Arowana sahibi olmak isteyenlere


EnisikizlerÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2016
İl: Izmir
Mesaj: 269
EnisikizlerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2016 03:22
Uzun süredir akvaryum hobimden geri kalmıştım. Üniversite spor vs derken. iş hayatına başlayınca tekrar akvaryum sevdasi canlandı. Uzun süren ayrılık sonrasında iddiali bir türle başlama kararı aldım. Arowana. Genel yorumlarda zor tür olarak gecse de. İster acemi ister tecrubeli akvaryumcuların her balık türünü iyi bir araştırma ve bilgilenme sonunda rahatlıkla bakabileceği kanısındayım.
İlk işim yaklasık 160 litrlik bir tankla baslamak oldu. Aslında bu tür için yetersiz ( kısa bir süreliğine iş görür ). Ancak hem üzerimdeki acemiliği atmak için hem de zaten yavru alacağım için iş göreceğini düşündüm. Akvaryumu önce kurdum be yaklasık 5 gün arowana için gerekli yaşam koşulunu sağladım. ( pH, yararlı bakteriler, kumun oturmasi vs). Sonra ise balığı ekledim. Aldiğimda 11-12 cm civarindaydi. Bu ölcülerde suanlık tankım iş görür durumda.
Bir diger önemli konu beslenmesi. Benim balığıma has bir özellik mi bilmiyorum ama yem seciyor. Deneme yanılmalar ile favori besinlerini saptadım. Benim arowanam, kurutulmuş karides, kan kurdu, canlı yem (lepistes,japon vs) ve dana yüreğini keyifle yiyiyor. Bunları da gün gün bolerek her gun farklı çeşit yemlerle besleyerek rutinden cıkıyorum ve daha besleyici oluyor.
Canlı yem aslında besleyiciliğinden ziyade balığı zinde tutmasini, doğal yaşantısını hatırlamasini sağladığını düsünüyorum. Sonucta yakalamak için iç güdüleri harekete geciyor, bir çaba harciyor ve avcı oldugunu unutmuyor. Fakat ayrıca bir besleyiciliği ıldugunu dusunmuyorum. (Japon balığı nadiren tercih edin. Yaglı balık oldugundan ötürü)
Bunun yanına yeni olarak oscar yani astranot yavrularini ekledim. Suan 5 cm civarlarindalar. İlk tanısmalari sert oldu arowanayla. Herhalde yem sandi ve birinn kafasında yakaldı. Yutamayınca bırakti. Ardindan oscarlar olumsuz etkilendi. Suan biraz daha iyiler. Gelişimlerini bekleyip görcez :)
Kısacasi arowana iyi araştırma, özenli bakım, iyi takip ve en önemlisi severek bakılırsa diger balıklardan farkı olmadiğini düsünüyorum. İyi beslenme düzenli su değişimi, ve dikkatle cok da hızlı büyüyor. Coğu balıkcılar tek bakılmasi gerektiğini soylese de bu fikre karşıyım. Henüz cok iyi tecrube etmesem de bence buyuk bir tankta 2 3 tür ile bakılabilir. Benim bir sonraki hedefim 220*70*70 bir tankta arowana,oscar,red tail catfish ile denemek. Suanlık oscarlarla çok büyük sıkıntı yok. Tabikii oscarların buyuyup öZgüveni artmasiyla neler yasanir bekleyip göreceZ. Tüm arowana ve oscar severlere kendime göre tecrubelerimi paylasmaktan mutlu olurum. Catfish ile henuz tanişamadik :)

Ayrıca bu türler ile daha once tanişmiş ve halen bakan benden daha tecrübeleri arkadaslariminda benle bilgilerini paylaşmasından memnun olurum :)

Beğenenler: [T]177874,semoli[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir