Astronot balığı hakkında bilgi


mertykÇevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 808
mertykÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2013 00:10
Merhaba arkadaşlar son zamanlarda çoğu kişi astronot balıği beslemeye başladı bende yeni başlayanlar için astronot balığı hakkında kısaca bi özet geçmek istedim.                                                                                                                                                          
Arkadaşlar astronot balıkları gerçekten çok büyük boylara ulaşabilen canlılardır.Bu yüzden küçük akvaryumlarda kesinlikle beslenmemelidir.Kendi boyundan küçük balıklarla beslenmemelidir.Ağzına sığacağı bütün balıkları yerler.balık başına 250,300 litre hacim gerekir 2 astronot için 350 litre yeterli olacaktır.Koloni içinse 500 litreden daha küçük akvaryumlarda beslenmemelidir.

Yem konusuna gelirsek fazla yem seçmezler ama küçükkenden çok çeşitli yemlerle beslenmelidirler.Yoksa büyüyünce yem seçebilir.canlı yemlerle beslendiğinde daha hızlı bir şekilde büyür.Ben genellikle kan kurdu ve kurutulmuş su piresi öneriyorum

Üreme konusunda ise astronot balıklarının dişimi erkekmi olduğu anlaşılabilinmesi için en iyi yöntem koloni halinde beslenmelidir.Eş tutanlar kalır tutmayanlar ise geri verilir.

Astronot balıkları sahiplerini tanır elinizden yem yiyebilir size küsebilir.Ona nekadar ilgi gösterirseniz sizi okadar iyi tanır.

Astronot balıkları kendi türleri dışinda arawona ile beslenebilir.green terror ile beslenebilir.Fakat çok büyük hacimlerde böyle bir karma yapabilirsiniz.Bu arada vatoz ile besleyecekseniz vatozun büyük olması gerekllidir Astronotun akvaryumunuza alıştıltan ve büyüdükten sonra tankınıza yeni gelen balıği kabul etmesi zaman alabilir.

Benden şimdilik bu kadar zaten buraya kadar okumuş iseniz astronotla ilgili baya bilginiz olmuş demektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TrophZeusÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 593
TrophZeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2013 05:12
Konu hakkında zaten geniş kapsamlı bir makale mevcut,yinede bulunmasında fayda var.Teşekkürler. http://www.akvaryum.com/oskar_(astronot)_makaler_12_1285.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir