balık boyunu ölçmek ve artemiya hakkında ufak sorular.


MataheusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/03/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 509
MataheusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2012 19:50
Merhaba  şimdi daha  önceden  hep  ufak türler  baktığım  için ve  cinsiyet ayırımları  kolay göz ile  görülür  farklılıklar  oldugu  için ölçümler hakkında  pek bilgim yok.

Balıgın  ölçümünde  nerden nereye  kadar  ölçülmesi gerekmekte.

Kısım  1  mi yoksa 2  mi.

Resim ile  soru anlatımı :) biraz acemi çizimi ama  affedin artık.



Birde  artemialar hakkında  ufak sorularım var.

İlk kez artemia denemem  olucak  bu  bir  yarımlık pet  şişenin dibini kestim  agız kısmına  havayı ayarlamak  için  vana  taktım hava  motorunuda  vanaya  bağladım 28 derece  dinlendirilmiş su  koydum. bunuda akvaryumun  kenarına tutturdum ve  artemialarıda  içerisine boca ettim. vira  bismillah  çalışmaya başladı. Ufakta bi resim koydum  buyrun.



Paketin arkasında  24 saat  içerisinde  çıkacakları yazıyor.

Sorularıma  gelirsek.

Artemiaların çıktıklarını göz ile  tespit ede bilirmiyim.
Çıkacak artemiaları kaç gün  yaşata bilirim.
Çıkan artemiaları  2 ile  5 cm  arasındaki 8 yunusuma birkerettemi vermeliyim. Yoksa  belli bir  ölçüsü varmı.

Sorularım daha  önceden sorulmuş başka başka  yerlerde ama  kesin cevaplar  bulamadığım için birkezde ben toplu şekilde  sormak istedim.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayiboyuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/12/2009
İl: Giresun
Mesaj: 1352
kayiboyuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2012 23:26
Balık boyu ölçülürken kuyruktan başa yani sizin 2.nci kısımda gösterdiğiniz şekilde ölçülür. Artemialar çıktıklarında gözle görülür ve ışığa doğru yönelerek bir yerde toplanırlar. Hareket ettiklerini çok rahat görebilirsiniz. Artemialar çıktıktan sonra 2-3 gün içinde protein değerlerini kaybederler bu süre içinde tüketilmesi uygundur. O yüzden çıkartırken azar azar çıkarılması iyi olur. Çok çıkarmışsanız süzdükten sonra dondurabilir ve kısım kısım balıklara vermeye devam edebilirsiniz. Artemiayı besleyip büyütmek oldukça zor olduğundan tavsiye etmem. Çıkan artemiayı tek seferde vermeniz pek doğru olmaz. tabi miktara göre değişir. az çıkarmışsanız verilebilir. En doğrusu günde 4-5 kerede vermektir. 2-3 gün boyunca günde 4-5 kez vererek tüketebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MataheusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/03/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 509
MataheusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2012 21:51
[QUOTE=kayiboyu]Balık boyu ölçülürken kuyruktan başa yani sizin 2.nci kısımda gösterdiğiniz şekilde ölçülür. Artemialar çıktıklarında gözle görülür ve ışığa doğru yönelerek bir yerde toplanırlar. Hareket ettiklerini çok rahat görebilirsiniz. Artemialar çıktıktan sonra 2-3 gün içinde protein değerlerini kaybederler bu süre içinde tüketilmesi uygundur. O yüzden çıkartırken azar azar çıkarılması iyi olur. Çok çıkarmışsanız süzdükten sonra dondurabilir ve kısım kısım balıklara vermeye devam edebilirsiniz. Artemiayı besleyip büyütmek oldukça zor olduğundan tavsiye etmem. Çıkan artemiayı tek seferde vermeniz pek doğru olmaz. tabi miktara göre değişir. az çıkarmışsanız verilebilir. En doğrusu günde 4-5 kerede vermektir. 2-3 gün boyunca günde 4-5 kez vererek tüketebilirsiniz. [/QUOTE]
 8 yunus  yavrum  var ve dün kuluçkaya aldığım artemialarım  çıkmışlar bende hepsini süzerek verdim.

İlk  denemem  olmasına  rağmen  yaklaşık yüzde  80 lik bir  açılım  yaptıra bildim  yaklaşık olarak balıklarımda  çok sevdi  yararları  oldugunu okumuştum  yapa bildiğimize göre artık artemiasız  haftaları  geçmez :)

Teşekkürler bilgi  için.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir