astronotda cinsiyet ayrımı


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2006 18:12

astronotta cinsiyet ayrımı nasıl yapılır astronotları daha bugun aldım

Lütfen imla kurallarına göre yazılarınızda düzenleme yapınız.

egemix2006-8-11 12:19:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kucukaskerÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 372
kucukaskerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2006 18:17

Astront Cichlidlerde Cinsiyet Ayrımı ve Üreme:

 

Katkılarından dolayı Sn.MEHMET MERT'e Teşekkür ederim.

Astront Cichlidlerde Cinsiyet Ayrımı ve Üreme:

"Astronotlar eş seçerler ve tek eşlidirler. Bir erkek ve bir dişi bir araya geldiğinde genelde sorun olmaz. 2 yaşına doğru (15cm+) yavru almak daha kolaylaşır. Piyasada dişi astronot yaygındır. Erkek astronot ise oldukça nadirdir. Bunun nedenini bilmiyorum ve araştırmadım. 

 
    Cinsiyet belirlemek oldukça zordur. Ancak yetişkinlerin cinsiyetini ayırabilirsiniz. Dişilerin ağızdan itibaren alın kısmı düz bir hat şeklindedir ve kolayca anlaşılır. Erkeklerin ağız bölgesi yuvarlak olup, ağız-tepe hattı dişilerdeki gibi düz değil, hafif dışarıya doğru bombelidir. Yetişkin erkeklerin alt dudakları eğiktir ve böylece toprağı daha rahat kazarlar. Bu görünümü özür olarak değerlendirenler, genelde hep dişi balık seçip satın alırlar ve sonuçta yavru alamazlar.
 
    Genelde dişileri küçük balıkları avlar ve yer. Eğer aç değillerse erkekleri canlı balık avlamazlar. Yumurtlama döneminde özellikle olmak üzere, pişmiş tavuk göğsü gibi havyansal protein vermenizi öneririm.
 
    Haziran - Eylül döneminde her ay yumurta bırakırlar. Su değişimlerine biraz dikkat etmek, eşleri hayvansal proteinlerle beslemek ve yumurtalar alınınca mantara karşı korumak için suyu ilaçlamak önemlidir. Akvaryum tabanında düz bir bölge bulunmalıdır.
 
    Yavrulama akvaryumunda başka balıkların olmaması, özellikle vatos önemlidir. Ayrıca eşlerin alışılmışın dışında rahatsız edilmesi onları strese sokar ve yumurtalarını dölleyemezler ya da yiyebilirler. Yavrulamadan önce eşler kafalarını sallarlar ve çiftleşmeye hazır olduklarını birbirine bildirirler. Akvaryumda bir yer tutup orayı temizler ve korurlar. Yavrulama genelde 02-04 saaatlerinde yani gece olur. 150-2000+ yumurta bırakırlar. Yavrular kirpik büyüklüğünde çıkarlar. Normal yavru bakımı uygulanır. Eşler yavrularını korurlar.
 
    Bu balıklar genelde agrasif değillerdir. Aç bırakmayın, normal bir kaç tane hazır yem tanesi ile doymazlar. Pişirilmiş tavuk/balık verin.
 
     Bulabilirseniz akvaryuma sadece bir çift astronot koyun. En uygunu budur.
 
     Normal çeşme suyunda yaşayabilirler ancak üreme dönemlerinde yumuşak su daha iyi olur. Bunu filtrenize bir miktar kireç tutucu reçine koyarak sağlayabilirsiniz."
 
Sağlıklı Balıklarınızla Mutlu Günler Dilerim.


KEREM AÇIKGÖZ'DEN ALINTI'DIR

BU ARADA KEREM BEY'E TEŞEKÜRLER,SAYGILAR.....

stranger2006-8-10 19:31:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2006 12:08
ilginizden dolayı tesekurler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir