Asma kökü-dalı


CihanOzcelikÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2014
İl: Ankara
Mesaj: 97
CihanOzcelikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2015 23:07
Merhaba

1 ay öncesinde topladığım dal ve kök




1 aydır iyice kuruması için güneşte bıraktım kalın olan bölümlere 3-5 delik açtım





yarın kaynar suda bekletip akvaryuma almayı düşünüyorum. Daha önceden tecrübesi olan arkadaşlar varsa tavsiyelerini alabilirim. Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mardekÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 578
mardekÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2015 23:38
Ben de benzer şekilde doğadan topladığım kökleri aylarca yaz sıcağında beklettim, tam anlamıyla fosilleşmiş hale geldiler. Bu kadar kurutmaya rağmen tanka koyduğumda ilk zamanlar beyaz jelimsi sıvı kustu dallar. Bunların balıklara herhangi bir zararı olmadı ve zamanla kayboldular. Benzer durumla karşılaşabilirsiniz, korkmaya panik yapmaya gerek yok yani ;)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CihanOzcelikÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2014
İl: Ankara
Mesaj: 97
CihanOzcelikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2015 23:50
[QUOTE=mardek]Ben de benzer şekilde doğadan topladığım kökleri aylarca yaz sıcağında beklettim, tam anlamıyla fosilleşmiş hale geldiler. Bu kadar kurutmaya rağmen tanka koyduğumda ilk zamanlar beyaz jelimsi sıvı kustu dallar. Bunların balıklara herhangi bir zararı olmadı ve zamanla kayboldular. Benzer durumla karşılaşabilirsiniz, korkmaya panik yapmaya gerek yok yani ;)

[/QUOTE]

ilk denemem de başıma geldi bu şeffat katman. korkup çıkartmıştım ancak biraz araştırma sonucu zararsız olduğunu ve vatozlar ile sorunun çözüldüğünü öğrendim bu sefer daha tecrübeli gidiyorum 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mardekÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 578
mardekÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2015 00:00
Hadi bakalım hayırlısı...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

braweheartÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 330
braweheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2015 00:19
Korkmadan kullanabileceğiniz harika bir malzemedir, sadece FIRINLAMANIZ olası tüm aksilikleri(Pamuklaşma , dezenfekte vs.) ve ağacın dayanımını arttıracaktır. Evdeki fırına sığarsa takriben 1 saat 90 c  ara,ara fırın kapağını açıp gözlemlersiniz,yanmasın.Sığmaz ise Bir ekmek,lahmacun vs... fırınına rica edersin yada üretken Türk zekasını kullanıp kendi portatif fırınını bile icad edebilirsin.Sağlıkla kal..Selamlar. braweheart2015-05-12 10:08:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir