Balığımın Kuyruğu Kesik Kesik


ebraresÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2021
İl: Bursa
Mesaj: 14
ebraresÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2021 12:55
Merhabalar 30lt iki yavru japon balığı bakıyorum balıklardan birisinin iştahı iyice azaldı çok az yem yiyor ve kuyruğu enlemesine kesik kesik. Ve çok hafif sadece ışık altında belli olucak gibi beyaz tortular var sanki kuyrukta. Bunun sebebi nedir ve ne yapmam lazım. Akvaryumda iç filtre var. 5 6 günde bir dip çekim ile %25 civarı dinlenmiş su değişimi yapıyorum. Suların ısısının da aynı olduğunu düşünüyorum çünkü ikisi de aynı ortamda bekliyor. Akvaryumda uzun zamandır geçiremediğim bi kahverengi alg sorunum var şu an çok az var ama bitmiyor bi türlü. Sanırım akvaryumda su değerlerim bozuk ve bakteri sorunu var ama düzeltemiyorum. Buraya bilgilerinizi ne yapmam gerektiğini önerilerinizi detaylıca yazarsınız çok sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MuzafferKLCÇevrim Dışı

Kayıt: 28/04/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 22
MuzafferKLCÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2021 01:40
Vallaha fotoğraf olmadan bir şey söylemek zor.Kuyruktaki kesikler muhtemelen akvaryum hacminiz küçük olduğundan filtrenin iç sirkülasyonunun balığa fazla gelip balığı yormasından kaynaklanmış olabilir.Beyaz tortu dediklerinizi de yine görmeden konuşmak zor fakat balığın direnci düştüğü için sıcaklık değişimi olmasa da yine beyaz benek olmuş olabilir.Dediklerim tamamen varsayımla sınırlı dolayısıyla fotoğraf atmadan ve akvaryumla alakalı daha fazla bilgi vermeden bir şey konuşulması zor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ebraresÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2021
İl: Bursa
Mesaj: 14
ebraresÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2021 22:18
[QUOTE=MuzafferKLC]Vallaha fotoğraf olmadan bir şey söylemek zor.Kuyruktaki kesikler muhtemelen akvaryum hacminiz küçük olduğundan filtrenin iç sirkülasyonunun balığa fazla gelip balığı yormasından kaynaklanmış olabilir.Beyaz tortu dediklerinizi de yine görmeden konuşmak zor fakat balığın direnci düştüğü için sıcaklık değişimi olmasa da yine beyaz benek olmuş olabilir.Dediklerim tamamen varsayımla sınırlı dolayısıyla fotoğraf atmadan ve akvaryumla alakalı daha fazla bilgi vermeden bir şey konuşulması zor.[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231569/110620212218061.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir