BALIKLARIMA BİR ÇARE :((( (resimli)


cromÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2
cromÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2006 04:10
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Halsizlik, Sağa sola çarpma, akıntı onunde sürüklenme, emin değilim ama gozlerde pörtleklik, Yine emin değilim ama solungaçlarda kızarıklık.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 170 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 çöpcü 2 vatoz ve chiclidler

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 27c ısı

Filitrasyon: çok güclü bi iç filtre hatta çok akıntı yapıyor sanırım çünkü balıkların hareketsiz kalması olanaksız gibi..

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: hayır.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : walla  benzer nedenle 3 -5 gün aralıklarla ölüyorlar.. bende yeni bi kaç balık ilave ettim.. ama ölenler eskiler.. Su değişimini normal zamanlarında yapıyorum %20-30 seviyelerinde. dip temizliğinide yapıyorum. bunların çok etkili olacağını düşünmüyorum çünkü akvaryum biraz büyük balıklar küçük ve az. toplam 10 - 12 balık oluyor akvaryumda.


Arkadaşlar.. daha yeniyim akvaryum konusunda.. yani balılkarımın ciklet olduğunu biliyorum sadece.. ama ne cikledi onuda bilmiyorum.. bi hevesle 85cm lik bi akvaryum aldım sanırım 170 lt falan. akvaryumcu büyük motor iyidir ii temizler falan dedi ama felaket akıntı oluyor içinde. değiştirmelimiyim o motoru?
bu resimdekinin masmavi olanından iki tane vardı.. onlarda öldüler.. son ölen mavi ağzı boru gibi açılmış sanki pörtlemiş gibiydi.. (büyük bi balıktı :( ) içinizde mutlaka bu resimlerden teşhisler koyabilecek uzman arkadaşlar vardır.bu balığı kardeşimin ufak akvaryumuna taşıdım..  bu ölümler hevesimi kırıyor.. bi fikir verin bana :( şimdiden teşekkürler..



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gulayÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1445
gulayÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2006 10:51

Gözlerde fırlama ve kırmızılıklar bakteriyel enfeksiyon belirtisidir. Hasta olanları ayrı bir yerde Sera Baktopur ile tedavi edebilirsiniz. Tankın 175 lt hacmi beslediğiniz balıkların türüne göre değişeceğinden 12 balık için yetersiz bile gelebilir. Özellikle çikletlerde 2-3 farklı noktada kaya yığınları oluşturulup, balıklardaki saldırganlık azaltılmalı ve stres engellenmelidir. "Su değişimini normal zamanlarda yapıyorum" demişsiniz, bunun muntazaman her hafta %25 olduğunu hatırlatmak isterim. Yukarda bahsettiğim bakteriyel durum, uygun su koşullarının sağlanamamasından ötürü balıkların bağışıklığının azalmasıyla ortaya çıkabildiği için düzenli su değişimlerinin önemi büyüktür.

175 lt için dış filtre daha uygundur ama iç ya da dış olsun, filtreniz suyu saatte 3-4 kez çevirebilmelidir. Yani 150 lt su hacminiz varsa, alacağınız filtrenin kutusunda 450-600 lt/h arası bir rakam yazmalıdır. Şu anki filtreniz çok aşırı bir akıntı yaratıyorsa, bu da balığın direncini düşürüp hastalığa hazırlayan etkenlerden biridir yani dediğiniz gibi değiştirmeniz gerekir.

Hasta olanları ayrı yerde tedaviye alırken, ana tankta da bir %25 su değişimi yapın. Bunların yanında mutlaka balıklarınızın türünü sitemizin anasayfasından "Tatlısu Balıkları" bölümünden saptayın ve balığın ihtiyaçlarına göre gerekli düzenlemeyi yapın. Sağlıklı balıklar! 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cromÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2
cromÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2006 17:45
Harikasınız  bugün hemen gidip ilgili ilacı aldığımı belirtmek isterim. birde iç filtrenin üstünde 750 Lt/h sizce 170 lt lik bir akvaryum için bu debi fazlamıdır? Allah sizi başımızdan eksik etmesin Gülay.. ee şeyy.. yeniden teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir