Aşama aşama su kaplumbağası kuru alanlarım


azraelÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2013
İl: Mugla
Mesaj: 9
azraelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2013 01:34
Yeni başlayan arkadaşlara biraz da fikir vermek gayesiyle paylaşmak istedim.
Kuru alan evrimleşmem bu şekilde oldu:



1. Sıradaki kuru alanım bebek kaplumbağalar için ideal. "gazbeton" diye de bilinen, su yüzeyinde batmayan hafif bir tuğla gibidir. Bebek kaplumbağaların ağırlığı da düşünülecek olursa; 4-5 ay sizi rahat rahat idare edecektir. Tek yapmanız gereken vantuz yardımıyla sabitlemek. 2. Sıradaki kuru alanım ise; straforun üzerine çim halı dikerek gerçekleştirdiğim bir kuru alan. Bana göre bu en ideal ve pratik olanı. Tek yapmanız gereken strafora şekil vermek ve üzerine "suya dayanıklı" çim halıyı dikmek/yapıştırmak. Sabitlemek için de straforun içini oyarak hırdavatçılarda satılan "L" demirlerden yerleştirmeniz yeterli. 3. Kuru alanım da, akvaryumumun ölçülerine göre kestirdiğim camlardan oluşturarak, akvaryumun üzerine kat çıkmak suretiyle gerçekleştirdiğim kuru alan. Üzerine suya dayanıklı kaliteli bir çim halı yapıştırdım. Suya temas eden yuvarlık kısım "polikarbon" adında camdan 19 kat sağlam ve salınım yapmayan bir malzeme.

1. Sıradaki kuru alanım bebek kaplumbağalar için ideal. "gazbeton" diye de bilinen, su yüzeyinde batmayan hafif bir tuğla gibidir. Bebek kaplumbağaların ağırlığı da düşünülecek olursa; 4-5 ay sizi rahat rahat idare edecektir. Tek yapmanız gereken vantuz yardımıyla sabitlemek. 

2. Sıradaki kuru alanım ise; straforun üzerine çim halı dikerek gerçekleştirdiğim bir kuru alan. Bana göre bu en ideal ve pratik olanı. Tek yapmanız gereken strafora şekil vermek ve üzerine "suya dayanıklı" çim halıyı dikmek/yapıştırmak. Sabitlemek için de straforun içini oyarak hırdavatçılarda satılan "L" demirlerden yerleştirmeniz yeterli. 

3. Kuru alanım da, akvaryumumun ölçülerine göre kestirdiğim camlardan oluşturarak, akvaryumun üzerine kat çıkmak suretiyle gerçekleştirdiğim kuru alan. Üzerine suya dayanıklı kaliteli bir çim halı yapıştırdım. Suya temas eden yuvarlık kısım "polikarbon" adında camdan 19 kat sağlam ve salınım yapmayan bir malzeme.
azrael2013-09-17 01:35:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bünyo123Çevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 173
bünyo123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2013 17:16
Konuyu takipteyim bende iyi bişey yapmayı düşünüyorum tosbalarıma  benim kaplumbağalar bunlar iyi bir kuru alan yapıcam bende : http://www.akvaryum.com/forum/kaplumbaga_mekanim_(30_lt)_k715274.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir