Artık kaplumbağa bakamıcam


DoqannÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2012
Mesaj: 17
DoqannÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2012 19:08
Arkadaşlar Son 1 haftadır Ray yani kaplumbağam için ailemle kavga ediyorum. artık bakmama izin vermiyorlar. Ve Bu Yüzden Kaplumbağam izmir içi Ray'ı Sahiplendirip diğer Ekipmanları satıcam.
Akvaryumum Uzunluk 50 Genişlik 23-24 Cm falan yükseklik 30 cm Kuru alanıyla birlikte   içinde 3 kilo silis kum ve arka fon bulunmakta buyrun resmi 
Ve Rs Electrical markalı iç filte istediğiniz zaman şelale filtre takabilirsiniz fiyatı 10 Lira 
     Rs electrical 100 Watt ısıtıcı 
     Spot lamba ( kuru alan lambası ) 
     Dip Çekim Aparatı 
     Büyük yosun topu bitkisi 
 Ve Sıra Yemlerimize geldi.
Sera Raffy I yemi (karides)  içi Doludur
Sera Reptil Carnivor Yemi Daha Yarısına bile inmemiştir 8 lira
Ahm Marin Fish yemi  lira
Devit 3 ve Gaga taşına ücret istenmez
 Ve Son olarakda 11 aydır baktığım Ray'im kabuk boyu 7cm
 
İzmir içi
HEPSİ TOPLAM 25TL Doqann2012-09-29 20:35:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bako39Çevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2012
İl: Kirklareli
Mesaj: 412
bako39Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2012 19:30
Geçmiş olsun kardeşim iyi satışlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pelerinlikediÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6658,2[/B] [B]8038,3[/B]
Kayıt: 02/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1148
pelerinlikediÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2012 20:36

sahibinden.com hayvan sahiplendirme kısmı ve sitemizin diğer canlılar kısmına da ilan verirseniz daha kolay alıcı bulursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DoqannÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2012
Mesaj: 17
DoqannÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2012 20:23
.Doqann2012-09-29 20:39:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2012 11:29
Cidden çocukların ve gençlerin aileleri tarafından maalesef canlı beslemesine karşı gelinmesine, doğayı, hayatı, ölümü tanımasına engel olunmasına, gençleri bu masum konularda merak salarak etrafındaki arkadaş çevresinin canlılara hürmeti olan, veya bilgisi olan insanlardan edinmesine vesile olunmasına, sorumluluk anlayışının gelişmesine, araştırma ruhuna katkıya, sıkıntılı zamanlarda çocuğun veya gencin kendini bu tür hobilerden uzak kalmasına vesile olup gençlerin sıkıntıları, streslerini atmaları için buldukları bu masum yolların önünün kesilmesine, bizleri apartman hayatına tıkılmak zorunda bırakan şartlarımızı azıcık atlatmamızı sağlayan canlı sevgisini doğa sevgisini yaşamamıza, İzin verilmemesine
Eğer canlıyı besleyecek kişinin, besleyeceği canlıya bakabilecek pozizyonda olmaması (Maddi manevi), Yaşının besleyecek canlıya uygun olup olmaması, astım gibi kişiye zararı olabilecek bir rahatsızlık duyulmaması, temizlik kurallarını ve önemini algılayacak yaşta olmaması, gibi haller haricinde izin vermeyen aile ve eşlere öyle bir üzülüyorumki.
Ne kaybettiklerini bilmiyorlar ve HATA yapıyorlar kesinlikle.
Ondan sonra vicdansız çocuklar, gençler yetiştirmiş oluyoruz toplumca, ondan sonra kötü arkadaşlar farklı ve esasında onaylanmayacak meraklar hatalar yapıyor gençlik,
Sonra aileler  inkar ediyor. Neden bu çocuk böyle oldu, şöyle oldu, Bu kadar basit bir canlıyı beslemesine bile destek vermezsen o çocuk  o genç nereye yönelsin. Kahveye mi gitsin, araştıracağı merağı elinden aldın isteğini törpüledin o genç şimdi oturup canlısı ile ilgili paylaşımlarda bulunacakken kendini güzel bir tünek temiz bir akvaryum görsel bir güzellik ve canlıyı mutlu edebildiğini düşünerek MUTLU olacağını düşünecekken neden alıyorsun elinden o duyguyu. Tabiki herşeyin fazlası zarar ama biraz da desteklemeli aileler evlatlarını.
 
Üzülme benim annemde pek onaylamazdı evde canlıyı titiz bir insandır. Kısıtlı hayvanlar baktım. Şimdi az çok mantık çerçevesinde canlılara sahibim. Bence okuyun bilgileri kulağınıza asın. Bir gün gelecek istediğiniz canlıyı besleyecek imkanınız olacak o gün bu edindiğiniz bilgiler size kaya gibi destek gelecek.
 
Vede ailenize tatlı bir dille sizin için bu kaplumbağa beslemenin önemini ve ne kadar mutlu olacağınızı. Sorumluklarınızı yerine getirmek için dahada çaba harcayıp çok daha başarılı olmak için bu canlıyı beslemenin sizi nasıl motive edebileceğini aktarın. Daha doğrusu algılatmaya çalışın. Çok değil az öz vurucu cümlelerle ikna etmeye çalışın.  Olayı çatışmaya döndürmeyin sadece anlaşılmak istediğinizi anlatın yeter. Olumlu veya olumsuz karar verebilirler bunları aileniz ile paylaşın.
Yani sizin körü körüne bu canlıyı isteyip inad etmek yerine o canlının size katacaklarını aktarın.
Bende maalesef annemle bu konularda çok çatıştım ancak ilk hamlelerimde başarısız olsamda ara ara sıkıntımı dile getirmek dönem dönem işe yaramıştı.
Şimdi evliyim eşim, işim, 2 Maaşallah çocuğum ve bir kısım canlıya sahibim. Allah cümlesine en az benimki gibi bir hayat nasip etsin. Kanaat etmek elindekiler ile mutlu olmak en büyük zenginlik.
Kolay gelsin.
canan numan2012-10-01 11:30:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

beddeshÇevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 31
beddeshÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2012 11:17
Ray'i umarım için rahat bir şekilde sahiplendirirsin. Ayrılacağınız (ayrıldığınız için üzüldüm) için üzüldüm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir