Balıklarına Canlı Yem Bulamadı Çiftlik Kurdu
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2019 11:07
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217830/011220191104091.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217830/011220191104361.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217830/011220191104591.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217830/011220191105251.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217830/011220191105451.jpg[/IMG]
Antalya’da, akvaryumda beslediği balıklara canlı yem bulmakta zorlanması üzerine canlı böcek üretim çiftliği kuran girişimci çift, ayda 1,5 milyon çekirge, 1 ton un kurdu, 500 bin adet de diğer böcek türlerinden üreterek iç pazara sunuyor.
Aksu ilçesinde 900 metrekarelik alanda hizmet veren yerin sahibi Selami Gökgöl ve eşi Funda Gökgöl, 16 yıldır çekirge, un kurdu ve hamamböceği üretiyor. Tesisde özel ısıtma sistemi kuran Gökgöl çifti, böceklerin rahat yaşayacağı bir ortam oluşturdu.
Çift, tesisin önündeki tarlada yetiştirdiği çayır bitkisiyle beslediği böcekleri, her yıl Türkiye'nin farklı noktalarında sürüngen besleyen yüzlerce müşterisine ve hayvanat bahçelerine canlı yem olarak gönderiyor.
AYDA 1,5 MİLYON ÇEKİRGE
Hayvanat bahçelerindeki sürüngenlerin ve bazı kanatlı türlerinin çekirge, un kurdu ve hamamböceğiyle beslendiğine dikkati çeken Funda Gökgöl, Antalya'da ürettikleri böcekleri kargoyla diğer illere gönderdiklerini söyledi.
Böceklerin canlı olması nedeniyle bazı kargo şirketlerinin taşımadığını taşıyanların ise çok yüksek fiyat istediğinden yakınan Gökgöl, "Ayda 1,5 milyon çekirge, 1 ton un kurdu, 500 bin adet de diğer böcek türlerinden üretiyoruz. Bu böcek türleri canlı yem olarak kullanılıyor.
Bekleyenlere gönderemediğimiz zaman hem müşterimiz hem de biz büyük sıkıntı yaşıyoruz" dedi.Canlı yem olarak ürettikleri böceklere yurt dışından çok talep olduğunu belirten Funda Gökgöl, "Buna rağmen ihraç edemiyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın böcekleri belgelendirmesi gerekiyor" dedi.
EVDE ÇEKİRGE YEDİLER
Türkiye'de 16 yıl önce böcek pazarının eksikliğini fark ettiğini ve bu alanda yatırım yaptıklarını kaydeden Gökgöl, çekirge üreticisi olmanın yanı sıra çekirge tüketen bir aile olduklarını da anlattı. Funda Gökgöl, "Trend olan bir durum var. Yurt dışında insan gıdası olarak kullanılıyor.
Hedefimiz insanlara gıda olarak yedirmek. Vegan ve vejetaryen insanlar için protein ağırlıklı bir besin. Türk mutfağına bunu sokmak hiç kolay değil. Kendimiz denedik çok sağlıklı bir gıda. Çinli bir aşçı eşliğinde çekirge yaptık evde. Un kurdu ve çekirgeyi kavurarak denedik. Cips gibi lezzetli tatlar elde ettik. Baharatlarla zenginleştirilebilir" diye konuştu.
UN KURDUNDAN EKMEK YAPMAYA HAZIRLANIYORLAR
Lisede eğitim gören kızı Sıla'nın da okuldaki arkadaşlarına çekirge pişirip ikram ettiğini ve yeni neslin bu türden tatlara çok açık olduğunu vurgulayan Funda Gökgöl, yeni bir tat için çalıştıklarını söyledi. Günlük tüketilen ekmeklerin karbonhidrat ağırlıklı olduğunu anlatan Gökgöl,
“Un kurtları protein olarak canlı hayvanlara veriliyor. Gelecekte bundan ekmek yapmak isterdim. Bununla ilgili hazırlığım var. Önce bu kurtları kavurup fırınlayacağım. Sonra öğütüp un haline getireceğim. Ekmek yapacağım. Yakın arkadaş çevrem ve çevremdekiler bunun ekmek halini merak ediyor. 'Yap da yiyelim' diyorlar" diye konuştu.
[K]Alıntıdır.[/K]
[URL]http://www.milliyet.com.tr/galeri/bocek-ciftligi-kurdu-tum-turkiyeye-satiyor-6091004/10[/URL]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217830/011220191104361.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217830/011220191104591.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217830/011220191105251.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217830/011220191105451.jpg[/IMG]
Antalya’da, akvaryumda beslediği balıklara canlı yem bulmakta zorlanması üzerine canlı böcek üretim çiftliği kuran girişimci çift, ayda 1,5 milyon çekirge, 1 ton un kurdu, 500 bin adet de diğer böcek türlerinden üreterek iç pazara sunuyor.
Aksu ilçesinde 900 metrekarelik alanda hizmet veren yerin sahibi Selami Gökgöl ve eşi Funda Gökgöl, 16 yıldır çekirge, un kurdu ve hamamböceği üretiyor. Tesisde özel ısıtma sistemi kuran Gökgöl çifti, böceklerin rahat yaşayacağı bir ortam oluşturdu.
Çift, tesisin önündeki tarlada yetiştirdiği çayır bitkisiyle beslediği böcekleri, her yıl Türkiye'nin farklı noktalarında sürüngen besleyen yüzlerce müşterisine ve hayvanat bahçelerine canlı yem olarak gönderiyor.
AYDA 1,5 MİLYON ÇEKİRGE
Hayvanat bahçelerindeki sürüngenlerin ve bazı kanatlı türlerinin çekirge, un kurdu ve hamamböceğiyle beslendiğine dikkati çeken Funda Gökgöl, Antalya'da ürettikleri böcekleri kargoyla diğer illere gönderdiklerini söyledi.
Böceklerin canlı olması nedeniyle bazı kargo şirketlerinin taşımadığını taşıyanların ise çok yüksek fiyat istediğinden yakınan Gökgöl, "Ayda 1,5 milyon çekirge, 1 ton un kurdu, 500 bin adet de diğer böcek türlerinden üretiyoruz. Bu böcek türleri canlı yem olarak kullanılıyor.
Bekleyenlere gönderemediğimiz zaman hem müşterimiz hem de biz büyük sıkıntı yaşıyoruz" dedi.Canlı yem olarak ürettikleri böceklere yurt dışından çok talep olduğunu belirten Funda Gökgöl, "Buna rağmen ihraç edemiyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın böcekleri belgelendirmesi gerekiyor" dedi.
EVDE ÇEKİRGE YEDİLER
Türkiye'de 16 yıl önce böcek pazarının eksikliğini fark ettiğini ve bu alanda yatırım yaptıklarını kaydeden Gökgöl, çekirge üreticisi olmanın yanı sıra çekirge tüketen bir aile olduklarını da anlattı. Funda Gökgöl, "Trend olan bir durum var. Yurt dışında insan gıdası olarak kullanılıyor.
Hedefimiz insanlara gıda olarak yedirmek. Vegan ve vejetaryen insanlar için protein ağırlıklı bir besin. Türk mutfağına bunu sokmak hiç kolay değil. Kendimiz denedik çok sağlıklı bir gıda. Çinli bir aşçı eşliğinde çekirge yaptık evde. Un kurdu ve çekirgeyi kavurarak denedik. Cips gibi lezzetli tatlar elde ettik. Baharatlarla zenginleştirilebilir" diye konuştu.
UN KURDUNDAN EKMEK YAPMAYA HAZIRLANIYORLAR
Lisede eğitim gören kızı Sıla'nın da okuldaki arkadaşlarına çekirge pişirip ikram ettiğini ve yeni neslin bu türden tatlara çok açık olduğunu vurgulayan Funda Gökgöl, yeni bir tat için çalıştıklarını söyledi. Günlük tüketilen ekmeklerin karbonhidrat ağırlıklı olduğunu anlatan Gökgöl,
“Un kurtları protein olarak canlı hayvanlara veriliyor. Gelecekte bundan ekmek yapmak isterdim. Bununla ilgili hazırlığım var. Önce bu kurtları kavurup fırınlayacağım. Sonra öğütüp un haline getireceğim. Ekmek yapacağım. Yakın arkadaş çevrem ve çevremdekiler bunun ekmek halini merak ediyor. 'Yap da yiyelim' diyorlar" diye konuştu.
[K]Alıntıdır.[/K]
[URL]http://www.milliyet.com.tr/galeri/bocek-ciftligi-kurdu-tum-turkiyeye-satiyor-6091004/10[/URL]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2019 11:24
Bir çok balık yeminde balık unu kullanılmakta, bu balık unu hamsi sardalya gibi küçük pelajik balıklardan elde ediliyor, Dünya nüsufusu artıyor balık rezervi de azalıyor. Avrupa şu anda kültür balıklarında kullanılacak yemlerdeki protein kaynağını balık unundan böcek ununa kaydırmaya çalışıyor, hendrix genetic ve cargill fikir babası projenin.
Beğenenler: [T]217331,lazarusv20[/T][T]107095,Ladres[/T]
Teşekkür Edenler: [T]107095,Ladres[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2019 12:12
[QUOTE=zeki48]Bir çok balık yeminde balık unu kullanılmakta, bu balık unu hamsi sardalya gibi küçük pelajik balıklardan elde ediliyor, Dünya nüsufusu artıyor balık rezervi de azalıyor. Avrupa şu anda kültür balıklarında kullanılacak yemlerdeki protein kaynağını balık unundan böcek ununa kaydırmaya çalışıyor, hendrix genetic ve cargill fikir babası projenin.[/QUOTE] Söylediklerinizde doğruluk payı olan şeyler mutlaka var, bu durumda Avrupa kafasını kullanıp Rusya ile ilişkilerini düzeltirse beslenme ve ısınma gibi bir çok problemini rahatlıkla çözer. Rusya'da kahvaltıda havyar yeniliyor, sanıyorum 100 - 150 gramlık kavanoz 1 dolar değil. Müthiş deniz ürünü rezervleri var adamların.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir