artık yenı türler edinelim.
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2009 23:19
Arkadaslar forumda sürekli tropheus, sarı prenses, snow prenses, frontosa, yunus başlıkları görmekten hep aynı akvaryumlara bakmaktan sıkılmadınız mı?.Artık sizcede yeni türler keşfetme (deneyim sahibi olma) zamanı gelmedımı. Bence bellı bır grup olusturalım.İsteyenler grubumuza katılsın.Daha değişik bulunmayan türler edinelım ve gelısımlerını sureklı bu akvaryum.com da diğer arkdaslarımızla paylasalım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2009 23:21
Muhammet kardeşim dedigin gibi bende artık sıkıldım sp,yunus,aysmen gibi türlerden artık daha degişik malawi türleri edinme zamanı geldi her aradıgım tür ist yada şehir dışıında oldugu için edinmekte çok zorlanıyorum yani edinemiyorum gibi ama artık degişim zamanı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2009 23:27
Evet.Yeni türler edinmenin vakti geldi.Fakat yani türleri edindirmek zor iş.Ülkemizdeki hobicilerin çoğu yeni türlere gözünü yummakla kalmıyor ve yayılmasını engelliyor.Ayrıca yunus,sarı prenses gibi balıklar besleyenlerin yeni türlere geçmesi için balıkları bedavaya dağıtmanız gerekli.Nedense hobicilerin çoğu yeni türlere ilgi duymuyor.Buda üzülmemiz gereken bir durum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2009 23:30
Ben bu konuda elımden gelenı yapacagım Bulgaristana gidince oradakı pet shoplardakı değişik türlerden getirecegim.Orada insanların ilgi alanı daha farklı daha değişik türler seciyorlar.
krall 2009-02-14 23:33:29
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2009 23:48
[QUOTE=krall]Arkadaslar forumda sürekli tropheus, sarı prenses, snow prenses, frontosa, yunus başlıkları görmekten hep aynı akvaryumlara bakmaktan sıkılmadınız mı?.Artık sizcede yeni türler keşfetme (deneyim sahibi olma) zamanı gelmedımı. Bence bellı bır grup olusturalım.İsteyenler grubumuza katılsın.Daha değişik bulunmayan türler edinelım ve gelısımlerını sureklı bu akvaryum.com da diğer arkdaslarımızla paylasalım. [/QUOTE]
Arkadaşlar yeni türlerden ziyade beslemediğimiz türlere yönelirsek hobide sıkılma denen bişey olmaz.
aydinmetin 2009-02-14 23:50:37
Sitenin tatlı su canlıları bölümünde 15-20 grup altında tahminen 500 ün üstünde balığın tanıtımı yapılmaktadır. Ülkemizde bu balıkların çoğu mevcut. Ayrıca malawi türlerinden mbunanın onlarca varyetesi ve türü yayılmaya başladı. Her ay başka balık beslesek bile balıkların herbirini beslemeye ömrümüz yetmez.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2009 23:58
Yeni türlere yönelmediğimizi yönelinmediğini nerden çıkarıyorsunuz forumumuzda bir çok nadir tür konuşulmakta iyi araştırsanız iyi olur.
Buyrun Size Elongatus Mpanga Bu Türlerden Sadece Birisi...
Maşallah Demeyi Unutmayın
Buyrun Size Elongatus Mpanga Bu Türlerden Sadece Birisi...
Maşallah Demeyi Unutmayın
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2009 23:58
Siz bizim amacımızı tam olarak anlamıs değilsiniz. Örneğin; Salousı diyelim yakın zamanlarda yayılmaya başladı ancak bu balık bayağı büyük bır kitlade var olsun.Bizde sureklı bunu gormekten hep aynı başlıklardan sıkılıyoruz.SÜrekli sarı prenses akvaryumum, Yunus akvaryumum.Sitemizde Tatlı su canlıları bölümünde olmayan bir sürü cesit var onalr olabilir mesela.(Bizim hedefimizde)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2009 23:59
[QUOTE=FrequenCy]Yeni türlere yönelmediğimizi yönelinmediğini nerden çıkarıyorsunuz forumumuzda bir çok nadir tür konuşulmakta iyi araştırsanız iyi olur.
Buyrun Size Elongatus Mpanga Bu Türlerden Sadece Birisi...
Maşallah Demeyi Unutmayın
[/QUOTE]
Buyrun Size Elongatus Mpanga Bu Türlerden Sadece Birisi...
Maşallah Demeyi Unutmayın
[/QUOTE]
Bende bu kitleyi arttırmaktan yanayım zaten.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2009 00:20
[QUOTE=krall]Akvaryum.com da olmayan bir tür daha clarias batractus.Bir tür kedi balığı yayına benziyor ama çok gösterişli.[/QUOTE]
Sizi bu çabanızdan dolayı tebrik ederim. Ama isim söyleyerek balık tanıtımı yaparsanız kimse ilgilenmez. Balığın bir fotoğrafını koyarsanız hatta akvaryum içindeki koloni fotoğrafını bulabilirseniz bu balığın çoğalmasında öncü bile olabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2009 00:34
Buyrun:
krall 2009-02-15 00:34:53
Clarias Batrachus Asya Yayın Balığı
Clarias kedi balığı doğada Sri-Lanka, Doğu Hindistan, Pakistan, Malezya, Kamboçya, Vietnam ve diğer birçok doğu asya tropik sularında yaygın olarak bulunmaktadır. Sıklıkla Kamboçya ya kadar uzanan Mekong nehrinde bulunurlar.
Nehrin denize açıldığı acı su ortamlarında bile yaşayabilirler. Nehir etrafındaki bataklılarda, küçük su birikintilerinde, Pirinç tarlalarında ve çamurlu sularda yaşarlar. Oksijenin yetersiz olduğu durumlarda sudan çıkıp çırpınarak adeta yürüyerek başka bir su birikintisine doğru yol alırlar, özellikle yağışlı sezonda sel ve nehir yataklarının taştığı durumlarda, yeni su birikintilerinin oluşması üzerine beğenmedikleri ortamdan çıkıp uzun süre karada yol alarak yeni yaşam bölgelerine ulaşabilirler. Kurak dönemin gelmesi ve sellerin oluşturduğu su birikintilerinin yetersiz kalması üzerine, geldikleri Mekong nehrine tekrardan geri dönerler. Yerli halk tarafından yiyecek amaçlı avlanırlar.
1960ların ortasında Amerika ya Pangera Aquarium şirketi tarafından hobicilere sunulmak amacıyla ilk olarak Florida ya getirildiler. Ancak kaçmayı !!!! başaran balıklar Florida nın çamurlu nehir yataklarına da ulaşmayı başarır. 1970 lerde Kuzey Amerika ya sunulan en zararlı yabancı canlı olarak tanımlanır. Seçici olmayan diyeti sebebiyle kısa sürede Florida nın tüm bölgelerine ulaşır ve yerli türleri tehdit eder duruma gelir. O kadar ki nehir kenarındaki evlerin havuzlarına bile girdikleri bildirilmiştir. Kurak dönemlerde
inanaılmaz adaptasyon yeteneği nedeniyle bölgenin dominant avcısı konumuna gelir.
AKVARYUMLARDA CLARIAS BATRACHUS
öncelikle, Amerika da yaşıyorsanız ve bu balıktan besliyorsanız yasalar gereği onu hemen öldürmeniz gerekmektedir, yukarıda anlattığım ekolojik nedenlerden ötürü. gerekmektedir...
Gündüzleri nisbeten korkak ve utangaç görünse de akşamları öylesine hareketleniyor ki akvaryum suyunu taşırıyor, ısıtıcınızı bile kırabiliyor.
Yem zamanı gelince ise onun önünde hiç birşey duramıyor.
Herzaman herşeyi yemeğe hazırdır. Muzdan tutun da tavuğa kadar herşeyi sorunsuz tüketir, omnivordur. İnanılmaz bir büyüme hızı vardır. Haftadan haftaya bile farkedilebilir. Akvaryumunuzda bu balıklardan beslemek istiyorsanız en az 250-300Lt lik bir akvaryumunuz olmalı. Kısa sürede 30cm olacaklarından, yüksekliğinden çok uzunluğu fazla olan bir akvaryum seçmelisiniz.
Anatomi:
Clariidae ailesinin iri fertlerindendir. Doğada 60cm e kadar, akvaryumlarda ise 35-40cm e kadar büyüyebilirler. Uzun bir vücut yapısına sahiptirler, dorsal ve anal yüzgeçleri boyun bölgesinden kuyruk yüzgecine kadar uzanır. Ağız çevresinde simetrik yerleşmiş 4 çift duyu organı uzanır, ağzın yanlarında ise çok küçük bir çift göz yer alır.
Dişleri geniş bir taban üzerinde yer alır ve tek amacı ağıza giren avın geri çıkmasını engellemektir. Asıl işi balığın boğazındaki bir çift ezici diş üstlenir.
Rengi, beyaz, üzerine ise kahverengi lekelenmeler şeklinde dağılır. İkincil bir solunum organına sahip olduğundan atmosferik havayı bir süre soluyabilir, bu yeteneği nedeniyle kara yoluyla başka sulara ulaşabilir. Akvaryum suyunu nekadar oksijenlendirseniz de 10-15 dakika aralıkla hızla su yüzeyine çıkıp hava soluyor.
Su Kalitesi:
Su kalitesi konusunda pek titiz değildir. Adapte olması kolaydır. Ancak akvaryumunuzun suyu onu rahatsız edecek kadar kötüyse tankınızın üzerini sıkıca kapatmanız gerekmektedir. Küçükken çok sorun olmayabilir, ama büyüdükten sonra gerçek anlamda sağlam bir kapak düşünülmelidir.
pH hafif asidik tutlmalıdır, 6.5-7.0 arası.
Sıcaklık 16-26 derece santigrat arası uygundur. Yaz aylarında 35 dereceye kadar yükselen akvaryumumda her 15 saniyede bir hava almaya çıkıyorlardı. Kış aylarında ise ısıtıcısız 18 derece dolaylarında oluyordu.
Dekorasyon-Ortam:
Akvaryumda, balığın saklanması için bolca geniş yerler yapmalısınız, ışık almayan bölgeler olmalı. Bitki doğal ortamına daha yakın bir ortam sağlayacaktır, ancak saklanacağı yerler yeterli deşilse kafasını kuma sokup tüm bitkilerin su üzerinde yüzmesine sebep olacak. Kumun altına girip tüm vücudunu kumla örtüyor ve sonra kumun içinde ilerlemeye çalışıyor, tabi bu sırada akvaryumunuz bulanık ve dağınık bir hal alır. O yüzden karanlık saklanma yerleri, bitki de beslemek istiyorsanız şart.
Yemleme:
Her türlü yemi tereddüt etmeden yer ancak tavsiye edilen dana yüreği, kan kurdu, balık , brüksel lahansı, ve çeşitli meyveler. Diyetinde hem hayvansal hemde bitkisel öğeler bulunmalıdır. Yemlemenin hemen arkasına dikkati çeken devasa göbeğidir. Yeterince yemlenirse göbeği yumruk kadar olur. Böyle bir durumda bir kaç gün aç bırakılmalıdır.
Diğer balıklar:
Akvaryumdaki diğer balıklar büyük olmalıdır, ancak bu şekilde bu arsızın gazabından korunabilir. Tinfoil, Köpekbalığı ve büyük Orta Amerika Cichlidleri önerilebilir.
Clarias kedi balığı doğada Sri-Lanka, Doğu Hindistan, Pakistan, Malezya, Kamboçya, Vietnam ve diğer birçok doğu asya tropik sularında yaygın olarak bulunmaktadır. Sıklıkla Kamboçya ya kadar uzanan Mekong nehrinde bulunurlar.
Nehrin denize açıldığı acı su ortamlarında bile yaşayabilirler. Nehir etrafındaki bataklılarda, küçük su birikintilerinde, Pirinç tarlalarında ve çamurlu sularda yaşarlar. Oksijenin yetersiz olduğu durumlarda sudan çıkıp çırpınarak adeta yürüyerek başka bir su birikintisine doğru yol alırlar, özellikle yağışlı sezonda sel ve nehir yataklarının taştığı durumlarda, yeni su birikintilerinin oluşması üzerine beğenmedikleri ortamdan çıkıp uzun süre karada yol alarak yeni yaşam bölgelerine ulaşabilirler. Kurak dönemin gelmesi ve sellerin oluşturduğu su birikintilerinin yetersiz kalması üzerine, geldikleri Mekong nehrine tekrardan geri dönerler. Yerli halk tarafından yiyecek amaçlı avlanırlar.
1960ların ortasında Amerika ya Pangera Aquarium şirketi tarafından hobicilere sunulmak amacıyla ilk olarak Florida ya getirildiler. Ancak kaçmayı !!!! başaran balıklar Florida nın çamurlu nehir yataklarına da ulaşmayı başarır. 1970 lerde Kuzey Amerika ya sunulan en zararlı yabancı canlı olarak tanımlanır. Seçici olmayan diyeti sebebiyle kısa sürede Florida nın tüm bölgelerine ulaşır ve yerli türleri tehdit eder duruma gelir. O kadar ki nehir kenarındaki evlerin havuzlarına bile girdikleri bildirilmiştir. Kurak dönemlerde
inanaılmaz adaptasyon yeteneği nedeniyle bölgenin dominant avcısı konumuna gelir.
AKVARYUMLARDA CLARIAS BATRACHUS
öncelikle, Amerika da yaşıyorsanız ve bu balıktan besliyorsanız yasalar gereği onu hemen öldürmeniz gerekmektedir, yukarıda anlattığım ekolojik nedenlerden ötürü. gerekmektedir...
Gündüzleri nisbeten korkak ve utangaç görünse de akşamları öylesine hareketleniyor ki akvaryum suyunu taşırıyor, ısıtıcınızı bile kırabiliyor.
Yem zamanı gelince ise onun önünde hiç birşey duramıyor.
Herzaman herşeyi yemeğe hazırdır. Muzdan tutun da tavuğa kadar herşeyi sorunsuz tüketir, omnivordur. İnanılmaz bir büyüme hızı vardır. Haftadan haftaya bile farkedilebilir. Akvaryumunuzda bu balıklardan beslemek istiyorsanız en az 250-300Lt lik bir akvaryumunuz olmalı. Kısa sürede 30cm olacaklarından, yüksekliğinden çok uzunluğu fazla olan bir akvaryum seçmelisiniz.
Anatomi:
Clariidae ailesinin iri fertlerindendir. Doğada 60cm e kadar, akvaryumlarda ise 35-40cm e kadar büyüyebilirler. Uzun bir vücut yapısına sahiptirler, dorsal ve anal yüzgeçleri boyun bölgesinden kuyruk yüzgecine kadar uzanır. Ağız çevresinde simetrik yerleşmiş 4 çift duyu organı uzanır, ağzın yanlarında ise çok küçük bir çift göz yer alır.
Dişleri geniş bir taban üzerinde yer alır ve tek amacı ağıza giren avın geri çıkmasını engellemektir. Asıl işi balığın boğazındaki bir çift ezici diş üstlenir.
Rengi, beyaz, üzerine ise kahverengi lekelenmeler şeklinde dağılır. İkincil bir solunum organına sahip olduğundan atmosferik havayı bir süre soluyabilir, bu yeteneği nedeniyle kara yoluyla başka sulara ulaşabilir. Akvaryum suyunu nekadar oksijenlendirseniz de 10-15 dakika aralıkla hızla su yüzeyine çıkıp hava soluyor.
Su Kalitesi:
Su kalitesi konusunda pek titiz değildir. Adapte olması kolaydır. Ancak akvaryumunuzun suyu onu rahatsız edecek kadar kötüyse tankınızın üzerini sıkıca kapatmanız gerekmektedir. Küçükken çok sorun olmayabilir, ama büyüdükten sonra gerçek anlamda sağlam bir kapak düşünülmelidir.
pH hafif asidik tutlmalıdır, 6.5-7.0 arası.
Sıcaklık 16-26 derece santigrat arası uygundur. Yaz aylarında 35 dereceye kadar yükselen akvaryumumda her 15 saniyede bir hava almaya çıkıyorlardı. Kış aylarında ise ısıtıcısız 18 derece dolaylarında oluyordu.
Dekorasyon-Ortam:
Akvaryumda, balığın saklanması için bolca geniş yerler yapmalısınız, ışık almayan bölgeler olmalı. Bitki doğal ortamına daha yakın bir ortam sağlayacaktır, ancak saklanacağı yerler yeterli deşilse kafasını kuma sokup tüm bitkilerin su üzerinde yüzmesine sebep olacak. Kumun altına girip tüm vücudunu kumla örtüyor ve sonra kumun içinde ilerlemeye çalışıyor, tabi bu sırada akvaryumunuz bulanık ve dağınık bir hal alır. O yüzden karanlık saklanma yerleri, bitki de beslemek istiyorsanız şart.
Yemleme:
Her türlü yemi tereddüt etmeden yer ancak tavsiye edilen dana yüreği, kan kurdu, balık , brüksel lahansı, ve çeşitli meyveler. Diyetinde hem hayvansal hemde bitkisel öğeler bulunmalıdır. Yemlemenin hemen arkasına dikkati çeken devasa göbeğidir. Yeterince yemlenirse göbeği yumruk kadar olur. Böyle bir durumda bir kaç gün aç bırakılmalıdır.
Diğer balıklar:
Akvaryumdaki diğer balıklar büyük olmalıdır, ancak bu şekilde bu arsızın gazabından korunabilir. Tinfoil, Köpekbalığı ve büyük Orta Amerika Cichlidleri önerilebilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2009 00:46
Bahsettiğiniz türde konu başlıkları mevcut.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir