Arka fon suyu bulandırdı


invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2013 10:00
Merhabalar.Hobide eski olmama rağmen arka fon yapımında acemiyim.Bir arka fon yaptım ama başıma bazı olaylar geldi.Paylaşmak istiyorum.Ve önerilerinizi bekliyorum.
Fonu poliüretan köpükten yaptım.
Daha sonra üzerini silikonla sıvadım.bunu yaparken 1,5 tüp silikon kullandım.Bunu yapmaktaki amacım denizden topladığım küçük çakılları üzerine rasgele döküp yapışmasını sağlamaktı.Yapıştılar da.
Silikon kuruyunca fugapool 2300 ü arkasında yazan tarife göre hazırladım ama çok katı oldu.
Katı olunca fırçayla sürülmez oldu ben de biraz daha sulandırdım ve fırçayla sürülebilecek hale getirdim.Ama yine de  bal kıvamında oldu.Ve fırçayla zor sürüldü.
Bunun üzerine tek kat sürdüğümde 5 kg lik paket bitti.Ben de kurumaya bıraktım.Bunu yaptığımda saat epey geç olmuştu.Ben de yattım.Zaten fonu pek beğenmedim açıkçası.
Sabah kalktığımda fon sağından solundan ortasından çatlamıştı.Aradan 3 gün geçtiğinde ise fonu akvaryuma koydum ve suyu doldurdum.
Ama fon suyu dediğim gibi bulandırdı.Akvaryumun tabanında derz artıkları oluştu.Demekki dökülmeler olmuş.Şimdi ne yapmam gerekir?Fonu akvaryuma sağlamca silikonladım.Geri çıkarmam imkansız.Çaresiz durumdayım.Ne yapabilirim?Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erenmacitÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 29
erenmacitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2013 10:42
Fonu akvaryuma koymadan önce duşun altında tutup iyice fırçalamak gerek. Derz kalıntılarından arındırmak için. Ancak sizin yaptığınız derzleme de hatalı. Sanırım fonunuz da bu yüzden ağır olmuştur. İlk denemem de aynı sorunu yaşadım. Yapabileceğiniz şey, en azından benim aklıma gelen. Akvaryumun suyunu boşaltın. Sonra bol su ile derzinizi yıkayıp fırçalayın bırakın ne kadar çıkıyosa çıksın. Ondan sonra akvaryumu temizleyip suyunuzu koyun bu şekilde suyu bulandırmayacaktır.
Ayrıca arada oluşan çatlaklar da hızlı kuruma sonucu oluşmaktadır. Bu yüzden derz kururken 4-5 saatte bir hafif ıslatmak çatlamalara engel olur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oblomovÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 973
oblomovÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2013 14:58
Tamer Bey, öncelikle fuga2300 ile max 2 mm kaplama kalınlığı elde edebilirsiniz. Bu şu demektir: Eğer kalınlık 2 mm yi geçerse fazlalıklar aşınmayla suya atılır, yani yüzeyde tutunamaz. Derz 2 mm kalınlığa düşene dek bu şekilde atılacaktır. Çatlama olayı da muhtemelen ilk katın kıvamını çok koyu yapıp straforun tamamına yedirememenizden kaynaklanmıştır. Yoksa bu mevsimde hızlı kuruma olacağını sanmıyorum. Tabi üzerine atarak yapıştırdığınızı söylediğiniz deniz kabukları da kuvvet uygulayarak bu aşınmayı hızlandırıyor olabilirler. Fugapool2900 de ise derz kalınlığı 18 mm ye kadar çıkarılabiliyor. Açtığım konu başlığında bu tip bir tank fonu nun yapım aşamalarını resimlerle anlattım, isterseniz siz de bir göz atın. Suda hiç bir bulanıklaşma olmadı, canlılar da gayet sağlıklı yaşıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir