ATFG FULL RED.(Boyanmış Lepistes)!!!


eostrasÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 10/01/2014
İl: Izmir
Mesaj: 484
eostrasÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2015 02:19
[QUOTE=emirhansarac]Arkadaşlar Selamlar,

akvaristurfa arkadaşı şahsen tanımam. Yaklaşık 1 2 ay evvel benim hobihane konuma birşeyler yazmış ve sonrasında beni sohbet listesine eklemiş , uzun uzadıya sohbet etmişizdir. Kendisi sağolsun benimle tecrübelerini paylaşmış , ipuçları vermiş , işin kısacası bana yardımcı olmaya çalışmıştır. Hatta druje isimli arkadaşın ATFG lerinin linkini bana göndermiş , benim 250 liram var. 25 tane ben alıyorum , geri kalanlarınıda sen al istersen çok güzel balıklar demiştir. Yani bence akvaristurfa isimli arkadaş artniyetli bir kişi değildir. Sadece hayalkırıklıgına ugramış bir insandır. Acıkcası linki bana gönderdiğinde ben baya bir kıllandım balıklardan. Hayatımda hiç o kadar kırmızı full red görmemiştim belkide ondan. druje arkadaşıda hiç tanımam. Ne  desem günahını almış olurum ama geri bildirimlerine bakınca druje isimli arkadaştan en az 10 kişi full red almış fakat kimse şikayetçi olmamış. Demekki gerçekten kanı güzel bir koloniye sahip ve insanları şüpheye düşürecek kadar güzel balıkları var. Maaşallah. Yanlız şöyle bir konu ifade etmek istiyorum. Balığın renginin aydınlatma ile illaki değişiklik göstermesi mumkun fakat kıpkırmızı renk basan bir balıgı tupturuncu gostermesi bana pek mumkun gelmiyor. Dediğiniz gibi balık stres yapmıs olabilir. Yorulmus olabilir. Adaptasyon geçirmemiş olabilir. Herşey olabilir. Ama bu olayın sebebinin tamamen hayal kırıklıgı oldugunu dusunuyorum. Akvaristurfa arkadaş eğer balıkları kendi gözüyle görseydi ve elden teslim alsaydı bu şikayeti açacağını düşünmezdim. Fakat direk suçlama ile druje isimli arkadaşı kırmasını , hatta üçkağıtçılıkla itham etmesini kendisine hiç yakıştıramadım. Ne olursa olsun bir insanın kişiliğini tavrını tutumunu forum sitesinden 10 dk da ikiparalık etmek hiçbirimize yakışmaz. He 10 Liraya almış 20 liraya satmış. Buda kimseyi ilgilendirmez. Pazar serbest piyasadır. 10 kuruşa ithal edilen japon balığını 2 liraya satan akvaryumcuya ne demeli? Herkez imkanı dahilinde ticaret yapabilir.

Sevgiler Saygılar

[/QUOTE]
Emir bey son cümlelerinizde,konuya açıklık getirmişsiniz fakat Fatih bey'de haklıdır birşey almışsınız ve karşılıgı hormonlu balık ise insan verdiği parayı bir kenara bıraksın morali bozulup üzülür.Fatih bey burda karalama yapmamıs sadece olayı anlatıp,olaya acıkık getirmiş sizin gibi..Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaristurfaÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2014
İl: Sanliurfa
Mesaj: 55
akvaristurfaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2015 10:13
Karalama Yapıyor Diyenlere Neden Karalama Yapayım Bana Bir Sebep Söyleyin Dedim ? Kimse Bir Kelime Bile Yazmadı , Emirhan İki Dakikada İki Paralık Etmedim ki O İnsan  İki Paralık Değilse Onu Ne Sen , Nede Ben İki Paralık Edemeyiz Ben Sadece Bilgilendirme Yaptım. akvaristurfa2015-01-04 10:14:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirhansaracÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 407
emirhansaracÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2015 12:58
[QUOTE=akvaristurfa]Karalama Yapıyor Diyenlere Neden Karalama Yapayım Bana Bir Sebep Söyleyin Dedim ? Kimse Bir Kelime Bile Yazmadı , Emirhan İki Dakikada İki Paralık Etmedim ki O İnsan  İki Paralık Değilse Onu Ne Sen , Nede Ben İki Paralık Edemeyiz Ben Sadece Bilgilendirme Yaptım. [/QUOTE]

Fatih Kardeş Beni sakın yanlış anlama. Ben seni suçlamıyorum. Öyle bir hareket zaten haddim değil. Zaten bende onu söylüyorum. Niye karalayasın. Sen kendin dedin bana sende al kalan 15 taneyi diye. Benim hiç haberim yokken alıp 20 liradan banada satabilirdin. Ben senin dürüstlüğüne tek kelime söyleyemem. Yaptığın tek yanlış emin olamadan boyalı balık , hormonlu balık vs. adamın balıklarına laf söylemen. Analizler yapılmadan bir insanın emeğine bunları soylemek bu kadar kolay olmamalı. Ben sadece buna üzüldüm ve bunu zaten senin hayal kırıklıgınla belirttim yazında. Bende aynı olayla karşılaşsam en az senin kadar bende üzülürdüm. Artık hayırlısı olsun. Bence daha fazla birbirinizi ve birbirimizi üzmeyelim. Hobile ilgili herkesi çok seviyorum.

Saygılar Sevgiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RhayaderÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 254
RhayaderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2015 15:51
[QUOTE=polteky]

   Gerçi konu kapanmış gibi....

    Öncelikle kırmızı balıkların tamamı öldükten sonra kuru bir ortamda değilse renk verir. Bunun

hormonla veya boya dediğiniz yapay astaksantinle bir ilgisi yoktur. Öldükten sonra kendi beslediğiniz

balıkları 15-20 damla suyun içinde bekletirseniz bunu görebilirsiniz.( kötü kokar ve suya daha önce antbiyotik özellikli ilaç katmamanız gerekir). Tamamen bakterilerin balığın üzerindeki pigmentleri çürütmeye başlamasıyla alakalıdır.

    Tabii ki bu yapay astaksantin kullanılmadığı anlamına da gelmez.Hormon ise farklı bir olaydır.Hormonlu olduğunu bir süre baktıktan sonra yavru verimiyle gözleyebilirsiniz.Hormonlu balıklar ya hiç üremez ya da verimsiz ürer.(genellikle).

   Satıcı ve bu balıkların satışı konusunda bir çok arkadaş malesef haklı. Buraya yazan konu hakkında bilgili abilerimiz de satış yapıyor. Sadece bu balık para ediyor biz bundan ekmek yeriz deyip balıklama atlayanlar da satış yapıyor.

   Fakat fiyat konusunda gayet radikal yazılar var ki bunlar da malesef arkadaşların satıcılar konusundaki doğru görüşlerini sıfırlıyor. Varyete lepistes eğer varyete özelliklerini gösteriyorsa 1 liradan satılmaz. Bu ülkemize özgü bir şey değil. Tüm dünyada böyle. Bunun 1 lira ettiğini düşünen arkadaşlar malesef lepistes konusunda bilgi bakımından baya zayıf kalmışlar.

   Ben forumlardan satış yapmıyorum. Fakat sanırım bu kadar iddialı cümlelere hodri meydan deme hakkım var. Madem bu kadar kolay siz neden yetiştirip 1 liradan ilan açmıyorsunuz? Ha ben etik olarak satmıyorum diyebilirsiniz. O zaman 1 liranın size bir zararı olmaz. Buyrun varyete özelliği gösteren balıklar üretin ve bu forum üzerinden hobicilere ücretsiz dağıtın. Nasılsa çok kolay....Neden yapmıyorsunuz? Hadi hareketlenin en azından tezinizi destekleyin. Biz de helal olsun diyelim....

  Hobiciliğin dünyada nasıl yapıldığını bilmeyen kişiler lütfen hobicilikten dem vurmasın. Hobiciliğin 

gelişmesi için sermayeye...bilimsel çalışmaya...deneyime ve derneklere ihtiyacımız vardır. Siz bunların hiç birine katılmayın sonra burada laf yetiştirin diye bir anlayış olamaz.Evinde 1 veya 2 akvaryumu olan adama ülkemizde deniyor ama dünyada hobici denmez. Hobiciliğin kuralları vardır ve her hobinin içinde para öğesi vardır.Bu para gelir veya gider bunu bilemezsiniz. Ben belki bu zamana kadar 20-30 bin lira para harcadım. Kaç lepistes satarak bunu geri kazanabilirim? Paranın dönmediği yerdeki adama amatör denir hobici değil. Bu tüm dünyada böyledir. Amatörleri hobicilerin kazıklamaması gerekir o ayrı.Veya amatör olup hobiciliğe özenip balık satmaması gerekir.


[/QUOTE]

Arkadaşın konusu dışında olacak, ama ben hobici balık satmasın demedim, sadece vergisiz bir kazanç varken herkes yutturduğu fahiş fiyatlara satış yapmasın dedim. Eğer serbest piyasa diyorsanız önce piyasa içinde yer almanız lazım, bu da hiç bir denetim olmayan, vergiye tabi olmayan bir satış yaparken bu mümkün değil. Zaten bu yüzden rekabet kurulu vardır, tavan ve taban fiyatlar belirlenir, herkes istediğin istediği paradan satar ancak bu tarz işlerde olur, esnaf bile yapmaz, hiç yanındaki bakkalda 1 TL olan bir şekeri 2 TL'ye satan bir bakkal görebilir misiniz? Akvaryumcular varyete getirmenin karlı olduğunu düşünse ve üretime başlasa 10 TL fiyata full red satsalar diyelim, triosu 50 TL diyen satış yapabilir mi?

Ayrıca hobicilik ticaret olmadan olmaz demek yanlış, balık satan herkes de kendini savunmak için yalan yanlış konuşmasın artık (Ziya Bey ve bir kaç arkadaşı bunun dışında tutmak isterim, zaten websitelerine girdiğinizde görebilirsiniz, gayet ciddi ve profesyonel çalışıyorlar, bana göre fiyatları biraz haddinden yüksek ama ithalat da yaptıkları için masraflarını bilemem, bunun dışındaki arkadaşların bazıları da sırf üretim için evlerinde bir sürü ayrı akvaryum kurmuşlar, farklı cinslerden yetiştiriyorlar)

Hobicilik sadece para eden bir kaç türü üretip satmak değildir, herkes yapabilir, neden yapmıyorsunuz demişsiniz, sebebi basit, hepimizin evine 3-5 akvaryum koyacak yeri yok, çoluğumuz çocuğumuz var, kurduğumuz 1-2 akvaryumda da tek bir tür beslemektense farklı türleri bir arada beslemeyi tercih ediyoruz, ki o zaman da özel türler zaten kırılıyor, bazen daha güzel yavrular da çıkıyor, ama bunlar para etmiyor, çünkü çoğu insan o kadar ticarete odaklanıyor ki, balığın güzelliğinden ziyade genetik özellikleriyle ilgileniyor, bu kısım da bana asıl yanlış gelen bölümlerden biri, hobiyi mekanikleştiriyor, hobi olmaktan çıkarıyor. Kimse masraf çıkarmak da demesin, bir tane türden para ediyor diye çoğaltıp satmakla masraf filan çıkmaz.

Kısacası yukarda söylediğiniz şey tamamen yanlış, çünkü o işten para kazanıyorsanız profesyonelleşmişsinizdir ve hobi amatörlüktür. Bir müzik grubu kurun, stüdyoya gidin şarkılar çalın, vakit geçirin, amatörsünüzdür, ne zaman bir yerde çıkıp para kazanırsınız artık profesyonelsinizdir, bu sizin işiniz olmuştur. Amatör ile acemi de çok farklıdır, eminim akvaryum hobisi hakkında kitap yazan kişilerin çoğu balık yetiştirip satmıyordur. Ayrıca şu kadar para harcadım demek de yanlış, o zaman siz de akvaryumcu kursaydınız derler o paraya. Çok zengin olup spor araba koleksiyonu yapanlar ya da vosvos kulüplerine üye olanlar bunların hepsi hobicidir, arabalarını ya da motor parçalarını satmalarına veya bundan para kazanmalarına gerek yok, adamlar toplanıp arabalarına biniyorlar, paylaşımda bulunuyorlar, hobi budur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

poltekyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 211
poltekyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2015 17:59

     Kerem Bey yazdıklarımı anlamamışsınız. Çünkü benimle aynı şeyleri söylüyorsunuz. 

    Tek fark hobiciliğin anlamını yanlış bilmeniz. Varyete lepistesi gerçek anlamda yetiştirenlerin harcadığı emekten ve paradan haberdar olmamanız. Çünkü satılan balığı varyete lepistes olarak görüyorsunuz.Doğrusu soyunu sopunu araştırarak almanızdır ki...Bu da satılan balıkların büyük bir çoğunluğunun aslında ıskarta olduğunu görmenizi sağlar.

    Örnek verdiğiniz kulüp sayesinde arabanın değeri artar. Hem sevenleri daha bir hazla biner. Hem de satmak istediklerinde yüksek bedel isterler. Yaptıkları da gerçek anlamda hobiciliktir. Gerek maket olsun gerek su sporları ve hobileri olsun hepsinin ortak noktası paradır. Hobinin gerçek anlamda hobi olması için bizimkisi gibi bilimsel niteliği olmasa bile paraya ihtiyacı vardır. Çünkü bağlı olan hobinin gelişmesi için organizasyonlara ve birlikteliklere ihtiyaç olur. Tüm hobi sahipleri hobilerini ilerlettiklerinde bundan kazanç elde ederler. Bu kazanç harcadıklarını çıkarır veya çıkarmaz neticede bu bir iş değildir.Veya kazanç elde etmeme yoluna gidebilirler bu kişinin kendi tasarrufudur. 

    Yani kusura bakmayın şu anda siz bir hobici değilsiniz...sadece bir amatörsünüz. Ne zaman ki balıklarınız konu hakkında bilgili kişiler tarafından değer görür veya dünya standartlarına uygun balık üretirsiniz o zaman hobici olursunuz. Adam 100 tonluk havuzu salonunun ortasına dikti içini deniz canlılarıyla doldurdu diye bu adama hobici diyemeyiz. Yanlış kullanıyoruz ama malesef gerçeği bu. Hobici olmanız için tek etken de para değildir. Bilginizle ve oluşturduklarınızla ortaya çıkardığınız ürünün para etmesidir. Yani sonuçtur bu.

    Hobi eskiden kişinin boş zamanlarını geçirmek için yaptığı şeylere denirdi. Fakat şu anda dünyadaki durumu anlattığım şekilde.Benim hobim kitap okumak diyemezsiniz..çünkü zaten okumalısınız. Hobim sinemaya tiyatroya gitmek diyemezsiniz...zaten gitmelisiniz. Eski anlamda hobi artık sadece magazin sayfalarında var.....bi de gördüğüm kadarıyla akvaryumlarda.:)

polteky2015-01-04 18:05:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihkökÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 154
fatihkökÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2015 19:33
Balık satan kişiyi tanımam alanıda,kim kaça satar kim kaca alır onuda bilmem ama biz  zamanında Atfg den balık alırken  adamların fotolarına bakarak balıkların kondüsyonlarına bakarak balık istemiştik ve balıklar gelmişti ama gelen balıklarla fotoların alakasıda yoktu zaten gelen balıklara gerek yemlerle gerek diğer şekilde renklendiremediğimiz için  o balıklarında renkleri açılmıştı.

Bu gün piyasadaki hemen hemen bütün full redlerde de aynı sıkıntı var renk, adamlar bu rengi verirken sıkıntı yok biz verirken sıkıntı var niye bilinmiyor kim koyuyor bu kriteri bilinmiyor  ozaman niye kötü kim söyledi kötü olduğunu kimse not (full red beslemiyorum).

Hiç kanarya festivallerine gittinizmi, yorkshire kanaryalar vardır tanesi 1000 1500 tl eden o kuşlara renk mamaları verirler  renkleri koyulaşşın diye ama kimse sıkıntı yapmaz bu kuş niye bukadar kırmızı diye çünki bilirler renklendirildiğini herkez öyle yapıyor çünki.

Bizimde bunlara alışmamız gerek  artık lepistesciler olarak hemen hemen her balıkta var bu ithal gelirken renkler onnumara  sonrasında değişir bu kadar basit verirseniz renkyemlerini sıkıntı kalmaz


Yani satıcıyı kötülemek ne kadar doğru bilemem  yada satıcının balıklara ne kadar müdahale ettiğinide bilemem o yüzden kim haklı kim haksız karar zor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RhayaderÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 254
RhayaderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2015 19:49
Bence siz hobinin ne olduğunu bilmiyorsunuz, ayrıca amatör değilim demedim, ancak yıllardır farklı dönemlerde akvaryumlarım oldu, çevremde bu konuda epey bilgili abilerim de oldu, emin olun hiç ticaret işine girmemesine rağmen bu konuda inanılmaz bilgili hobiciler var. Varyete üretmiş olmak ayrı şey, bunlar satmak ayrı şey, kendi için üretenler de mevcut, ille hobici olmak için işi ticarete dökmek gerekmez. Varyetelerin ne kadar zor oluştuğunu gayet iyi biliyorum, merak etmeyin. Hatta şunu da biliyorum evde 5-6 akvaryumla gerçek anlamda varyete üretilmiş olmuyor, zaten fark ettiyseniz gerçekten bu işi profesyonelce yapan insanları ayrı tuttum, yoksa sizin dediğiniz gibi olsaydı 1-2 tür lepistes alıp 30-40 yavru üretip satan adam hobici iken benim gibiler hobici sayılmıyor, balıkların değerine karar veren bir heyet var nerdeyse ve dünya standartlarına uygun üretim yapmamız şart hobici olmak için, herkes kafasına göre kuralını koyuyor. O zaman bence de siz hobici değilsiniz ve anlamını da bilmiyorsunuz.

Kulüpler veya organizasyonlar arabaların değeri artsın diye kurulmaz, aynı sevdaya gönül vermiş insanlar bir araya gelebilsin diye kurulur. Bu adamlar araba olsun, bisiklet olsun kulüple değeri yükselsin, ben de alım satım yapayım amacı gütmez. Maalesef içinde yaşadığımız toplumda her şey para, hobi için para harcamanız gerekiyor doğru, her şey için geçerli, ama ille sizin de bundan para kazanmanız gerekmez hobi olması için. Size müzik grubu örneğini de verdim, o zaman bu da hobi değil, gitar çalmak da mı kitap, sinemaya gitmek gibi zaten yapılması gerekenlerden mi? Ayrıca sinemaya gitmek mutlaka yapılması gereken bir şey de değildir, film izleyeceksen evinde de izlersin.

Eski anlamda hobi yeni anlamda hobi diye de bir şey olamaz, tamam her yeri kapitalizm ele geçirdi ve sinekten yağ çıkarıyorlar, ama siz para kazanma amacı gütmeden bir çok işe emek veren insanları hobici değilsin diyerek hor görüyorsunuz farkında değilsiniz, çünkü size göre kabul görecek üretimi yapmıyorlar, sizden daha fazla balık üreten biri olsa da sayılmaz, balıklar varyete değil, dünya standartları var. Verdiğiniz emeği anlıyorum, ancak burada bir çok insan buna emek veriyor, balıkları zarar gördü mü üzülüyor, cebinden paralar harcıyor.

Mesela yazarlar veya ressamlar her zaman yayınlansın, para kazanayım diye sanatlarını icra etmez (sizin gibi her şeyin popüler kültür içinde yer aldığı sürece doğru ve gerçek olduğunu düşünen sistem mahkumları hariç, kusura bakmayın "eski anlamda hobi" demenizden sizin için doğru olanın günümüzde çoğunluk tarafından kabul gören, popüler kültüre dahil olan şeyler olduğu kanısına vardım.) Adını şu an hatırlayamadığım bir yazar vardı, neden artık yazmıyorsunuz diye sormuşlardı, cevap olarak yazmıyorum demedim sadece yayınlamıyorum demişti, bunu unutmayın, yaptıklarınız ürettikleriniz hobi olsun olmasın popüler normlara uymak zorunda değil, bundan para kazanmak zorunda da değilsiniz, hala hobicisinizdir. Para kazanırsanız da o işin esnafı olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 08:50
Şu renk konusunda tam olarak bir şey söyleyebileek var mı?

Çinliler, bizim Japon balıgı dedigimiz balıklardan besliyorlar. Balıkların renkleri çok güzel.
Hormon deyince hormon kullanmıyoruz diyorlar.
Evde balık besleyen sayısız kişinin de balık renkleri mükemmel. Evdekiler balıklarına hormon veremez sanırım. Hormon öyle kolay bulunup, balıklara verilecek bir şey degildir..
Evde besleyenlere de sorunca bizim balıklar böyle. Normal yemler,canlı yemler veriyorlar balıklara.
Peki, balıkların rengi nasıl böyle güzel oluyor?
İthalatta balıgın rengi sluyor desek bazı gelen balıklar çok güzel ve çok renkli geliyor. Onların rengi solmuyor mu?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 08:57
Merhaba, tartışmak kadar güzel bir şey yok. Herkes fikrini rahatlıkla söyleyebilmeli. Ancak, tartıştığınız konu konu başlığından uzaklaştı. Bir önceki sayfada Fatih kardeşim hakkını helal ettiğini ve konuyu kapattığını söyledi ama Fuat kardeşimden bir cevap gelmedi. Hobicilik nedir, nasıl yapılır, kimler hobicidir, kimler ticaridir? Bunu ayrı bir konu açarak tartışabiliriz. Daha bu konu kapanmadı. İki tarafın anlaşmasıyla , tatlılıkla bitmesi gerekir diye düşünüyorum. Sevgilerimle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Öğretmen AliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1210
Öğretmen AliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 12:21
http://www.atfgguppy.com/stock.html
Arkadaşlar linkteki Lepistes fiyatlarına bakarmısınız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeferÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11797,1[/B]
Kayıt: 02/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3824
NeferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 12:40
Kan önemli bir husus, böyle fiyatlar olabilir ancak ülkemiz yaşam standartları ile yurt dışı aynı değil. Orada ki canlı ile Türkiye arasında karşılaştırma yapılacaksa bununda göz önünde bulundurulması lazım. Konu içeriğinden çok fazla saptığı için başka bir şey eklemek istemem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Öğretmen AliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1210
Öğretmen AliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 13:01
[QUOTE=Nefer]Kan önemli bir husus, böyle fiyatlar olabilir ancak ülkemiz yaşam standartları ile yurt dışı aynı değil. Orada ki canlı ile Türkiye arasında karşılaştırma yapılacaksa bununda göz önünde bulundurulması lazım. Konu içeriğinden çok fazla saptığı için başka bir şey eklemek istemem.[/QUOTE]
Konu zaten saptı sapacağı kadarYani  gelir seviyeleri bizden daha yüksek olduğu içinmi 1 Lepistes 100 dolar.Bu mantık doğrultusunda yurt dışında araba ,motorsiklet,elektronik eşyanın da  bizden daha pahalı olması gerekmezmi...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 13:23
Merhaba, Ali Bey hoşgeldiniz. Verdiğiniz linkteki fiyatlar gerçek fiyatlar değil. Şöyle açıklayabilirim size, o fiyatlar her şey dahil Amerika ya sattıkları fiyatlar ve sadece 1- 2 Trio yada çift fiyatı. Yani, gümrük, kargo, veteriner, kolileme vs , tüm fiyatlar dahil. Tayland da 2-3 kişi var ve çok güzel kanları var. Bunlardan Biri Akrawat diğeri Joe Putta ismindeki şahıslar. Değişik varyeteler üretebiliyorlar ve sorduğunuzda, fiyatları çifti 200 Amerikan Doları olarak yanıtlanıyor. Verdiğiniz linkin sahibini çok çok iyi tanıyorum Presertsak isimli, şu anda üniversitede yüksek lisansını yapmakta olan genç bir adam. Presertsak daha çok işin pazarlamasını, ortağı ise çiftliklerin yönetimi ve üretim ile ilgilenmekte. Bende balık getirtiyorum ve fiyatlar web sitesinde belirtilen fiyatların çok altında. Bunun nedeni ise, ben 1-2 trio değil en az 5 trio istiyorum her varyeteden. Bu bazen elindeki stok sayısına göre 10 Trioya kadar çıkıyor. Ayrıca, gelir seviyesi olarak bizden çok gerideler. Gerideler ama balık üretiminde, bu sadece lepistes için geçerli değil, tüm balık türleri için geçerli, şartları bizden iyi. Mert'in de söylediği gibi ürettikleri balıkların kanı belli ve üretimlerini gayet güzel yapıyorlar. Benim getirttiğim varyetelerin fiyatları, 25 ila 30 Amerikan Doları arasında değişiyor ve bu fiyata, kargo, komisyon gibi fiyatlarıda ekleyince maliyetleri 80 TL leri aşıyor. Konuyu daha fazla saptırtmayalım :) . Esas konumuzda halen Fuat Kardeşimden bir cevap gelmedi. Bekliyoruz.
Sevgilerimle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirhansaracÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 407
emirhansaracÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 22:42
Ziya Abi Selamlar,

Noktayı koymussun. Saygımız sonsuz

Selamlar Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir