Artakua marka yem hakkında.


DiscusTurkÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 29/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 354
DiscusTurkÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2013 20:44
[QUOTE=tlgtck]Rotifer tamamlayıcı yem olarak yabancı sitelerde  çok fazla önerilmektedir [/QUOTE]

 Zenginleştirilmiş olması burada önemli olan.Yani bu üründe -60 - -70 derecede dondurularak buharlaştırılmış alglerle zenginleştirilmiş artemia rotifer vs. var.Kısaca hiç bir besin değeri kaybedilmemiş olması süper bir etken.Kalite olarak zaten muadili olmayan bir ürün olduğunu düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Altug AyhanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2006
İl: Elazig
Mesaj: 932
Altug AyhanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2013 00:24
 Konuyu görünce baştan sona okudum.Ürün ilk çıktığında 100gr lık ürünlerden 2-3 paket kullanma fırsatı bulmuştum ve gerçekten süper olduğuna kanaat getirdim. Daha sonrasında ise hobiye ara vermek zorunda kaldım bir nedenden dolayı.Ciklit yavrularım çok hızlı bir şekilde büyüdüler.Lezzet konusuna gelince bu çok görecelidir bence fakat benim farklı akvaryumlarımdan bir kaç tür ilk günler naz yapsada sonralardan yeme onlarda bayıldılar.
 Birazda işin milliyetçiliğine kaçıyorum belki ama gerçekten çok memnun kaldım ve hobiye geri döndüğüm zaman listeme koyacağım yemlerin en başında geliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2013 02:38
Tolga dostum singapuru bilmem ama avrupada cogu hobici ev yapimi yemi bilmiyor bende kotu birsey demiyorum. Sonucta eczanede ilac varken ilac icat etmek.nekadar dogru olur tartisilir.Sonucta bu isin bir dozaji olmali sundsn bukadar bundan bukadar koyalim diyerek recete hazirlamak nekadar dogru bilemiyorum bunun bir literatoru varmi neye gore hazirlanmis ben Troplar icin konusuyorum hassas baliklar malum avrupalida boyle dusunuyor sifir risk dogru veya yanlis avrupada cogunluk boyle imis. Ayrica.yerli yemi bende destekliyorum nevar sanki yem listeme birtanede yerli marka eklerim tartismaya bile gerek yok bunu ama kusura bakmayin mercedes vereceklerse yerli mali diyede bisiklete binmem destege karsilik kalite artacak seve seve alirim yerli yem ama mantiken su var her iste oldugu gibi bugun ben geldim biz superiz yok boyle birsey yillarin firmalari argeleri arastirmalari tecrubeleride yem icerigine etki eden bilgi birikimlerdir literatore bakip yem boyle yapiliyor mantigiyla yola ancak cikabilirsin yolu yarilamak icin arabanin km saati biraz yukselmis olmali neyse biraz uzattim.ama kaliteden yanayim yerli ithal hic farketmez anne sutune en yakin hangisiyse akvaristler onun pesinde katkisiz yem olabilirmi ev yapimi yemde bile kullanilan ispanak sebze bile kimyasal gubrelerle hormonla besleniyor bukadar detayci arkadaslar varken onuda yazim dedim buda ince bir detay. Ben bu yem.markasins kardi degilim ama o bu super derken neye gore iyi onu biliyormuyuz bsliginizi buguturken rengini guzellestirirken belkide bsliginizin omrunu kisaltiyor ama bunu uzman biyolog ve muhendislerle yapan firmalarda sanirim fantezi olsun diye yapmiyordur illaki bir gomlek fark vardir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2013 09:19

Aynen dediginiz gibi. Yemde nişasta,küspe,elli çeşit un,renklendirici ve çeşitli katkılar var. Ev yeminin de bilimselliği yok. % kaçı protein acaba? Omega One organıx en  mantıklısı görünüyor. Türkiye’de yemler (% 90-95) oranında İthal(neredeyse tamamiyle),motorun,filtrelerimiz İthal,İlaç İthal,Balıklarınız İthal,

Millet Tropika İthal  bitkileri gelse diye dua eder olmuş.

Adamların teknolojisi olmasa akvaryumda çalıştıracak doğru düzgün motor bulamazdık.

Çocukken biz Sony müzik seti almıştık,diger akrabalarım  Suny vb. çakma,dandik müzik setleri almışlardı.Sony’nın ufak kolonu bütün apartmanı sallıyor ½ sesi açınca.Akrabalarım şaşırmıştı. Bütün binadan şikayet geliyor. Onların müzik setinden de ses çıkmıyordu,cılız bir ses çıkıyordu. 20 yıldır bizde sony müzik seti. Japon yapmış Abi..

Balık isimleri yabancı kişilerin cins isimleri verilmiş mesela Alman Lepistes,Rus kişilerin isimleri 1 tane Türk var mı acaba?

Edirneli akvaryumcu önceden Edirne 2000 kişi bu işi yapıyorsa şimdi sayı yarı yarıya düştü.İnsanlar bu işlerle ugraşmaz oldu diyor…Birisi  Cüce Amerikan Cikletleri,acı su balıkları getirmesi için İstanbul’daki akvaryumcularla konuştum kimse getirmiyor ben bu işe başladıgımda çevremde herkeste akvaryum vardı şimdi kimsede yok diye isyan bayragını açmış,Japoncular istenen Japonları getirtme derdinde ,1-2 çöp balıgı dışında digerleri yok,Akvaryumcuyla konuşuyorum akvaryumcu da İthal balıktan şikayetçi. Yerli balık diyorum ağabey diyor onlar daha beter..

Adamlar 1870’de kulüp kurmuş. Hem de ne kulüp..

Bir  akvaryum fuarı yapmış dünyadan katılımcılarıyla beraber biz rüyamızda zor görürüz.

Akvaryumculuk sektörü rezalet bir sektör. Sorduğun soruya  muhatap bulamazsın. Forum bile baştan aşagı şikayet dolu.. Bu yüzden sürekli hobici kaybı oluyor. Daha da kötüye gidecegimiz kuvvetle muhtemel.

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuribrahimÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13189,2[/B]
Kayıt: 01/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1300
onuribrahimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2013 21:40
Yapma ya hep biz yapamayız lafı yüzünden bu hallerdeyiz kardeşim. :) Kayıp olanda hobici değil karcı ve laf hobiciliği kaybı. Gerçekten hobi yapan zaten kaybetmez. :)< ="text/" id="_tmpl">

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2013 02:38
Biz yapamayiz diyen olmadiki yapiliyor zaten hersey. Ama fayda gorulecek birsey olsun sen yaptin diye haketmiyorsan kazandigim parayida hobi iste dedigniz gibi fobiye donusturemeyiz yap sende kazan bir yerlere gelemiyorsak bunu once bir kendimize sormamiz lazim kermes degilki bu katkida bulunayim cok cok bir kutu yemi alirim hakki degilse bir daha almam bukadar basit biter gider en iyisi yapilana kadar bu boyle olur. Turkiyede hala kiymanin etin sucugun icine neler karistiriliyor bize yediriyorlar bide senin Tropheusun acaba kimin umrunda hal boyle olunca kusura bakmayin ama insan dogru seyleri secme pesine dusuyor ben tabiki destek olurum ama yillarin tecrubelerini kendine ornek alirsan bugun geldim kral benim dersen inandiri olmaz umarim anlatabilmisimdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliselim66Çevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 448
aliselim66Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2013 19:13
Güneş balçıkla sıvanmaz.

Kalitesine inandığım Ahmmarinfish ve Artakua yemler Avrupayada ihraç edilecek, Almanyadaki hobicide bunları kullanacak, ne güzel yemlermiş diyecekler. Bununla kalmayıp Dünyanın dört bir yanında satılacaklar.

Teslimiyetci olamayız. Mercedes kalitesinde araba üretmez isek hiç yapmayalım diye. Mercedes de mercedes olana kadar uzun bir süreçten geçti , bugune geldi. 
En hızlı araba yapamıyoruz , en konforlusunu üretemiyoruz diye araba üretmekten vazgeçmemliyiz. Bak hala bir yiğit ( BABA) çıkaramıyor bu ülke, çünkü özgüven yok. Halbuki yıllar önce uçak üretiliyordu bu ülkede.
Özgüvenini yitirmiş bir milletden anca Yabancının distrubutorü (bayisi) , bizlerede bunların borazanlığını yapmaktan başka çare kalmaz. Kİmse yanlış anlamasın , durum bu.

Şu an yuzde yuz yerli bir araba üretilse hemen Mercedesle kıyas edilip ,yerin dibine geçirilir. BUnca yerli Distrubutor varken hadi çıkarsınlar yerli otoyu, çıkartamazlar bence.

Kimseye bir lafım yok, herkes sonucta kalitesine güvendiğini ürünü alır kullanır. Bu foruma ne zaman yerli bir ürün için konu açıldığında işin sonu en iyi yem firması hangisi , ben felanca yemi kullanıyorum, ben felanca ülke malı kullanıyorum konusuna dönüşür.

Ülkeye en iyi yem olduğu iddaa edilen omegaone ithal etmek elbette başarıdır. Çok pahalı olan bu yem elde kalmasın , ithalatcıya destek olalım ,yada çok samimi şekilde insanlarda bunu kullansın diye yapılan yönlendirmeler ,bir başka firmayı ,özelliklede yerli firma oldumu  ,konu nerdeyse linç düzeyine varır.

Yem sektörü hertürlü hileye, ürün tutunduktan sonra ise kalite bozmaya, ülkenin piyasa şartlarına göre istenilen kalitede yem üretmeye elverişlidir. Şu an çok pahalı olan bir markanın yemi ülkemize özel olarak içeriğindeki kaliteli/pahalı hammadde azaltılarak yapılabilir. Yine senin balıkların bu yemleri yemeye, yine yavru vermeye devam eder.Yine parlaklık ve canlılıkları devam eder.Yine yaşamaya devam eder.
 
Ayrıca forum kuralları nerde, Türkçeye özen nerde anlamıyorum ben. Ne nokta var, ne virgül ama maşallah yabancı kelimeli uzun markalar yazarken insan tek hata yapmıyor, çok enteresan.
 Buda neye değer verdiğimizi  (markaya) gayet iyi gösteriyor. Markanın içindekine değil.

Sözlerimi kimse çarpıtmasın,yanlışda anlamasın.Kimseyi kırmak niyetinde değilim. Herşey gönlüzce olsun.
Bir atasözü var sonuçta böylede olacaktır. 
 GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ



aliselim662013-04-21 19:16:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2013 12:41
Tabiki mercedes gibi olamayiz surec lazim bende zaten bunu diyorum. ama iyi derken bir surecten gecmeden neye gore uyi deniliyor bunu anlamiyorum suan icin temenni olabilir zaman gosterecek yeni olmasindan dolayi. ben duan bu yemin cogu cesitini aldim kullaniyorum belli bir surecten sonra gozlemlerimi burda bende paylasacagim umarim dediginiz gibi karsiligini aliriz onlarda alirlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliselim66Çevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 448
aliselim66Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2013 09:42
[QUOTE=admire01]Tabiki mercedes gibi olamayiz surec lazim bende zaten bunu diyorum. ama iyi derken bir surecten gecmeden neye gore uyi deniliyor bunu anlamiyorum suan icin temenni olabilir zaman gosterecek yeni olmasindan dolayi. ben duan bu yemin cogu cesitini aldim kullaniyorum belli bir surecten sonra gozlemlerimi burda bende paylasacagim umarim dediginiz gibi karsiligini aliriz onlarda alirlar.[/QUOTE]

Muhterem arkadaşım sana sözüm yok. Ama genel buhran durumu hepimizde malesef böyle .Cümleni umutlu ve özgüvenli şekilde şöyle düzenliyorum. Müsadenle..

Tabiki mercedes gibi olacağız ,süreç lazım.   

 Bize bu yakışır, ezilmişlik değil
aliselim662013-04-24 09:43:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2013 21:45
Bende bunu savunuyorum. Fakat mercedes dunya markasi ve bunu birgunde kazanmadi. Neyse mercedes orneklemesi yeterli soyle izah edim konuya katiliyorum ama iyi demek icin cok erken bekleyip gorecegiz zamanla ben iyi super diyenlere erken oldugu icin katilamiyorum inancim geregi sadece temenni ediyorum iyi olur diye otomotiv sektorunden insallah siyrilir bu sektorde dunya markasi haline geliriz. Dip not bunun icinde zaman gerekli bilgi birikim profosyonel arge gerekli umarim bu sekilde markalasiriz yoksa herkez elbette yerli mali kullanmak ister.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2013 20:32
Arkadaşlar  art akua silver etçil anaç yeminden aldım balıklarım biraz yadırgadı ama alışırlar diye düşünüyorum birde yem bana sert gibi geldi bayat olma ihtimali varmıdır. Tecrübe etmiş arkadaşların fikrini almak istiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FaMeBaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2012
İl: Izmir
Mesaj: 334
FaMeBaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 12:50
Peki ne sonuca vardık şuan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

twindiabloÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 39
twindiabloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 13:52
Artakua yemleri kullanmaya başlayalı 3 ay oldu ve sorun yok. Balıklarım hızla gelişiyorlar Gemma ve Artakua ya bayılıyorlar. Bu iki markanın yanında Rotifish Spirulina Flakes yem de aldım bu yemide çok sevdiler. Rotifish'in Chiclid Green 1mm yemini de aldım fakat bu yem suya batmıyor ben beğenmedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2013 12:16
Tropheuscular artakua yemlerdeki gelişmeleri ve kullandığınız ve memnun olduğunuz yemleri yazmanızı rica ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir