ARKA SUMP ve Önerileriniz?


muhoniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/12/2005
İl: Sinop
Mesaj: 456
muhoniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2009 22:55
Merhaba, tuzlu suda kullanım için tasarlanmış redseamax130lt lik bir akvaryumum var. Kardeşime akvaryum sevgisini aşılamak adına ona bir akvaryum kuracağım. Tuzlu suya bir süreliğine ara verdim. Belki kendime eğlencelik de kuruyor olabilirim, emin değilim..Utangaç

Velhasılı elimdeki tankın resmini aşağıya ekliyorum. Sistemi açıklamam gerekecek sanırım. Pek para harcamak istemediğim için dış filtre almayacağım ama gerek var mı bilmiyorum çünkü tankın arkasında skimmer çıkınca 10ltlik bir boş alan var. Sol tarafa bir şaşırtma ile su geçiyor ve 2adet pompa ile toplam 1200watt akıntı ile ön tarafa basılıyor.

Burada iki sorun var. Resmi ekliyorum..


Resmi biraz değiştirdim. Gördüğünüz resim tankın önden sumpa bakışı. Protein skimmer çıkınca tank bu şekilde gözüküyor. 1numaradan öndeki su arkaya akıyor. 10ltlik büyük bir boş olan var burada ps çıkarıldığı için. Bu kısma rahatlıkla yukarıdan müdahale edilebiliyor. 6 numara ısıtıcının bulunduğu şaşırtma ile pompalara geçip öne basılıyor. Dediğim gibi fazla para harcamaya niyetim olmadığı için dış filtre almayacağım. Elimde elyaf, sünger falan da var.

Sorularım..

1- Suyun ulaşacağı ilk bölmede yani 10ltlik boş alana elyaf falan ne koysam şaşırtmayı tıkıyor, pompalara su az gittiği için motorlar boşta çalışıp cızırdıyorlar. Bu konuda önerileriniz neler?


2- Ne balık besleyim? Kardeşimin dikkatini çekecek iri bir balık düşünüyorum alsında. Arka plan siyah olduğu için neon tetra da olabilir. Gönlümden geçen discus. Bir çift yada 3-4tane yavru alıp günlük su değişi ile düzgün forda büyütmek. Günlük su değişimini eskiden yapmam diyordum ama artık keyifle yaparım çünkü tuzlusuda damacanaya para, tuza para ayrıdı. Çeşmeden doldur havalandır tanka bas, kebap..Dil%20Çikarma Bu konuda sorun şu olabilir. Tabana bundan önceki tuzlu su tankımda kullandığım mercan kumu var 5kg kadar. Ne kadar yıkasamda phı yükseltmiştir diye tahmin ediyorum. Bir de tank 130lt..


İşin özü benim kafam karışık. Yeni marine tank kurana kadar oyalanıcak bir tanka ihtiyacım var. Tebessüm Kardeşime devredeceğim sonra uğraşsın. Fikirlerinizi, önerilerinizi bekliyorum.

İyi akşamlar,
Saygılar..


Ekleme: Bu akvaryum yamulnuyorsam 1aydır arkada bir miktar elyaf ile tatlısuda dönüyor. Sanırım balık eklemeye hazırdır. En son malawi tankımı 3sene önce bozmuştum. Belki sarı yada demosoni (bir süredir moda olmuş Big%20smile) bakabilirim..
muhoni2009-05-03 22:59:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhoniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/12/2005
İl: Sinop
Mesaj: 456
muhoniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2009 23:01
Baya cevap gelmiş Big%20smile Neyse sonucu söyleyim yarın akvaryuma 1e 1d mavi prenses ekliyorum. Belki bir tür daha ekleyebilirim. Sump kısmına şaşırtmayı tıkamasın diye alt tarafa sünger ve elyaf ekleyip üzerine küçük bir kaya koydum ama su süzülmüyor böyle. Belki eserse dış filtre kovası gibi suyun içinden geçebileceği bir kutu yapabilirim. Akvaryumu tamamen kardeşime bırakıyorum. Discus olmadığı için ben hiç ilgilenmeyeceğim..Tebessüm Konu kapatılabilir..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir