arkadaslar baligim agzini kapatamiyor yem yemiyor
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2015 09:48
Arkadaşlar melek balığım 5 tane 3ü 3 renk 1i mermer 1i hayalet ve 1 seneden beri benimleler. Önce siyah hastaydı birsey yemiyordu suyunu değiştirdim düzeldi yanlız bu balık en sevdiğim renkleri olan baligim 1 haftadan beri bişey yemiyor yicekmis gibi yapıyor ağzına yem alıyor bırakıyor çoğu zamanda dokunup birakiyor.nefes alış verişi diğerleri oksijen alırken ağzıni kapatıp açarak oksijen alıp veriyo bu hasta olan balığının ağzı kapanmiyo daha önce hayalet balığın hepsini kovaliyodu onu mermerle aynı akvaryuma aldim 3renklerde bir günden beri aynı akvaryumda akvaryumda kavga yok ama balık hala düzelmedi yardimlarinizi bekliyorum.tek balık böyle ve hiçbirinde kuyrukta erime benek gibi bulgular yok. Ve hasta olan hariç hepsi ac kurt gibi yem yiyolar tek onun yememesi beni çok uzuyor ve elimden hiçbirşey gelmiyor izlemekten başka yardimlarinizi bekliyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2015 10:04
İki sebepten biri olabilir diye düşünüyorum, birinci ağızının içine bir yabancı madde kaçmış orada duruyor olabilir, taş gibi falan balığın ağzının içine bakın yabancı bir madde varsa cımbızı ağıza sokun yabancı maddeyi tutun çıkarın.
mesutok 2015-02-28 10:20:50
Ağızdan yabancı madde çıkarma örnek link:
İkincisi dış parazit solungaç paraziti başını arada sağa sola sallayıp hatta ağzını cama vuruyorsa büyük ihtimal solungaç paraziti buna çeşitli yöntemler var ilk 4 günlük yöntem metilen mavisi tedavisi olabilri balık ayırılır hava taşı kullanılır, ve tam doz biyoteknik Ichthyo markası gibi bir metilen mavisi alınır. tedaviye başlanır genelde geçer ve ana tankta camları cam sileceğiyle silin tüm filtreleri durdurun filtrelerin elyaflarını malzemeleri temizleyin, bir kereye bahsus hatta yüzde elliye yakın su değişimi yapabilirsiniz tek şart ekleyeceğiniz su akvaryumla aynı ısıda olmalı ve klorsuz dinlenmiş su olmalı, ilgili balığı kurtardınız yine ilerleyen haftalar göründüyse hatta sadece hava taşı kullanıp ana tanka bile metilen mavisi tedavisi uygulamanız isabetli bir mecburiyet olacaktır.
Metilen tonu :
Üstteki tariflere göre sallanma zıplama kendini vurma ani zıplamalar gibi hareketler tedavi fayda etmezse dış solungaç parazitlerinde düşünülebilecek başka yöntemler sunuyorum. Çok dikkatli uygulama yapılabilir yoksa o hastalık balığı öldürebilir.
ONUN haricinde daha önce birilerine tavsiye ettiğim alıntı ve bazı önerileride aşağıya ekliyorum:
formaldehit (formalin) banyosu. permasol banyosuda çok iyi gelir. Permasol eczanede bulunur ama çok dikkat edilmesi gereken riskli birşey aşağıdaki linkte konuda inceleyebilirsin.
http://www.akvaryum.com/Forum/jaguar_ciklet_esneme_ge%C3%A7miyor_k786062.asp?PID=4487573#4487573
PERMASOL; çok etkili bir dezenfektan. Discusta karama ve halsizlik varsa ayrı bir kapta 30 litreye 1 tablet iyi bir havalandırma ile 5-10 dk banyo tedavisi. Solungaç sorunlarında da etkili olduğunu gözlemledim. Ayrıca discus tankına ilave edilecek, kaya, kök, bitki ve balıkların önce permasol banyosu ile dezenfekte edilmesi olası sorunları önlemede etkili. Mantar ve fungus sorunlarında da çok etkili. Ana tankta uygulama biyolojik döngüyü sıfırlar, yararlı bakterileride resetler.
Onun haricinde daha risksiz şu denenebilir.Ama ilaç tedavisi bana daha etkili olur diye geliyor çünkü vakit kaybetmemekte fayda var.
SOLUNGAÇ PARAZİTİNDE BİR METOD.
Bize okulda ilk öğretilen şeydir kimsalları dikkatli kullanmak ,bu yüzden nasıl reaksiyona girdiğini bildiğim ilaçları kombine kullanırım ancak her ilaç ve her tür için geçerli olamıyor.Hobiye ilk başladığımda discuslarımı solungaç paraziti yüzünden bu nedenle kombine ilaç kullanımından kaybetmiştim.Genel anlamda sizin gibi hobiye yıllar vermiş akvaristlerin tecrübesi tartışılmaz ama yeni başlayan arkadaşlar için hala önermiyorum.Umarım bir daha sıkıntı yaşamazsınız ancak olur ki yaşarsanız solungaç paraziti yönünden kimyasal kullanmadan ısı tedavisi deneyebilirsiniz,31 derece 2 gün (fazla değil)tüm solungaç parazitlerinin solungaçtan kurtulup ölmelerini sağlayacaktır.Daha sonra sizin yaptığınız gibi dip çekimi ve filtre temizliği kalan patojenleri de tanktan uzaklaştırır.Konuyu okuyan arkadaşlara detay niteliğinde paylaşmış olayım.
BAzen sizin balıkta ayrıca tek solungaç tamamen kapalı olur hareket etmez bir solungaçla hava almaya çalışır buda olabilir solungaç paraziti düşünülmeli.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2015 10:20
Çok teşekkür ederim hızlı yardımın için hmn ağzının içini gozlemledim ama ağzını biyere vurmuş gibi sanki ama daha önce ilk etapta sadece yem yemiyodu ben taşırken zarar vermiş olabilirmiyim :-( çok cirpiniyodu çünkü birde tül kepceyi yaklastirinca canlanıyor kaciyo buda iyi bisey saklanması filan iyi gibi ama yem yemiyisi ağzını kapatamamasi beni uzuyo tek biraktigimda kendini akvaryum dışına atmak istiyomus gibi ama diğer 2 ucrenkle sakin yuzuyo takılıyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2015 10:25
Şimdi bakın balığın dış yapısında bir yaralanma varsa o balığı ayırın sadece suyuna mikofish damlatın dış yaralanmalarda balık iyileşir suyunuda hava taşıyla havalandırın bu sırada mikofishle suyunu açık sarı tonda yapın hem balığı ayırınca başka balıklar onun yaralı yerine saldırmaz, ama tabi önce sizin bu yaranın balığın dışındamı olduğuna karar vermeniz lazım o balığı ayırın gözlemleyin. Solungacında parazit varda balık ağzını biryerlere vurarakmı yaraladı? yoksa taşırkenmi oldu korktu biryere vurdu yaraladı. Ama ben büyük ihtimal dış parazitide düşünüyorum. Ayırırsanız balığı iyi olur. sonra tediye başayın ağzını kapatamaması solungaç parazitini düşündürüyor üstte yazdım işte önce bir metilen mavisi tedavisi uygulayın aynı anda suyuna çeyrek dozda mikofish ekleyebilirsiniz 3 gün o suda yüzsün, geçmezse ozaman üstetki diğer alternatifleri uyglubilirsiniz dikkatlice.
mesutok 2015-02-28 10:29:50
Sadecebir dış yaralanmaysa ağız dışında mikofish tedavisindeki suyun mikofish'le tonlaması:
Başka bir balıktanmı korkuyor onun ağzını ısırdılarda yaraladılarmı en iyisi o balığı ayırmak başka bir karantina akvrayuma ayırın 50 litrelik gibi orada gözlemleyin, sonra mantık doğruldusunda üstteki tavsiyelerin bazılarını düşünün.
Şu linkide inceleyin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2015 10:31
Saldıran melek balıkları çıkarttım kendi cinsleriyle daha mutlu dediğiniz tedavi yöntemlerini uygulucam sonuçları yazarım yalnız baligim daha önce yem yemiyor ve isiticinin cama devamlı surtunuyordu şimdih hiç surtunmuyor son verdiğiniz kinle baktım benim baligim gayet sağlıklı ağzında yara yok ve baligima saldıran balikta yok ama yem yemiyor ve çok sakin saklanıyor kafasına göre takılıyor ağzı kapanmıyor akşama kadar olumlu bisey gozlemlemezsem verdiğiniz ilaç tedavisine baslicam tabi hemen dış filtremi temizliyorum %50 şu değişimi yapiyorum
http://foto.akvaryum.com/fotolar/168844/1_IMAG0336.jpgtrteam 2015-02-28 10:59:16
http://foto.akvaryum.com/fotolar/168844/1_IMAG0336.jpg
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2015 10:42
Bakın şimdi burada iş size düşüyor ben sebepleri sonlandırabileceğiniz birçok yöntemi yazdım. Şimdi kısaca özet geçersek bir balık balığa saldırır saldıraya ugrayan balık darbe alınca o anda bile sürtünebilir acıyan bölgesinden yana, ikincisi nitrat nitrit artar kirlilik artar suda flitrelerde balık sürtünür, dış parazit olur balık sürtünür, balığın yaralı bölgesine kanlı yaralara sudan mikroplar parazitler bakteriler yerleşir balık onları üzerinden atmak için sürtünür, su değişimlerinden hemen sonra taze suyun etkisiyle sudaki kimya değişmiştir balığın solungacından yenisuyun kimsayı geçin birakç saat sürtünür, sebepleri çoğaltabiliriz, sizin şu anda birakç sebenizi var onları değerlendirmek lazım, öncelikle bir yaralanma varmı balığın dışındamı mikofishle destekleyebilirsiniz, aynı anda parazitte olabilirmi mikofish ve metilenle aynı anda balığı ayırıp destekleyebilirsiniz, onun harcinde kurtarılması mümkün olmayan balığın solungacın yerlemiş solungaç parazitleri varsı yukarıda yazdığım riskli permasol gibi kısa süreli tedaviler en son tercih uygulanabilir. Yani sizin akvaryumun balığın karşısına oturup onu 3-5 saat izlemeniz lazım patlayacak saatli bomba gibi düşünün hasta balığı patlamaması için gerektiğnide ilaçla şunla bunla ufak müdahaleler yapın metilen kullandın sürtünme durdu ağzı kapanıyor artık güzel, olmadı kapanmıyor diyelim ağzındaki yara büyüdü kırmızı yara mikofishten faydalan, 3 gün sonra olmadı hala balık ağzını vuruyor açıyor sallanıyor titriyor ani zılamalar yapıyor su değişimi yap yeniden mikofish metilen ekle, sonra olmadı üstteki linkleri dene.
Su değişiminden filtre bakımından korkamıyn çünkü yapılan su değişimi sudaki bütün olumsuzlukları olumsuz bakterileri parazitleri hızla sudan inceltecek azaltacaktır, filtre bakımı iyi olur filtreler artık biriktirme dışkı biriktirme yerleri değildir filtrelerin aşırı doluluğu bile suyu bozuyor. Balık ne kadar temiz suda yüzerse birde tek tür beslenirse, ve uygun yemlenirse o türler o kadar sağlıklı yaşar.mesutok 2015-02-28 11:20:51
Su değişiminden filtre bakımından korkamıyn çünkü yapılan su değişimi sudaki bütün olumsuzlukları olumsuz bakterileri parazitleri hızla sudan inceltecek azaltacaktır, filtre bakımı iyi olur filtreler artık biriktirme dışkı biriktirme yerleri değildir filtrelerin aşırı doluluğu bile suyu bozuyor. Balık ne kadar temiz suda yüzerse birde tek tür beslenirse, ve uygun yemlenirse o türler o kadar sağlıklı yaşar.
Akvaryumda birşeyler aksi gittiğinde hastalıklar arttığında ani ölümler olduğunda o dönemler 2 günde bir bile bir miktar su değişim yapılabilir çünkü balıklar uzun süreli olumsuz su fatörlerine maruz kalıp artık yavaş yavaş zehirlenip tahümmül sınırını geçince başlar iç hastalıklar ve dış hastalıklar ortaya çıkmaya, aslında gördüğünüz hastalıklar uzun süre önce başlayan olumsuzlukların işareti oluyor diye düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2015 07:58
Baligim 3-4 hafta sonra kendiliğinden düzeldi, sadece sularını değiştirdim. İlk başta 3/4, sonralarinda 1/2 daha sonra 1/4 oranında. Yem miktarını azalttim şimdide, baligim aynı şekilde yem yemiyor. :-( Cenk Bildir 2015-03-30 08:44:26
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir