Balık ve malzeme alım satımı,Bir yanlışlıkmı var?


qualaÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 37
qualaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2009 11:50
  Foruma katılmama uzun bir süre olmamasına rağmen faydalı ve gerekli siteler arasında bende en ön sıralardaki yerini almıştır .
 
 
   Benim kafama takılan şey şu;
 
 
 
 
   Meslek icabı gezme fırsatı olan biriyim ve bu gezdiğim yerlerde gerek pet shopları gerek akvaryumcuları sorup, merak amaçlı ziyaret ediyorum,
 
 
 Ve forumda sirkülasyonu olan balıkların fiyatlarını hasbel kader soruyorum ve bir kaç haftadır bi şey beni vicdanen rahatsız etmeye başladı
 
  Birkaç örnekle olayı daha netleştireyim  :
 
 örnek  mahallemde bulunan akvaryumcu 6 cmlik frontozayı 10 liraya satıyor ve bu arkadaş kira ödüyor, vergi veriyor,ticarethane işletiyor kısacası ama baktımızda habiye gönül vermiş arkadaşlar yani biz bende dahil ne vergi veriyoruz ne kira ne vs bu arkadaşlarla aynı fiyatı bırakın akvaryumculardan daha pahalı satıyoruz.(bu noktaya kadar bir sıkıntı yok çünkü münferit satış yani ben elimdeki lelüpiler bir kereye mahsus oalrak sattımı varsayıyorum)
 
 Diğer bir örnek;150 üzeri balık satışları 500 satılan ilanlar dahi görüyorum bunlar reel açıdan basit bir hesapla ciddi paralara tekamül ediyor ben açıkçası bunda tamamen ticari amaçla üretim olarak görüyorum tek fark akvaryumcu olarak resmi değil ama hobi şemsiyesi altında ticaret imajı veriyor.
  Şimdi kendime şöyle bir soru soruyorum ben neden 500 balık alırım yada neden 500 yavru balık satarım?(iyi niyetli arkadaşları muhakkak ki istisna tutuyorum ama biraz daha adil olmak adına bu yazıyı yazmak istedim)yada neden 500 balık üretirim bu taktirde benim adım ne olur?
  Örnekleri çoğaltmam gerekecetir zaman zaman arttıracağım.
  Nadenki bizler birer hobiciyiz benim bir onerim olacak satışlar üzerinden %10 luk bir kısmı bir hesap numarası oluşturup mesela çocuk esirgeme kurumu buraya aktaralım ve içimizdeki ''halis niyeti'' böyle yansıtalım.
 
 BU YAZIYI YAZMAMDAKİ AMAÇ KESİNLİKLE BİR POLEMİK BAHSİ AÇMAK DEĞİLDİR. Bİ ANLAMDA ŞEYTANIN AVUKATLIĞI OLARAK GÖRÜP ÖZELEŞTRİ YAPABİLMEKTİR.
quala2009-01-04 12:44:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadir777Çevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2008
İl: Kirklareli
Mesaj: 66
kadir777Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2009 12:44
[QUOTE]Madenki bizler birer hobiciyiz benim bir onerim olacak satışlar üzerinden %10 luk bir kısmı bir hesap numarası oluşturup mesela çocuk esirgeme kurumu buraya aktaralım ve içimizdeki ''halis niyeti'' böyle yansıtalım.[/QUOTE]

Bence güzel bir fikir fakat bizim buradaki akvaryumcular balık satın alma taraftarı değil , kişilere satma imkanım olursa destek veririm..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emogÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2008
İl: Aydin
Mesaj: 318
emogÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2009 12:50
Bence insan ilk önce çeresindekilere yardım etmelidir. Eer paranız artarsa uzaklarada yardım edersiniz. Buyüzden bence çocuk esirgeme kurumu yerine bizim daha yakınımız olan akvaryum.com hesabına kalmalıdır. Bu parayla hem site geliştirilir hemde ankarada açılan derneğin ihtiyaçları karşılanır. Yanılıyormuyum?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakansalmanÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 83
hakansalmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2009 13:56
"  Birkaç örnekle olayı daha netleştireyim  :
 
 örnek  mahallemde bulunan akvaryumcu 6 cmlik frontozayı 10 liraya satıyor ve bu arkadaş kira ödüyor, vergi veriyor,ticarethane işletiyor kısacası ama baktımızda habiye gönül vermiş arkadaşlar yani biz bende dahil ne vergi veriyoruz ne kira ne vs bu arkadaşlarla aynı fiyatı bırakın akvaryumculardan daha pahalı satıyoruz.(bu noktaya kadar bir sıkıntı yok çünkü münferit satış yani ben elimdeki lelüpiler bir kereye mahsus oalrak sattımı varsayıyorum "
 
 
 
Ertan bey, ben aynı fiyatta olsa, biraz daha yüksekde olsa, hobicilerin evlerinde  görerek balık almayı tavsiye ederim. Çünkü "bu insanlar vergi ve kira ödüyorlar" diye bir başka insana 2-2,5 ytl'lik balıkları, 15 ytl'ye satmak durumundalar mı? evet benimde tanıdığım sizinde belirtiğiniz gibi bu işi çok düzgün ve dürüst yapan akvaryumcular da var.Ama malesef çok azınlıktalar. ve kendilerinin haklarınında yenildiğine inanıyorum. Saygılar..
hakansalman2009-01-04 13:57:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir