balıklarım neden ölüyor


builderÇevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2006
İl: Kütahya
Mesaj: 281
builderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2006 16:10
Canlı doğuranlar (lepistes, platy, moly...) narin balıklardır ve kötü koşullara tolereleri azdır. Ben cichlid beslemenizi tavsiye ederim. Mesela s.prenses.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2006 01:20

Merhaba ,

Akvaryumculuğu insana en hızlı öğreten şey ölen yada hastalanan balıklardır , ama çoğu insan neden öldüklerini bile sormaz , bu açıdan bakınca sizin fazla balık öldürmeden bazı şeyleri öğreneceğinize adım gibi eminim .

Akvaryum kurmak ve balık seçmek kesinlikle aceleye gelmez.  önce beslemek istediğiniz balık türlerini ve birbirleriyle uyumlarını değerlendireceksiniz . sonra seçtiğiniz türlerin ihtiyaç duyduğu yaşam koşullarını araştıracak (Sıcaklık , PH , GH vs..), bu koşulları sağlamak için gerekli tertibatı edineceksiniz.  Suyu bekletmek bir çözüm , su hazırlayıcılar kullanmak başka bir çözümdür , her ikisini de uygulamak (Garantici olmak) başka bir çözümdür , "her yiğidin bir yoğurt yiyişi var"

Suyun en uygun koşullara ulaştığına eminseniz (Ki seranın test seti sizi emin olma noktasına sadece yaklaştırır) o zaman ilk balığı alma vaktidir.
Balık seçerken de asla ilk girdiğiniz akvaryumcudan balık almayın . , illa ordan alacam diyorsanız en az 2 3 akvaryumcu daha gezdikten sonra alın , biz arkadaşlar arasında buna "3 farklı sarı görmeden sarı prenses alınmaz" deriz.  asla ölü yada hasta balık olan tanktan balık almayın , asla çok kalabalık karışık türlerin olduğu  tanktan balık almayın , her zaman aynı kalitede 2 balıktan o şehirde üretileni(varsa eğer)  seçin.  bu ve benzeri pek çok deneyimi zamanla edineceksiniz.

VE EN ÖNEMLİSİ : Siz herşeyi mükemmel yapsanızda akvaryum'a koyduğunuz balığın 1 hafta içinde ölme riski vardır. (ÖLÜR demiyorum polemik yapılmasın) bu sizi yıldırmasın , siz akvaryum hobisini yapan kişi olarak akvaryum koşullarının balıklara uygun olmasından ve doğru balığın seçilmesinden sorumlusunuz(tabiiki doğru yemin ve tertibatın da , buda polemik olmasın)  , gerisi birazda şans , yılmayın , iyi şanslar....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zuzuuuÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2006
İl: Ankara
Mesaj: 87
zuzuuuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2006 11:39
Bana verdiğiniz bilgiler için cok teşekkur ederim herkese.Bende lepisteslerle acemiliğim biras gectigi anda discus beslemek istiyorum,favoori balığımdır.Ömer bey ben oraya defalarca gittim hatta ona yakın bıryerde bir tane daha akvaryumcuu var meleklerle lepistesleri aynı akvaryuma koymuslar lepisteslerin kuruklarının bir kısmı yok.Ben balıklarımı karfurdan alıyorum orada sağolsunlar bana cok yardımcı oldular hatta akvaryumcu 'iki ay sonra lepistesleri getir sana discusun parasından düşeyim' dedi.Her akvaryumcu yapmaz bunu bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2006 14:02

14 yıllık akvaryum deneyimim var , ama ben hala diskus için hazır hissetmiyorum , size sarı prenses , Iceman  ve malavi zebrası öneririm , başlangıç için mükemmel balıklardır (ihtiyaç duydukları su değerleri ankaranın musluk suyuna yakındır) kolay beslenir güçlüdür ve iyi seçerseniz mükemmel renkleri olanları vardır.

eğer illa gösterişli balıklar beslemek istiyorsanız Rainbow yada papağan çiklit , öneririm  . Ben Hiç papağan beslemedim , ve beslenmesine de karşıyım ancak dünyanın parasını vereceğiniz diskuslar çok narin , dış etkenlerden çok fazla etkilenip strese giren bakımı çok zor balıklardır , o yüzden diskus alacağınıza önce 1 -2 sene papağan yada rainbow bakmanızı öneririm .

Saygılarımla


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zuzuuuÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2006
İl: Ankara
Mesaj: 87
zuzuuuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2006 15:09

Ben gösteriş olsun diye degilde cok begendiğim için beslemek istiyordum.Haklısınız daha hazır değilim önce çok daha büyük bir akvaryum almam lazım sarı prensesi açıkçası düşünüyorum ama ilk başta bir öpüşen gurami beslemek istiyorum cok hoşuma gidiyorlar çok komikler geç karşısına sinirin boşalsın  ama sanırım sadece kışın ürüyorlarmış. Birçok akvaryumcu özelliği olmadığını düşünüyor ama bence izlemesi cok güzel balıklar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozelturlepistesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 743
ozelturlepistesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2006 05:57
öncelikle geçmiş olsun akvaryum suyunu hazirlamadan kesinlikle balik almayiniz akvaryum suyunu hazirlamak için sera su düzenleyicileri kullanabilirsiniz gerekli bakterilerin oluşumu baliklar için çok önemlidir suyunuz hazirlandiktan sonra bi kaç balik akvaryuma koymaniz lazim ama baliğinizi aldiğiniz gibi suya birakmicaksiniz tabikide.. poşeti ile suya koyup  poşetteki suyun ısısının akvaryumun suyunun isisi ile bir olana kadar beklemelisiniz daha sonra poşete bi delik açarak azar azar akvaryum suyunu baliklarin olduğu poşete takviye edeceksiniz ki baliklar suya alişsin. bu işlem bittikten sonra akvaryumcunun suyunu asla ana tankiniza kariştirmamalisiniz Baliklariniz kepçe yardimi ile akvaryumunuza koyabilirsiniz. Daha profesyonel anlamda yapmak isterseniz küçük bi karantina tanki aip (tabiki ana tank ile ayni su kalitesine sahip) orada 1 hafta karantinada gözlemleyip akvaryuma atabilirsiniz.. lepisteslere gelince lepistesler neonlar isitici isteyen baliklardir çok çabuk isi değişimlerinden etkilenirler beyaz benek ve kuyruk erimesi hastaliği ile mücadele etmek zorunda kalirsiniz isitici almaniz gerekir. vatoz baliğiniza salatalik verebilirsiniz çok severek yiyeceğinden eminim su dereceniz 27  su ph dengeniz 7 7.5  ph yükseldiğinde 8 i geçmesin bunun için ise ph test almaniz gerekir.baliklariniza vitamin takviyesi yapmanizda gerekir ayrica lepistes alirken hamile baliklari almamaya özen gösteriniz.. mümkünse 1 den fazla akvaryumcu geziniz tek bir akvaryumcuya bağli kalmayiniz daha fazla bilgiyi 7/24 olarak msn yardimdan alabilrsiniz iş msnidir kesinlikle yardim etmek amaçlidir bilginize saygilarimla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir