Balık gitti gidecek. Net bilgi bulamıyorum hiçbir yerden.


FarukarakayaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 12
FarukarakayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2013 16:08
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Haraketsiz dipte duruyor, kireç gibi bembeyaz kesildi, kuyruk eridi, gözü bile beyazlaştı. Üzerindeki kaygan mukoza tabakası yok oldu. Zımpara gibi. İştahsız. petrochromis balığım timsah balığımı ısırmasa dahi arada bir bulunduğu bölgeden uzaklaştırmak için tırtıklıyordu. Strese sokmuş olabilir diye düşünüp başka tanka aldım petrochromisi.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 1000 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Stingray, Bıçak, Frontoza moba, petrochromis, vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 28 derece. Fazla yemlemeden ötürü suyum hafif yemin rengine büründü fakat yeni bir olay değil bu. 2 yıldır durum böyle.

Filitrasyon: 2 tane sump motoru ve sumpta bol gözenekli lav taşları var

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kondisyoner ve aralıklarla kullandığım bakteri kültürü.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Suyun ısısı 28 derece. Gieseman 2x80 watt T5 armatür. 100 litre su değişimi uyguladım suyun ısısını 28den 27 dereceye düşürdüm. Geçen hafta suyun üzerine su sümbülleri yerleştirdim.

Farukarakaya2013-01-01 16:54:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Lepistes90Çevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2012
İl: Batman
Mesaj: 253
Lepistes90Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2013 21:41
Allah Allah umarım düzelir tecrübeli arkadaşlar yazsalar iyi olur
ama gözlemlediğim kadariyla gözünde ilerlemiş göz fungusu ve kuyruk ve yüzgeçlerde de çürüme var
bence vakit kaybetmeden dezenfektan uygulayin ayrı bir tankta bu sürede asıl sorunu bulmak için hastalığın ilerlemesini engelliyecektir hiç birşey yapmamaktan daha iyidir bu arada böyle durumlarda ısı yükseltilirse daha faydalı olur kademeli olarak 1 derece yükseltin 30 dereceye kadar ama ayrı bir yerde


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FarukBeyÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 943
FarukBeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2013 21:53
Çok geçmiş olsun ama bugüne kadar nerede kaldınız demek zorundayım.Göz fungusu tamamını kaplamış lütfen ilaç tedavisine başlayın.Kuyruğuda erimiş yine ilaç tedavisi.Bunları googleda aratırsanız balığı kurtarırsınız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babur alimovÇevrim Dışı

[B]8859,2[/B] [B]13176,3[/B]
Kayıt: 27/04/2011
İl: Antalya
Mesaj: 1437
babur alimovÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 11:03
Şimdi ben mbuna ve tropheus türlerinde uyguladığım bir tedavi yöntemi var ama bu canlı için durum nedir bilmiyorum çünkü hiç beslemedim size özetleyerek yazayım belki bir faydasını görürsünüz.

Eczaneden flagyle ilacı var hap şeklinde olanı ondan alın yaklaşık 6 Türk lirası ayrı bir akvaryuma alın balığı ısı 29 30 derece olsun ve akvaryumun hacmine göre her 40 litre için bir tablet atın tabi bunu eriterek iyice eritin ve akvaryuma atın dış filtre yada iç filtre ne kullanıyorsanız duraklamasız çalışsın iki gün bu şekilde durduktan sonra ikinci günün akşamına %25 su değişimi yapın su ısısı düşmeyecek şekilde olsun yanı eklediğiniz suyunda ısısı aynı şekilde olsun tedavi işlemi bitinceye dek filtre temizliği yapmayın üçüncü gün sabahına çok az miktarsa sevdiği bir yemden kullanın yumuşak bir yem olmasına özen gösterin örnek pul yem gibi tabi severek yiyorsa bitkisel bir yem üçüncü günün akşamına bir daha dip çekimi ve %25 su değişimi zaten 4. güne göreceksiniz değişimi ve yine sabah az miktarda yem akşamına su değişimi bu şekilde etkili bir tedavi yöntemi olarak görüyorum.
Hiç bir şey yapmamaktan denemekte fayda var. 

 Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brooklyn_bjkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 708
brooklyn_bjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 11:59
Balığın iyileşme ihtimali çok düşük görünüyor resimlere göre..Dış parazit,iç parazit ikisi birden had safhada yayılmış..Size tavsiye edebilceğim tek tedevi yöntemi var..Öncelikle 50-100 litre arası balığınızın sığabileceği büyüklükte bir karantina akvaryumu,eğer yoksa japon pazarı,hırdavatçılarda satılan kutu boxlardan temin edenin sanırım 340 tl yi geçmez..Yarısını akvaryum suyunuzla diğer yarısını taze suyla tamamladıktan sonra suyu 28 dereceye ayarlayın.İlaç olarak flagy sadece iç parazitte ve yeme karıştırılarak işe yaradığından tavsiye etmiyorum.Eğer temin edebilirseniz sera bactopur direct yada cloud tablet en iyi sonucu vericek ilaçlardır.40 litreye bir tablet gelicek şekilde ilaçlama yapın ve sadece hava motoru kullanın filtrasyon yok,sadece bol hava..Yemleme yapmayın zaten yemez balık ve hergün yüzde 50 su değişimi ve yeniden ilaçlama ile 3-4 gün tekrardan sonra hala yaşıyor ise düzelecektir balığınız..
         Ana tankınızdaki filtrasyon malzemelerinizi de tuzlu suyla dezenfekte etmenizi,karbon yada zeolit eklemenizi ve en az yüzde 50 su değişimi yapmanızı tavsiye ederim.Diğer balıklarınızda hastalanmadan bunu yapmanız yararınıza olur..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FarukarakayaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 12
FarukarakayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 17:49
Evet balık bugün öldü. Hastalığın kuyruktan başlayıp tüm vücuduna ve gözlerine kadar ilerlemesi 1 günde gerçekleşti. Daha önce hiçbirşeyi yoktu. O kadar hızlı yayılıyorduki içeri gidip geldiğimde biraz daha erimiş oluyordu yüzgeçleri. Bu işte profesyonel abilerimden aletleri, ilaçları almaya gidecektim şimdi fakat hastalığın hızına yetişemedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir