılmazbaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2014 22:25
Akvaryumlara asıl para kazandıran kitle forumlardaki bilinçli kitle. Bu kitle bir kaç hafta alışverişi keserse elbet pes edeceklerdir. Ben onlara ucuz bir alternatif sunuyorum. Bu yüzlerine söylenirse bunu onlar da uygular en azından ciddi bir kısmı uygular. Ayrıca bunun çözümü duyarlı ve bilgili satıcı olmak demişsiniz, haklısınız ama şu an  piyasadaki satıcılar öyle değil onları yok edemeyiz onları düzeltmek çok daha mantıklı ve kolay bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir